De gids voor psoriasis op de hoofdhuid en de beste behandelingen om het te beheersen

Van de gênante schilfering tot de voortdurende noodzaak om te jeuken, het omgaan met psoriasis op de hoofdhuid (suh-rogge-ah-sis) kan erg frustrerend zijn en kan zelfs het zelfbeeld verlagen. Hoewel er geen remedie is voor psoriasis op de hoofdhuid (die zuigt), is het goede nieuws dat er producten en psoriasisbehandelingen op de hoofdhuid zijn die u kunt gebruiken om uw opflakkeringen onder controle te houden.

Wat is psoriasis op de hoofdhuid?

Psoriasis op de hoofdhuid is een aandoening die optreedt wanneer huidcellen op de hoofdhuid veel te snel groeien en zich opstapelen om plaques te vormen. Deze plaques ontwikkelen zich overal op de hoofdhuid en kunnen zich zelfs uitstrekken tot het voorhoofd, de nek en rond de oren. De werkelijke oorzaak van psoriasis is onbekend. Sommigen zeggen dat het wordt veroorzaakt door een defect in het immuunsysteem, waar huidcellen te snel groeien, en anderen zeggen dat het een genetische aandoening is. Psoriasis op de hoofdhuid kan mild en onmerkbaar of ernstig en zichtbaar zijn. Bepaalde factoren zoals stress, roken, alcohol, weer en allergieën kunnen uw psoriasis triggeren om een opflakkering te veroorzaken.

Hoe ziet psoriasis op de hoofdhuid eruit? Het hangt af van het podium; intussen. veel foto’s van psoriasis van de hoofdhuid zien er als volgt uit:

Wat zijn de symptomen?

Psoriasis op de hoofdhuid is als roos, maar dan in overdrive! Enkele opvallende symptomen zijn schilferige roosachtige schilfering, jeukende ontstoken hoofdhuid en pijn. Sommigen kunnen psoriasis op de hoofdhuid verwarren met extreme roos. Jarenlang dacht ik bijvoorbeeld dat ik last had van overmatige roos, maar na een reis naar de dermatoloog werd ik gediagnosticeerd met psoriasis op de hoofdhuid.

Hoe psoriasis op de hoofdhuid te behandelen?

Voordat u probeert psoriasis op de hoofdhuid permanent te behandelen, moet u een gecertificeerde dermatoloog raadplegen om de juiste diagnose te krijgen. Helaas heeft psoriasis op de hoofdhuid geen echte genezing, maar er zijn bepaalde natuurlijke en chemische producten die u kunt gebruiken om uw opflakkeringen te behandelen, te beheren en onder controle te houden. Als iemand die al meer dan 10 jaar met deze aandoening leeft, zijn hier enkele tips en producten die ik aanbeveel.

Natuurlijke hoofdhuid psoriasis behandelingen

Net als veel andere aandoeningen kunnen natuurlijke remedies worden gebruikt bij de behandeling van psoriasis op de hoofdhuid thuis.

Essentiële oliën zoals tea tree olie of pepermuntolie zijn antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Het toevoegen van een paar druppels in je oliemix en het direct op je hoofdhuid aanbrengen, kan helpen de jeuk veroorzaakt door psoriasis op de hoofdhuid te kalmeren. Om nog maar te zwijgen, dat muntachtige gevoel op je hoofdhuid voelt geweldig! Voor een bonustip kun je ook druppels tea tree olie of pepermuntolie aan je shampoo toevoegen of shampoos gebruiken die deze oliën als hoofdingrediënten hebben.

Wist je dat appelciderazijn (ACV) antiseptische en desinfecterende eigenschappen bevat? Welnu, dit is de reden waarom ACV een geweldige natuurlijke psoriasisbehandeling voor de hoofdhuid is die kan helpen jeuk en pijn veroorzaakt door psoriasis op de hoofdhuid te verminderen. Wanneer u ACV gebruikt om uw psoriasis te behandelen, breng het dan niet rechtstreeks op uw hoofdhuid aan omdat het kan verbranden, vooral als het getroffen gebied al een open wond is. Meng het dus altijd met wat water om de angel eruit te snijden. Een geweldige manier om ACV in uw haarverzorgingsroutine te implementeren, is door het te gebruiken als een spoeling na shampoo en voordat u uw conditioner aanbrengt.

Of het nu gaat om het gebruik van de gel rechtstreeks van de plant, of het kopen in flesvorm, het aanbrengen van pure aloë vera-gel op je hoofdhuid heeft een ongelooflijk verzachtend effect dat de irritatie veroorzaakt door psoriasis op de hoofdhuid kan verminderen. Als je van een goede DIY houdt, kun je je eigen kalmerende aloë vera-haarmasker maken door verse aloë vera-gel te mengen met een paar druppels lavendelolie (die ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft). Op je volgende wasdag, waarom probeer je dit hoofdhuidmasker niet? Zorg ervoor dat je het 20 tot 30 minuten laat zitten en was het vervolgens uit met je shampoo naar keuze, misschien een met tea tree olie of pepermuntolie – zoals hierboven vermeld.

Chemische hoofdhuid psoriasis behandelingen

Als u op zoek bent naar een vrij verkrijgbare oplossing om uw psoriasis op de hoofdhuid onder controle te houden, kunt u altijd kiezen voor shampoos die salicylzuur bevatten (Neutrogena, MG217 en Maple Holistics zijn de best verkochte shampoos voor psoriasis op de hoofdhuid). Over het algemeen zal het salicylzuur in de shampoo helpen de groei van huidcellen te vertragen, ontstekingen te verminderen en dode huid uit psoriatische plaques te verwijderen. Hoewel chemische shampoos effectief zijn, kunnen ze sulfaten bevatten, waardoor je haar erg droog kan worden. Je moet dus een zeer hydraterende conditioner gebruiken na het gebruik van de salicylzuurshampoo.

Voor een meer ernstige chemische hoofdhuid psoriasis behandeling, kunt u topische steroïden gebruiken. Een dermatoloog moet echter deze krachtige steroïden voorschrijven, die in de vorm van crème, gel of (vloeibare) oplossing kunnen zijn. Uit ervaring werkten topische corticosteroïden goed voor mij, maar ik stopte met het gebruik het omdat de bijwerking van het mogelijk absorberen in mijn bloedbaan verontrustend was. Zorg er dus voor dat u alle mogelijke bijwerkingen met uw dermatoloog bespreekt voordat u deze behandeling gebruikt.

Laatste tips voor de behandeling van psoriasis op de hoofdhuid

Het hebben van psoriasis op de hoofdhuid is zonder twijfel vervelend, maar het gebruik van een van de bovengenoemde remedies kan je zeker helpen om ermee te leven. Hier is een pro-tip: het maakt niet uit welke remedie je kiest, wees klaar om het regelmatig te veranderen, want na een tijdje zal je psoriasis op de hoofdhuid zich aanpassen aan een bepaalde behandeling. Voor een laatste tip, vecht altijd tegen de drang om te jeuken; bij het verwijderen van vlokken, doe dit voorzichtig; en houd je hoofdhuid te allen tijde gehydrateerd.

Sociaal worden met psoriasis op de hoofdhuid

Vergeet niet dat je niet de enige bent! Hier zijn enkele sociale mediagemeenschappen voor mensen zoals wij die leven met psoriasis op de hoofdhuid. Neem deel aan deze online gesprekken en ontdek hoe anderen hun psoriasis op de hoofdhuid beheren. Hier zijn enkele van mijn favoriete Instagram-blogs: @national.psoriasis.forum, @psoriasis_hu, @lovetheskin_ur_in.

Vertel me in de tussentijd welke producten je gebruikt om psoriasis op je hoofdhuid te behandelen. Je kunt me dm @lushbraidsbyb.

Uitgelichte afbeelding via Instagram