De haarroutine van een 50-plusmodel

Hallo, ik ben Penny, een 56-jarig model in Melbourne, Australië, en iemand die een voorstander is van het op natuurlijke wijze omarmen van leeftijd, met stijl en vertrouwen. Mijn haar is glanzend en veerkrachtig omdat ik uiteindelijk de juiste stylist en een haarverzorgingsroutine heb gevonden die perfect bij mij past. Blijf lezen om al mijn geheimen voor gezond haar te kennen!

Mijn haarverhaal

Mijn haar is momenteel middellang, wat een nieuwe look voor mij is, van het funky cropped haar dat ik 16 jaar heb gedragen. Ik heb mezelf opnieuw moeten leren kennen met een haarborstel, omdat ik mijn haar nooit hoefde te borstelen als het kort was. Om mijn haar te beschrijven, zou ik zeggen dat het recht is, met een beetje beweging, redelijk fijn, en het is erg gezond.

Een nieuwe richting inslaan met mijn stijl en kleur was zo leuk, en blond worden drie jaar geleden was een geweldige keuze voor mij, simpelweg omdat het zoveel gemakkelijker was om mijn steeds groter wordende grijze haar te mengen en de hergroei te verbergen.

Onlangs ben ik aan een andere verandering begonnen … Ik ben begonnen met de overgang naar mijn natuurlijke haarkleur, waar ik enthousiast over ben! Deze collage toont mijn twee jaar durende overgang van pixie cut naar blonde bob:

2 jaar overplaatsing naar blonde bob

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe ik mijn transitie ben begonnen en wie mij heeft geïnspireerd. Het gebeurde heel spontaan! Mijn haarstylist, Natalie, stelde voor dat ik mijn natuurlijke “witte haar” (grijs haar, echt waar, maar ik vind deze beschrijving beter!) in mijn gekleurde haar zou integreren. Ik zal nooit de reactie vergeten die ik kreeg. De suggestie was onverwacht en spannend! Ik dacht altijd dat wanneer, en als, ik besloot om te stoppen met het kleuren van mijn haar, ik de pijnlijke en voor de hand liggende blik van een grote hergroei zou moeten doorstaan terwijl ik de blonde kleur uit mijn haar liet groeien.

Natalie legde uit hoe mooi mijn natuurlijke witte haar was, en ze kon de natuurlijke kleurgroei van mijn witte haar volgen en het ontwerpen op een manier om mijn algehele kleur aan te vullen en te verbeteren. Dit proces is zo subtiel geweest, het is moeilijk te geloven dat ik al meer dan acht maanden geen hergroeikleuring heb gehad.

Vandaag ben ik er trots op om te zeggen dat ik bijna volledig kleurvrij ben en dol ben op mijn stijl en gezond haar.

Stompe blonde lob voor oudere vrouw

Drie-staps haarverzorgingsroutine

Nu ben ik er trots op dat ik mijn haar slechts twee of drie keer per week hoef te reinigen, omdat het in de beste staat verkeert waarin het al eeuwen verkeert. Ik doe de driestaps reinigingsroutine: shampoo, conditie en hydrateren. En omdat het in zo’n goede staat is, gebruik ik Olaplex #3 misschien maar eens in de twee weken om de uiteinden van mijn haar sterk te houden met elasticiteit.

Producten waar ik van hou en die ik gebruik voor reiniging zijn:

Ik voel me gelukkig dat ik een van Melbourne’s Top Hair Stylists heb, en een expert in gezond haar – Natalie Varrasso (@retreat_hair). Ze is een unieke haarstylist, die zo goed geïnformeerd is over haar en hoe het verandert naarmate we ouder worden. Natalie heeft me geleerd hoe ik kan herkennen wat mijn haar nodig heeft, en ze doet altijd een haaranalyse op mij om er zeker van te zijn dat we op de juiste plaats zijn met de producten die ik gebruik.

Ik vind mijn haarverzorgingsproducten eenvoudig en zeer effectief, en het beste deel is dat ze supergemakkelijk te gebruiken zijn.

Haarproducten voor Blonde Bob

Hoe ik mijn blonde bob style

Ik gebruik een licht volumineuze wortelliftmousse en blaas mijn haar droog met mijn föhn, wat me mooie hoogte en ondersteuning geeft bij de wortels; het helpt ook om elke back-kamg tegen te houden, als ik iets meer volume en pop wil.

Als ik besluit om een stap verder te gaan, zal ik een gepolijste gladde vorm of misschien wat zachte golven stylen, met behulp van mijn stijltang, maar spray altijd elk gedeelte met een thermische protect spray om er zeker van te zijn dat ik mijn haar volledig in een gezonde staat houd.

Producten die ik gebruik voor styling zijn:

Overdag draag ik mijn haar over het algemeen recht gestyled, maar soms ga ik voor een strandgolflook of een rommelige pony /knot. En als ik niet mijn gepolijste gladde stijl draag, hou ik van een rommelige updo voor feestjes.

Blonde Bob Soorten Styling

Ik ben altijd gepassioneerd geweest over gracieus ouder worden. Ik geloof dat ik, door voor mezelf te zorgen, andere vrouwen en mijn dochters de positieve kant heb kunnen laten zien van het omarmen van leeftijd, me levendig voelen en me goed voelen over jezelf. Leren hoe krachtig het is om een geweldige haarstylist te hebben die haar begrijpt en hoe het evolueert met de leeftijd, heeft me het perfecte vertrouwen gegeven om me compleet en krachtig te voelen in mijn passie. Het is opwindend om ouder worden op natuurlijke wijze te omarmen, en mijn mindset hierover is om het proces moedig te accepteren, zonder het gevoel te hebben dat ik iets wil veranderen. Ik verander alleen de manier waarop ik ouder worden waarneem! En dat is genoeg. Een cultuurverandering, met betrekking tot de houding ten opzichte van ouder worden, vindt geleidelijk plaats, en hopelijk is de focus wzieke verschuiving van een angst om ouder te worden naar een acceptatie en oprechte omarming ervan! En ik hou van tijdschriften zoals The Right Hairstyles die vrouwen helpen om alternatieven te zien, om hun ware zelf te ontmoeten!

Als mijn ervaring met je resoneert, volg dan mijn Instagram-account, dat een storyboard is van stijl, plezier, leven en je natuurlijk geweldig voelen.