De inversiemethode voor haargroei uitgelegd

Ben je wanhopig om lang, dik haar te laten groeien, maar je geduld raakt op? Als dit klinkt zoals jij, dan wil je misschien de inversiemethode voor haargroei proberen. De methoderecensies variëren van “de beste haargroeimethode” tot “gewoon een mythe”, dus laten we uitleggen waar het allemaal om draait en waarom het je haar echt sneller kan laten groeien.

Hoe de Inversie-methode te doen

De inversiemethode (ook bekend als de Mulholland-methode) dook voor het eerst online op in 2013, waarbij gebruikers van de methode zwoeren dat ze hun haar in een week maar liefst twee centimeter zagen groeien!

De inversietherapie is gericht op het bevorderen van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en het stimuleren van de follikels, wat bijdraagt aan de haargroei. Het gaat om wat er staat – een tijdje in een vreemde positie rondhangen. Maar er is meer aan de hand.

Hier zijn de stappen die u moet volgen:

#1: Olie aanbrengen

De eerste stap is het pakken van een goede kwaliteit haarolie; ongeveer 2-4 eetlepels zouden moeten doen, maar je kunt dit veranderen afhankelijk van je haartype en dikte. Verwarm je olie, pas op dat je het niet te warm maakt.

Masseer het vervolgens gedurende 5 minuten in je hoofdhuid en door de wortels van je haar. Bezuinig niet – zorg ervoor dat je de tijd neemt om je hoofdhuid echt te stimuleren en van de massage te genieten.

#2: Flip Haar

Nu komt de daadwerkelijke inversie. Kom in een comfortabele positie en draai het haar ondersteboven! Hang je hoofd naar beneden in een positie die voor jou werkt: ondersteboven “zitten” op een bank, een kalmerende yogahouding of zelfs een hoofdstand. Zolang je hoofd en je haar 4 minuten ondersteboven staan, doe je het goed.

#3: Sta langzaam op

Nadat de 4 minuten voorbij zijn, heel zachtjes en langzaam, kom je terug naar je normale positie. Het wordt aanbevolen om de olie maximaal 3 uur in je haar te houden. Of, beter nog, van de ene op de andere dag. U kunt uw haar inpakken zoals u dat doet voor een behandeling met hete olie. Dit zorgt voor extra tijd voor je haar, follikels en hoofdhuid om te profiteren van de olie.

#4: Spoelen en herhalen

Was je haar met je gebruikelijke shampoo en conditioner routine. Herhaal de inversie haar methode minstens één of twee keer per dag gedurende een week en neem dan een pauze voor drie volgende weken.

Herhaal de inversiemethode elke maand een week. Het wordt niet aanbevolen om het de hele tijd te doen, omdat je lichaam misschien gewend raakt aan de routine en niet meer reageert met de verhoogde haargroei.

Zijn er risico’s of bijwerkingen?

Dit is een vrij risicovrije haargroeimethode. Omdat het echter inhoudt dat je je hoofd een paar minuten ondersteboven hebt, moet je voorzichtig zijn: het is mogelijk dat je hoofdpijn ontwikkelt of duizelig of licht in het hoofd wordt.

U moet voorkomen dat u deze methode probeert als u zwanger bent, problemen heeft met de bloeddruk of uw hart, of als u lijdt aan duizeligheid of spinale problemen.

Werkt de Inversie Methode Echt?

De inversiemethode en andere snelle haargroeiremedies en therapieën zijn niets nieuws. Elk jaar lijkt er een nieuw kind in de buurt te zijn dat belooft je hoofdhuid te overtuigen om langer, gezonder haar te produceren. En snel.

Maar werkt deze wel?

Er is veel hype en positieve inversie methode reviews geweest. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het doen van een hoofdstand je haar sneller kan laten groeien, zit er enige wetenschap achter de methode.

Het masseren van je hoofdhuid verhoogt de bloedtoevoer naar de haarzakjes (dit is de reden waarom hoofdhuidmassagers voor haargroei zo populair zijn) en het ondersteboven hangen van je hoofd zorgt ervoor dat het bloed naar je hoofd stroomt. Dit kan op zijn beurt de kracht van het haar verbeteren en de groei bevorderen.

Afhankelijk van welke oliën je gebruikt kan ook een verschil maken. Het is bijvoorbeeld bewezen dat oliën zoals rozemarijn, pepermunt en ricinusolie de haargroei stimuleren. Dit betekent dat ze je kansen om langer haar sneller te laten groeien kunnen verbeteren.

Hoe gezond haar te laten groeien

Soms willen we allemaal dat geheime wapen dat ons korte en dunner wordende haar onmiddellijk in lange, weelderige lokken kan veranderen zonder een van de extensietypen te gebruiken. De waarheid is dat het uiteindelijke resultaat afhankelijk is van een aantal factoren.

Ten eerste, en het belangrijkste, speelt uw dieet een grote rol bij gezonde haar- en haargroei. Vermijd een restrictief dieet; je wilt geen belangrijke vitamines en voedingsstoffen missen, zoals eiwitten, die van vitaal belang zijn voor de haargroei. Stapel je bord op met gezonde keuzes en variatie, en je haar zal de vruchten plukken.

Je kunt ook supplementen nemen om je haar een gezondheidsschop te geven. Probeer vitamines voor haargroei zoals ijzer, biotine, zink, vitamine D, vitamine B12 en essentiële aminozuren.

Wees op uw hoede voor hitteschade. Intense hitte van haardrogers, krultangen en stijltangen kan breuk en andere schade aan je haar veroorzaken. Probeer hun gebruik te beperken en gebruik koelere instellingen, vooral als je haar fijn en dun is. Overweeg om te investeren in een hittebeschermingsbehandeling om aan te brengen voordat u gaat stylen en schade te verminderen.

Hoewel het moeilijker is dan het klinkt, vermijd stress, wat een van de meest voorkomende oorzaken is van zowel haaruitval als vroege vergrijzing.

Als je gezonder, dikker en langer haar wilt laten groeien en op zoek bent naar een manier om je haargroei te stimuleren, waarom zou je dan niet de inversie haarmethode proberen? En als u dat doet, zien we graag uw resultaten. Tag ons op Instagram of Facebook en laat ons weten hoe de inversiemethode voor jou werkte.