De meest gedetailleerde keratine behandelingsgids

Het is de droom van elke vrouw om zijdezacht haar te hebben. Maar strenge salonprocedures kunnen het leven eruit halen en zelden hebben we enige controle over de milieuschade die bijna elk haartype treft, wat resulteert in dof en futloos haar. En ontegenzeggelijk zijn sommigen van ons gewoon geboren met heel kroesachtig en onhandelbaar haar. Om deze reden komen steeds meer vrouwen massaal naar de salons voor hun dosis keratinebehandeling.

We hebben topexperts geraadpleegd om u te helpen alles te begrijpen wat er te weten valt over keratinebehandelingen en shampoos. Krijg al je vragen beantwoord en bekijk onze top 4 favorieten die je misschien wilt proberen!

Wat is keratine behandeling

Keratine is een eiwit dat al in je haar voorkomt. Keratinebehandeling is opgebouwd uit dit natuurlijke eiwit, een mix van conditioners en, in de meeste gevallen, formaldehyde. Het is een van de heetste en toonaangevende salon rechttrekken procedures voor semi-permanente zijdezacht haar. Deze therapie heeft aan populariteit gewonnen vanwege het anti-kroezeneffect en de conditioneringsvoordelen, het vermogen om dof en beschadigd haar om te zetten in zachte, soepele en veerkrachtige lokken.

En dit alles zonder de structuur van je haar te veranderen, d.w.z. zonder de natuurlijke haarbindingen te verbreken, waardoor het een geweldig alternatief is voor relaxers. Als je bijvoorbeeld krullend haar hebt, zal een professionele keratinebehandeling je natuurlijke krullen verzachten tot babyzachte, extreem hanteerbare twirlies zo veel dat je eropuit zou kunnen gaan zonder het zelfs maar met haarproducten te hoeven stylen!

Tegelijkertijd kunnen keratinebehandelingen met een hogere concentratie formaldehyde soepelere, rechtere resultaten geven. Zie de voor en na foto’s hieronder.

voor na keratine behandeling

FOTO: @keva_s_davis

Verschil tussen Keratine Hair Smoothing en Japanse straightening treatment

Japanse stijltang geeft het haar een permanente rechte en platte look. Keratinebehandelingen spoelen geleidelijk uit, waardoor het natuurlijke haar tevoorschijn kan komen. Terwijl de keratinebehandeling na verloop van tijd wegspoelt, vereisen Japanse straightening-behandelingen veel onderhoud om het effect te behouden. Daarom gaat keratine niet zo lang mee als japans rechttrekken, maar het interfereert ook niet met de uitgroeifase. Beide behandelingen gebruiken een zeer hoge hitte stijltang om het product in de haarvezels te sluiten.

Hoe dan ook, het is altijd een goed idee om een pro consult te krijgen over de elasticiteit en porositeit, textuur, dichtheid en krulpatroon van je haar. Daarna wordt u aangeraden om een keratine of Japanse stijltang te gebruiken.

verschil tussen haar gladmakende en stijlbehandeling

FOTO: @hannab_hairandmakeup

Is keratinebehandeling goed of slecht voor uw haar: voor- en nadelen

De laatste tijd maken veel mensen zich zorgen over deze gladmakende procedure en vragen zich af of keratinebehandeling veilig is of niet, keratine het haar beschadigt of integendeel geneest. Bovendien, is het zijn geld waard of is het gewoon nog een trendy modewoord? We hebben de voor- en nadelen onder de loep genomen, zodat u beter kunt beslissen of het een juiste keuze voor u is.

Pros

 • Haar is kroesvrij, zacht en handelbaar.
 • Het verkort de stylingtijd zo veel dat je zelfs naar buiten kunt gaan zonder te hoeven stylen.
 • De behandeling kan de haartextuur intact houden en toch zachte en gladde resultaten geven.
 • Het interfereert niet met de uitgroeifase. Het natuurlijke haar komt langzaam tevoorschijn naarmate de behandeling afneemt.

Tegens

 • De behandeling bevat een chemische stof die bekend staat als Formaldehyde. Een hoger concentratieniveau van deze chemische stof wordt door de FDA als onveilig beschouwd. Dat gezegd hebbende, formaldehyde is aanwezig in de meeste commerciële producten.
 • Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om deze behandeling niet te gebruiken, omdat dit de gezondheid van hun eigen en hun ongeboren baby kan beïnvloeden. En dit geldt voor elke chemische procedure waarbij het product door de huid wordt opgenomen.
 • De procedure omvat een hoge hitte van 450 graden die schadelijk kan zijn voor sommige haartypen. Deze stap kan niet worden overgeslagen omdat het een cruciale stap is bij het afdichten van het product in de haarschubben.

Wat is het verschil tussen een keratinebehandeling en een keratineshampoo?

Het doel van keratinebehandeling is om de nagelriemopeningen voor langere tijd te dichten en het vocht van het haar vast te houden om het er gezonder uit te laten zien. Het hele proces van keratinebehandeling omvat het afdichten van de behandeling in het haar. Terwijl een keratineshampoo alleen voor haarreiniging is zoals een gewone shampoo, behalve dat het keratine bevat om de buitenste laag van de haarstreng tijdelijk te verbeteren. Het sluit de keratine niet af in het haar, het hecht zich gewoon aan de nagelriemen voor een enkele dagen om het uiterlijk te verbeteren.

Keratine behandelingsproces

Zoals bij elke complexe haarprocedure, wordt geadviseerd om thuis geen keratinebehandeling te doen. Het is belangrijk om een gecertificeerde salon te bezoeken, omdat deze behandeling extreme zorg en zorgvuldige toepassing vereist. Kies een echte professional – een haarstylist met jarenlange ervaring in keratineprocedures (onthoud dat keratineprocedure al meer dan 10 jaar op de markt is).

De behandeling omvat dergelijke stappen:

 1. Haar wassen met een verhelderende shampoo om alle opbouw te helpen verwijderen.
 2. Föhnen tot het haar helemaal droog is.
 3. Het aanbrengen van de behandeling in kleinere delen door het haar.
 4. Laat het 20 minuten of zo volledig verzadigen.
 5. Daarna wordt het haar voor de tweede keer geföhnd.
 6. Een stijltang van ongeveer 450 graden C wordt sectie voor sectie gebruikt om het product af te dichten.
 7. Het product wordt onmiddellijk uitgewassen of na 24-72 uur na de procedure.

Het hele aanvraagproces duurt ongeveer 2-4 uur.

Met het oog op het feit dat er geen deskundige bij betrokken is en om problemen zoals oververwerking en hoofdhuidverbrandingen te voorkomen, wordt thuisbehandeling geformuleerd als minder sterk dan een salonbehandeling. Het proces is echter niet zonder risico’s. Dus als je het proces thuis wilt doorlopen, volg dan deze do’s en don’ts.

Dos:

 1. Kies een formule die gebruiksvriendelijk is en zorgt voor een veilige toepassing thuis;
 2. Was je haar grondig met een reinigende shampoo voorafgaand aan de behandeling om allerlei onzuiverheden kwijt te raken;
 3. Kam voorzichtig door uw haar na het aanbrengen van het product om niet in contact te komen met de hoofdhuid;
 4. Zorg ervoor dat uw stijltang van hoge kwaliteit is en de behandeling niet verpest.

Don’ts:

 1. Pas de behandeling niet toe op uw hoofdhuid;
 2. Trek je vochtige haar niet recht;
 3. Breng de behandeling niet aan op ongewassen haar;
 4. Doe niets dat niet in de productinstructies wordt vermeld.

Beste keratinebehandeling volgens haartypen

Afhankelijk van uw haarstructuur en -type, uw lengte, dikte en algehele gezondheid van uw haar, kunnen sommige keratinebehandelingen beter zijn dan andere. Hieronder volgen de beste 4 keratinebehandelingen voor verschillende haartexturen.

#1: Braziliaanse Keratine

Braziliaanse blowouts hebben de meeste voorkeur van alle keratinebehandelingen. Deze procedure verzacht het haar, elimineert kroezen en het supervoedingscomplex houdt het volume intact, terwijl het haar nog steeds ultra glad en zijdeachtig wordt. Dit is een zeer sterke en zeer geconcentreerde behandeling die perfect is voor iemand die zeer grof, dik, droog haar heeft en slanker en beter handelbaar haar wil. De procedure duurt ongeveer 90 minuten, de resultaten duren maximaal 3-4 maanden en het haar kan direct na de behandeling worden gewassen.

#2: GK Hair Keratine Behandeling

Deze behandeling heeft 2 versies. De ene wordt geleverd met Formaldehyde en de andere zonder Formaldehyde. De populaire is zonder formaldehyde, het bevat ook conditioners, glycerine en keratine. Het is het meest geschikt voor fijn tot medium getextureerd haar. Perfect voor iemand die liever haar krullen of golven houdt, maar toch een vorm van verzachting wil. Een wachttijd van 72 uur is vereist voor het wassen. De resultaten duren maximaal 8 weken.

#3: Vloeibare Keratine

Deze behandeling bevat keratinepeptiden en keratinemoleculen die helpen het haar perfect te binden met toegevoegde voeding. Vloeibare keratine wordt veel gebruikt en wordt beschouwd als een van de veiligste keratinebehandelingen die er zijn. Het is perfect voor fijn tot middellang haar. Het laat het haar van nature glad en handelbaar en de resultaten duren tot 30-40 dagen.

#4: Color-Lock Keratine aanvullen

Het bevat superieure keratine-eiwitten en collageen die helpen de haarvezels op te bouwen en de kleur vast te houden. Het is perfect voor iemand met gekleurd haar of haar dat lijdt aan milieuschade. De behandeling zorgt ervoor dat de kleur er natuurlijk en levendig uitziet en vermindert de stylingtijd. De resultaten duren maximaal 4-8 weken.

Hoe te zorgen voor keratine behandeld haar

Gemiddeld duurt de keratinebehandeling 3-4 maanden. Het hangt af van de levensstijl en de haarverzorging na de salon. Elke keratinebehandeling heeft zijn eigen set instructies. Als u uw resultaten wilt uitbreiden, moet u ze volgen. Deze aanbevelingen zullen u echter helpen om in elk geval met keratine behandeld haar te behouden:

 • Als de wachttijd van 72 uur nodig is, maak het haar dan gedurende deze tijd niet nat, vermijd haaraccessoires, als het haar per ongeluk nat is geworden, föhn en licht vlak strijk het op laag vuur;
 • Gebruik sulfaatvrije en natriumvrije shampoos, idealiter degenen die speciaal zijn ontwikkeld voor keratine-nazorg;
 • Shampoo met lauwe water, volg met een koele spoeling;
 • Voeg keratine-geïnfundeerde deep conditioner maskers en leave-in conditioners toe aan uw haarverzorgingsroutine;
 • Gebruik altijd hittebeschermende oliën of sprays bij het krullen, strijken en föhnen en breng producten met UV-bescherming aan tijdens warme seizoenen;
 • Stel je haar niet bloot aan chloor/ zwembadwater zonder badmuts;
 • Vermijd het bleken van uw haar en het gebruik van kleurproducten ten minste drie weken na de behandeling;

Hoe vaak kunt u de behandeling per jaar herhalen?

Een typische keratine behandeling heeft een lange levensduur van 6 maanden, afhankelijk van de haarverzorging. Daarom moet een wijs aantal twee keer per jaar zijn (drie keer in het geval van superbeschadigd haar dat keratine verliest, zelfs vóór 6 maanden).

Kan de behandeling eiwitoverbelasting veroorzaken en hoe dit te voorkomen?

Eiwitoverbelasting kan optreden als je haar al gezond, gezond en eiwit in balans is en je al haarproducten gebruikt die rijk zijn aan eiwitten en keratine. Gezond haar heeft geen keratinebehandeling nodig omdat de natuurlijke keratine al intact is. In dat geval zal eiwitoverbelasting waarschijnlijk optreden. Keratinebehandeling is ideaal voor het haar dat beschadigd, droog, krullend of broos is.

Als laatste opmerking, laten we u eraan herinneren dat het belangrijkste doel van keratinebehandeling is om het haar te revitaliseren, niet om het recht te maken. Rechttrekken is slechts een extraatje dat er misschien (of misschien niet) bij komt kijken. Dus, wanneer je voor een keratinebehandeling gaat, houd er dan rekening mee dat de stijleffecten niet zo goed zullen zijn op krullend haar als op fijn haar, en dat is helemaal oké zolang je haar gezond aanvoelt.