De meest volledige gids voor Balayage Hair

Ga je voor het eerst balayage haar en weet je niets van deze techniek? Of heb je het al en wil je het nieuwe type proberen? We hebben alles verzameld wat je moet weten over balayage, check!

Inhoud:

 1. Balayage definitie, uitspraak, geschiedenis
 2. Voors en tegens van Balayage
 3. Hoe lang duurt het om Balayage Hair?
 4. Alle mogelijke soorten Balayage
 5. Balayage vs. Ombre en andere hoogtepunten:
 • Wat Balayage het beste bij u past
 • Kun je Balayage Hair at Home?
 • Hoe kies je een goede Balayage Master?
 • Balayage Prijs
 • Hoe te verzorgen voor Balayage Hair
 • Blonde Balayage Look

  Instagram / @lisalovesbalayage

  Wat is Balayage: Definitie, Uitspraak, Geschiedenis

  First things first. Balayage is uitgevonden in de jaren 70. Het woord zelf is afkomstig van het Franse woord “balayer” betekenis “om te vegen”. BTW, deze techniek heeft slechts één naam, BALAYAGE. Alle andere termen – baylage, bayalage, biolage, enz. — zijn gewoon spelfouten. De juiste balayage uitspraak is /ˈbalɪjɑːʒ/.

  Balayage Fouten

  Instagram / @premiereextensions

  Dus de balayage is een haarverftechniek, waarbij een blikseminvaller of een kleur met de hand door kleine driehoekige delen van het haar wordt “geveegd”, traditioneel met behulp van een borstel en een paddleboard. Dit resulteert in schattige natuurlijk ogende highlights, lichter aan de uiteinden en zachter aan de bovenkant. Vrouwen beschrijven ze vaak als “zonovergoten” en “beachy”, zo zacht dat ze zijn.

  De techniek verscheen voor het eerst in Parijs en werd “Balayage à Coton” genoemd, omdat coloristen katoenen strepen gebruikten (en sommigen nog steeds gebruiken) om gekleurde strengen te isoleren van de ongerepte.

  Balayage Techniek Schilderpatroon

  Instagram / @biancacolour

  In de jaren 90 werd balayage trendy in de VS, maar nu pas bereikt deze techniek zijn maximale populariteit. Bij sommige salons zijn bijna 90% van de verfklussen verschillende soorten balayage! En dit is waarom.

  Voors en tegens van Balayage

  De BELANGRIJKSTE VOORDELEN van de moderne balayage zijn:

  • individualiteit — kleuren worden op maat gemengd, de breedte van lichtere strengen en hun plaatsing worden door de stylist gekozen om uw kenmerken goed te contouren en in te kaderen (balayage wordt soms een niet-invasieve ‘facelift’ genoemd);
  • onderhoudsarm — wortels vallen minder op wanneer haar uitgroeit, je vergeet maandelijkse touch-ups (sommige vrouwen bezoeken de salon eens per 6 maanden!);
  • algemeenheid — werkt voor alle leeftijden, haartexturen, basiskleuren en haarlengtes (behalve zeer korte gewassen);
  • minder schade — in vergelijking met de all-over kleur, of technieken die warmte gebruiken.

  Enig Nadelen? Balayage bedekt geen grijze haren. Het helpt gewoon om ze in het kapsel te laten blenden. Wanneer het onmogelijk wordt, moet je een worteltint maken voorafgaand aan balayage en elke 4-6 weken naar de salon gaan voor een wortelretouche om de grijstinten te bedekken. Zoals je ziet, zijn grijzende haren en balayage highlights vrij compatibel, maar maandelijkse afspraken met je colorist zijn een must.

  Hoe lang duurt het om Balayage Hair?

  BALAYAGE TIMING hangt af van de stijl en diepte van highlights, je haartype en het vaardigheidsniveau van de stylist. Face-framing highlights kunnen 10-15 minuten duren, een full-head balayage – ongeveer 30-50 min, meer gecompliceerde soorten kleuren – tot 3 uur (bijvoorbeeld, als de colorist folie highlights transformeert in balayage, zal hij of zij eerst wortels moeten vervagen).

  Gemiddeld stylistenboek 2-2,5 uur als hun klant dat wil een snit plus balayage. Advies: kies een balayage-gecertificeerde colorist, want snelheid komt met oefening.

  Heb je slechts één salonbezoek nodig om je gepersonaliseerde balayage te krijgen? Om een perfecte mix van tinten te bouwen, raden stylisten aan om minimaal 3 kleurafspraken elke 6 weken uit elkaar. Alleen dan kunt u touch-ups 3-6 maanden overslaan.

  Alle mogelijke soorten Balayage

  De meest voorkomende vorm van deze techniek is de volledige balayage, wanneer al het haar is gemarkeerd.

  Volledige Balayage Hoogtepunten

  Instagram / @bernardohairco

  Gedeeltelijke balayage is wanneer hoogtepunten alleen op specifieke gebieden worden aangebracht in plaats van op het hele hoofd.

  Subtiele balayage is een zachte balayagevariant, de kleur wordt toegepast op de gebieden waar het het licht vangt of waar de kleur zou vervagen uit natuurlijk. Het tegenovergestelde van de contrastrijke balayage.

  Amerikaanse balayage is een mix van de openluchttechniek en foiling. Een stylist brengt folie highlights aan en schildert vervolgens het resterende haar tussen de folies. Het is geweldig voor donkerharige vrouwen en wordt gebruikt voor een perfecte gezichtsomlijsting of het uitbreiden van highlights dichter bij de hoofdhuid.

  Foilayage is de zoveelste aanpassing van balayage, wanneer een stylist een deel van de stukken uit de vrije hand in folies wikkelt. Een colorist schildert eerst je balayage en brengt vervolgens folie aan rond balayaged stukken. De lichtere tonen smelten naadloos over in de gemarkeerde achtergrond.

  Een trendy omgekeerde balayage (omgekeerde balayage) is gemaakt voor blondines en brondes en gebruikt donkere kleuren (bruin, grijs) aan de uiteinden. Het resultaat is iets dat het midden houdt tussen balayage en ombre. Contrasterende kleuren worden gebruikt, dus het is vrij onderhoudsarm.

  Omgekeerde Balayage

  Instagram / @salonvipnewbury

  Babylights (micro-highlights) zijn hele fijne, subtiele highlights. Ze hebben het meest langdurige effect van alle balayage-typen zonder maandenlange touch-ups. Een minpuntje: babylights doen is een zeer verfijnd werk en het kan een hoop tijd kosten.

  Lees onze andere artikelen over verschillende soorten balayage:

  Er wordt gezegd dat “balayage werd gemaakt door de Fransen, uitgezonden door de Amerikanen en gepersonaliseerd door haarstylisten over de hele wereld”. Echt, moderne coloristen bedenken elke dag iets nieuws in de wereld van hoogtepunten. Wees niet verbaasd om te horen over:

  • Californische balayage, een zwaardere variant van de klassieke balayage met doorleefde wortels, wanneer meer van het haar gekleurd is;
  • glitterage – een proces van styling wanneer sommige strengen worden ‘balayaged’ met glitter;
  • stardust balayage — wanneer de bovenste laag onaangetast is en de onderste laag is gemarkeerd;
  • palm-painting, een techniek van het aanbrengen van balayage highlights zonder penseel;
  • sponslichten, wanneer een blikseminrichter wordt verspreid met een spons, werkt geweldig voor getextureerd haar;
  • spatlichten die alleen op het midden van de strengen zijn geschilderd;
  • fallayage die de basiskleur opwarmt, niet alleen lichter maakt;
  • paardenstaartverlichting voor lange lokken, wanneer balayage highlights onder de bovenste laag van het haar worden geplaatst en verschijnen prachtig als ze in een paardenstaart worden gebonden.

  Bovendien, wie zei dat hoogtepunten alleen voor vrouwen zijn? Mannen balayage is nu ook een dingetje.

  Heren Balayage Kapsel

  Instagram / @jackhowardcolor

  Balayage vs. Ombre en andere hoogtepunten

  Veel vrouwen verwarren balayage nog steeds met andere kleurtechnieken en stijlen. Laten we alle verschillen voor eens en voor altijd oplossen!

  Balayage vs. Hoogtepunten

  In het algemeen “hoogtepunten” zijn alle haarlokken die lichter zijn dan de basiskleur, ongeacht hoe ze worden gedaan. Lowlights zijn donkere strengen.

  Klassieke hoogtepunten hebben meestal een gedefinieerde gestreepte look en een meer opvallende hergroeilijn. Meestal worden folies, mazen (plastic latex strips met in water oplosbare kleefafdichtingen) of een markeerdop gebruikt. Traditionele hoogtepunten worden gemaakt van wortels tot uiteinden: ze tillen de wortels op en de kleur wordt naar de uiteinden verspreid.

  Balayage is een highlighting TECHNIEK. Het resulteert in goed gemengde verticale strepen die glimpen van een donkerdere tint over de hele lengte en zelfs aan de uiteinden laten zien. De lichtere stukken balayage worden strategisch geplaatst, sommige beginnen hoger en dichter bij de wortels, andere lager en sommige verhelderen de uiteinden. Ook is het een oppervlaktetechniek: een haarverf of een aanmaakmiddel wordt alleen op de bovenste laag van elke haarsectie aangebracht, het is niet verzadigd door lokken (v.v. voor krullen). De wortels zijn meer diffuus dan de uiteinden.

  Balayage vs Klassieke Hoogtepunten

  Instagram / @raylorojohair, @hairby.ashleypac

  Balayage tegen Ombre

  Integendeel, Ombre is GEEN TECHNIEK. Het is een KIJKEN. Een donkere tint wast geleidelijk aan naar een lichtere tint, zonder donkere stukken aan de uiteinden van het haar. Ombre is minder op maat gemaakt dan balayage, omdat de lichtere schaduw alleen van de middelste schacht tot de uiteinden is geconcentreerd. De overgang is meestal goed gedefinieerd en horizontaal. Zachtere gradatie wordt somber genoemd.

  De volgende verwarrende term is de ombre balayage |. Dit is een ’two-in-one’ mix van de ombre-ed stijl en een balayage techniek. Over het algemeen is het een donkere tot lichte schaduw met balayage-highlights op de middelste schacht en uiteinden.

  We hebben onlangs een meer gedetailleerde beschrijving gepubliceerd van balayage en ombre verschillen met illustrantsoenen, check.

  Balayage Vs Ombre Kleuring

  Instagram / @maeipaint, @constancerobbins

  Balayage vs. Andere technieken en stijlen

  Vloeiend haar schilderen is het proces van het aanbrengen van een bliksem / kleur met het hoofd van de klant achterover geleund tegen een tafel.

  Flamboyage is geen “open lucht”, het is gemaakt met transparante plakstrips. De techniek resulteert in zachte balayage-achtige of kiekeboe highlights.

  Kleursmelt is een kleurenschema, wanneer een stylist 3-4 tinten langs de haarschacht plaatst en ze samen verspreidt om van de demarcatielijn af te komen.

  Wat Balayage het beste bij u past: plaatsing, kleur, stijl

  Balayage is een geweldige gezichtscontouren techniek. Stylisten gebruiken lichtere kleuren waar meer breedte nodig is, donkere kleuren om het te verminderen. Ronde en vierkante gezichten profiteren van lichtere tinten rond de haarlijn. Om de hoeken te verzachten, accentueren stylisten vaak haar op de kaaklijn en tempelgebieden. Lange gezichtsvorm zoals diepere donkere wortels, lichtere strepen boven de oren en aan de uiteinden. Hartgezichten zien er evenwichtiger uit met donkere wortels en balayage-highlights onder de kaaklijn.

  Balayage Gezicht Contouring

  Instagram / @styledbycarolyn

  Als uw basis haarkleur is licht, de beste optie voor jou zijn blonde tinten. Als je donkerder haar hebt, overweeg dan bruine, karamel-, chocolade- en kaneelhoogtepunten. Voor een gedurfder effect probeer je kleurrijke strepen. Veel hangt af van je huidskleur en oogkleur. Een goede colorist zal met al deze factoren rekening houden.

  U bent geen goede kandidaat voor balayage als je van power blonde wortels houdt: balayage is diffuus in dit gebied. Kies zorgvuldig voor deze techniek als je heel donkerbruin of gitzwart haar hebt. Zoek een echt goede balayagespecialist.

  Kun je Balayage Hair at Home?

  Balayage is niet echt iets dat je, als niet-prof of met nul ervaring met het bleken van haar, thuis kunt bereiken. Het is echt moeilijk om haar in je eentje in secties te ‘schilderen’. Als u echter gedeeltelijke hoogtepunten wilt maken, kunt u nog steeds een van de professionele balayage-haarkits proberen.

  Zorg ervoor dat u:

  • gebruik een kleur die niet meer dan 3 tinten lichter is voor uw basistoon;
  • bekijk verschillende tutorials hoe je je eigen haar kunt balayeren;
  • raadpleeg een haarkleurder voor het geval je heel donker of extreem beschadigd haar hebt, en/of veel grijstinten.

  Als je je highlights wilt opfrissen zonder de kleuring thuis, probeer dan bijpassende clip-in balayage hairextensions te installeren.

  Hoe een goede Balayage Master te kiezen

  Balayage is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een colorist moet weten hoe hij de juiste producten moet kiezen en toepassen, het verzadigingsproces perfect moet begrijpen, wat bij een klant past en welke post-care moet worden aanbevolen. Het kost jaren om balayaging-vaardigheden te perfectioneren, dus:

  • zoek naar een balayage-gecertificeerde colorist
  • onderzoek het portfolio van de colorist (Instagram / Youtube-accounts ook)
  • plan eerst een consult in en breng balayagefoto’s mee die je leuk vindt
  • vraag of hij of zij professionele producten gebruikt (bijvoorbeeld een niet-bloedende kleiverlichter) en hulpmiddelen voor balayaging
  • beoordeel de manier van communiceren van de stylist, uw gevoel van comfort, eventuele bonussen die worden gegeven

  Balayage Prijs

  Prijzen variëren afhankelijk van de vaardigheden van de stylist en veel andere factoren van $ 50 tot $ 350 en hoger. Wees over het algemeen bereid om 20-35% meer te betalen dan voor de standaard folie highlights, want balayage is niet iets waar elke stylist voor is opgeleid.

  Sommige stylisten rekenen een extra vergoeding voor extra productgebruik, langere haarlengte, toning en glazuur, een afwerkingsstijl, voor educatief advies over styling. Andere coloristen houden helemaal niet van vaste prijzen, ze rekenen alleen op basis van de tijd. Integendeel, er zijn nog steeds stylisten die dezelfde prijs hebben voor elk type highlights, of het nu folies of ‘geen folie’-strepen zijn.

  Hoe te verzorgen voor Balayage Hair

  Elke haarkleuring kan het haar een beetje uitdrogen. Om balayage samen met je stylist te behouden, moet je een goede conditioneringsstrategie ontwikkelen en hoogwaardige producten voor gekleurde lokken kiezen. Zorg ervoor dat je ook tijdens het stylen de beste hittebeschermende middelen gebruikt.

  Zeldzame touch-ups betekenen niet dat je salonbehandelingen helemaal vergeet. Balayage ziet er het beste uit op gezond haar. Specialisten raden aan om maandelijkse afspraken te plannen om uw lokken te herstellen, te voeden en te versterken. Een toner is bijvoorbeeld een behoefte om van brassiness af te komen, de kleur te verfrissen en glans aan je lokken toe te voegen.

  Zoals je hebt begrepen, is balayage niet alleen een trend, het is een zeer succesvolle techniek. Topstylisten voorspellen dat het nooit uit zal gaan of stijl. Eindelijk besloten om het te proberen? Lees dan ons volgende artikel met 70 beste balayage haarkleurideeën om jouw variant te kiezen!