De mollige methode voor krullende meisjes uitgelegd in 5 eenvoudige stappen

De Plump Methode is een stylingtechniek voor mensen met van nature krullend haar om grote, veerkrachtige en donzige krullen te creëren. Ik heb ontdekt dat als ik er op een wasdag de tijd voor neem, ik dag 2/3/4 krullen kan bereiken met een minimale tot geen verfrissing. Mijn haartype is 2c/3a, maar ik weet zeker dat deze tips werken voor allerlei krullen, dus lees verder!

Mijn Krullende Haar Experimenten

Een deel van wat me zorgen baarde over fulltime krullen, is dat ik de neiging heb om me te vervelen met mijn haar. Ik ben het altijd aan het afhakken, uit laten groeien, de kleur aan het veranderen. Ik ben zo blij om te leren dat ik verschillende methoden en technieken kan gebruiken en daardoor verschillende krullen heb. Rake & shake, rake &scrunch en de plump-methode geven allemaal aanzienlijk verschillende resultaten. Persoonlijk vond ik mijn krullen op elk van deze wasdagen leuk, maar dit is ook het bewijs om je krullen niet op te geven als je niet tevreden bent met hoe ze eruit zien. Het kan gewoon zijn dat je niet bent gestruikeld over de juiste haartechniek voor je krullen.

Styling technieken voor krullend haar

De Plump Hair Methode Tutorial

Je hebt nodig:

  • Co-wash OF shampoo en conditioner naar keuze
  • Kam met brede tanden
  • Stylingproduct(en) naar keuze – wax, gel, mousse, haarlotion, etc.
  • T-shirt voor ploppen + haardas
  • Diffuser (optioneel)

Totale tijd:

  • 10 minuten voor het wassen en aanbrengen van product/styling onder de douche
  • 20 minuten ploppen
  • Tijd om aan de lucht te drogen of te diffunderen (varieert van persoon tot persoon, ca. 40 minuten)

Stap 1: Co-Wash / Shampoo en conditioneer zoals gewoonlijk

Met de co-wash, of conditioner, in je haar (afhankelijk van wat je laatste stap is), draai je je hoofd om en kam je je haar voorzichtig met je vinger, zodat het allemaal vooruitgaat. Gebruik een kam met brede tanden om het product gelijkmatig te verdelen; dit zal ook je haar gladstrijken en kroezen voorkomen.

Stap 2: Vorm Krul klonten, Breng product aan, Vingerkrul

Met haar nog steeds ondersteboven gekeerd, spoel je de conditioner uit je haar. Laat het water je krullen helpen zich te vormen tot grote klonten. Gebruik je vingers om je haar te begeleiden, maar laat het water het meeste werk doen! Optimaal zou je 6-8 grote klonten moeten hebben. Die grote klonten helpen je om grote donzige krullen te krijgen als het eenmaal droog is.

Terwijl je nog steeds onder de douche staat met het haar nog steeds naar voren geduwd, druk je het overtollige water zachtjes uit je krulklonters. Je krullen moeten nog steeds drijfnat zijn. Gebruik een biddende handen techniek om uw product(en) aan te brengen. Dit zou het moment zijn om een leave-in conditioner of haarbalsem aan te brengen, als je dat wilt. Zodra uw product is aangebracht, krult u elke klomp met de vinger voor meer definitie. Smoosh vervolgens een kleine hoeveelheid gel in elke krulklomp.

Stap 3: Tijd om te plop

Het ploppen van je krullen zal helpen om ze “in te stellen” en zal ook helpen met het volume. Ik ben zo dankbaar voor de eerste curly die deze methode heeft bedacht! Ik gebruik een zacht T-shirt; de sleutel hier is om de krul klonten te laten rollen terwijl je ze in de plop zet. Ik liet mijn krullen ongeveer 20 minuten in het T-shirt zitten.

Stap 4: Tijd om te drogen

Mijn voorkeursmethode is diffuseren, maar je kunt aan de lucht drogen. Ik raad diffusing ten zeerste aan, ik vind dat het me het beste volume geeft. Scheid je krulklonten NIET als ze nog nat zijn! Beweeg in plaats daarvan de krulklonten voorzichtig van links naar rechts terwijl je aan het drogen bent. De krulklonten moeten vanzelf beginnen te scheiden als je diffundeert.

Stap 5: Afwerking

Zodra mijn krullen ongeveer 80% tot 90% droog zijn, begin ik alle krullen die nog samengeklonterd zijn uit elkaar te trekken. Optioneel kunt u dit doen met een kleine hoeveelheid van uw favoriete olie op uw handen. Zodra de klonten zijn gescheiden, blijft u diffunderen tot ze droog zijn.

Zodra je krullen 100% droog zijn, gebruik je je vingers om je krullen zachtjes uit te schudden bij de wortels. Dit zal helpen met volume en ook helpen krullen van je hoofdhuid te verwijderen.

Probleemoplossing

Tijdens mijn krullende haarreis heb ik antwoorden gevonden op veel pijnlijke vragen, dus laat me enkele moeilijkheden raden die je tegenkomt en je helpen de perfecte oplossing voor elk te vinden!

Krullen zijn niet groot / pluizig?

Maak grotere krulklonten. Je zou ongeveer 6-8 krulklompen moeten hebben. Hoe groter de klomp als hij nat is, hoe groter de krul!

Ongedefinieerde Krullen in rug?

Ik gebruik deze methode als ik een gebied van haar in de rug heb dat ongedefinieerd is. Maak het haargedeelte dat u wilt definiëren opnieuw nat, voeg indien nodig een beetje meer product naar keuze toe en krul het haar vervolgens rond uw vinger. Zodra het haar op je hoofdhuid is gekruld, schuif je een bobby-pin naar binnen om de krul op je hoofdhuid te bevestigen. Droog of diffuus aan de lucht en verwijder de bobby pin zodra deze volledig droog is.

Krullen vastgeplakt aan hoofdhuid?

Zorg ervoor dat je de krulklonten voorzichtig van links naar rechts beweegt terwijl je aan het diffunderen of drogen bent! Zodra krullen 100% droog zijn, draai je je hoofd om en schud je krullen voorzichtig bij de wortels. Dit zal helpen om het haar van je hoofdhuid te tillen.

Volg me op Instagram @type_ofbeautiful voor curl inspo, plus meer tips en trucs. Voel je vrij om me te DM, als je ooit vragen hebt; Ik vind het heerlijk om mijn krullenvrienden te leren kennen!

Gerelateerd bericht: 7 manieren om krullend haar ’s nachts te behouden