De nieuwe haarverzorgingstrend om te proberen: Parabenenvrije shampoo

Voor het geval u het nog niet hebt gemerkt van onze Wat zit er in mijn haar serie, mogen we veel haarproducten op ons haar testen – en we bedoelen VEEL! Ons huidige project is het testen van parabenenvrije shampoos. Parabenenvrije shampoo en conditioner staan al geruime tijd in de schijnwerpers, omdat veel vrouwen de no-nasties-benadering volgen als het gaat om het verzorgen van zichzelf van haar tot teen. Wat is de no-nasties die je vraagt? Het zijn gewoon producten geformuleerd zonder de dingen waarvan iedereen denkt dat ze oh zo slecht voor je zijn, zoals parabenen, siliconen en kleurstoffen.

Gelukkig voor ons is er onlangs niet één, maar een nieuwe haarverzorgingslijn opgedoken en heeft het shampoos die parabenenvrij zijn. Wat is dat? Apothecare Essentials. Hieronder geven we je de lowdown over wat de Alles wat met haar te maken heeft redacteuren hebben tot nu toe geprobeerd en hoe de ervaring was.

Parabenenvrije shampoo: werkt het echt?

Hier is het ding over het maken van de overstap naar een van de beste parabenenvrije shampoo, een chemicaliënvrije shampoo of een siliconenvrije shampoo, veel mensen zijn geconditioneerd om te geloven dat zonder die dingen de formule niet zou leveren wat het product beweert te doen. Zal het bijvoorbeeld nog steeds kroezen bestrijden als ingrediënten met chemicaliën die helpen bij kroezen worden verwijderd? Kort antwoord: Als er een wil is, is er een weg.

Alles wat met haar te maken heeft Redactie beproefd

Zoals we al eerder poëtisch hebben gedaan, Apothekerszorg is de nieuwe toevoeging aan unilevers persoonlijke verzorgingsportfolio. Waarom we er dol op zijn? Nou, naast de luxe geur en de mogelijkheid om het #shelfie spel van onze badkamer te upgraden, stelt deze lijn ons in staat om eindelijk te zien of het hele geen parabenen-, siliconen- of kleurstof ding echt werkt. Dit is wat we tot nu toe hebben geprobeerd en wat we erover te zeggen hebben.

ApotheCARE’s De Mender shampoo en Conditioner totaal veranderde mijn kijk op beschadigd haar, vooral dat ja, het kunnen worden teruggedraaid, of zich daar in ieder geval zo gedragen. Mijn geblondeerde haar heeft nog nooit zo zijdezacht en glad gevoeld, maar nog steeds met een beetje body en volume dat zo cruciaal is in deze wintertemperaturen. En die sublieme geur! —EUNICE LUCERO, hoofdredacteur

Ikzelf, aan de andere kant, kreeg mijn handen op de ApotheCARE Essentials De Replenisher Shampoo en Conditioner. Omdat ik onlangs het daglicht uit mijn van nature krullende haar heb gestreken, is het alleen maar goed om al het vocht terug te brengen dat verloren is gegaan tijdens het strijkproces (ik geef ook toe dat ik een goedkope stijltang heb gebruikt en nu een nieuwe heb die belooft je haar niet uit te drogen).

Nadat ik de shampoo in mijn handen had gepompt, voelde ik me alsof ik op wolk negen was toen ik een vleugje van de vanille- en zoete amandelgeur had gevangen (ik heb een hekel aan vanillegeuren, btw, dus dit is heel belangrijk nieuws). De shampoo smolt door mijn dikke lokken en liet mijn haar zacht en superschoon aanvoelen – dit is ook belangrijk omdat mijn haar van nature droog is. Nu worden siliconen gebruikt in traditionele shampoos om vocht vast te houden en kroezen te helpen temmen, maar met dit systeem is niets van dat alles nodig. Dit krijgt een duim omhoog in mijn boek!

Op zoek naar meer informatie over shampoos? Hier zijn de top drie voordelen van het gebruik van hennepshampoos.