De reinigende conditioners die mijn droogshampooverslaving bijna hebben vervangen

Je bent niet de enige als je in de war bent over wat reinigingsconditioners doen en waarom je ze wilt gebruiken. Geformuleerd voor en over het algemeen gebruikt door vrouwen met dikkere, krullende en grovere haartypes, waren reinigingsconditioners tot voor kort niet in het reguliere haarproductkamp. Ik heb er bijvoorbeeld nooit aan gedacht om dit product in mijn routine op te nemen. Er zijn dagen dat ik mijn haar vaker was, dagen dat ik kies voor droogshampoo en ik heb nooit echt een tussenoptie overwogen. Nu ik kennis heb gemaakt met reinigingsconditioners, is er geen weg meer terug. Dit is waarom:

reinigingsconditioners wassen haar brunette
Alle voordelen van een goed was- en verzorgingssysteem zijn zonder nadelen.

Vanwege het geduld en de steun van mijn huisgenoot nemen mijn haarproducten het grootste deel van onze gedeelde doucheplankruimte in beslag. Ik ben in korte tijd een haarproductjunkie geworden, dus het mag geen verrassing zijn dat ik niet één maar drie reinigingsconditioners tot mijn beschikking heb. Laat me ze voor je opsplitsen:

Bedhoofd van TIGI Calma Sutra Cleansing Conditioner is de OG van mijn cleansing conditioner collectie, en het is mijn favoriet. Deze reinigende conditioner is geformuleerd met Babassu en Paranoten oliën waarvan bekend is dat ze strengen voeden tijdens het bestrijden van kroezen. Het ontwart je haar, zodat je krullen of golven glad en gemakkelijk te beheren zijn. De voordelen van babassu-olie voor haar zijn algemeen bekend om droog haar te hydrateren.

Het belangrijkste is dat het zachtjes reinigt om opbouw te verwijderen en je hoofdhuid reinigt zonder het te ontdoen van natuurlijke oliën. Ken je dat piepende schone gevoel dat je lokken soms hebben na een goede shampoo? Het is niet per se een goede zaak, omdat het kan betekenen dat je shampoo je strengen natuurlijke en noodzakelijke voeding ontdoet. Dit helpt je dat te voorkomen.

Een andere optie voor reinigingsconditioners is Love Beauty en Planet Doelgerichte Hydratatie Cleansing Conditioner. Met dezelfde voordelen als zijn TIGI-tweeling, is deze reinigingsconditioner geformuleerd met Wild Shea Nut Butter die je lokken hydrateert voor super gehydrateerd haar. Het is goed voor je haar en goed voor de planeet, wat een win-win is, in mijn boek.

En last but zeker not least is ApotheCARE Essentials De Replenisher Cleansing Conditioner. Ik gebruik deze reinigingsconditioner wanneer mijn haar voelt alsof het een extra boost van vocht nodig heeft. Gemaakt met droog haar in gedachten, verwijdert deze co-wash onzuiverheden terwijl het vocht vasthoudt, A.k.a., alles wat ik wil van een shampoo, zonder een van de uitdrogende nadelen.

Sinds ik reinigingsconditioners in mijn routine heb geïntroduceerd, heb ik mijn droogshampoocollectie niet verlaten, maar ik heb mijn haar consequent medegewassen. Ik hou ervan om mijn haar te kunnen wassen en me verfrist te voelen zonder me te committeren aan een heel was- en verzorgingssysteem, en ik hou van de verzachtende golfverbeterende voordelen van reinigingsconditioners.