De tijdloze schoonheid van visgraatvlechten

Visgraatvlechten zijn al lang populair bij vrouwen die graag hun haar omhoog dragen, maar iets ingewikkelders wensen. Maar wist je dat een visgraatvlecht eigenlijk geïnspireerd is op zwart gevlochten ontwerpen? Visgraten begonnen met de Afro-Amerikaanse cultuur en evolueerden naar populariteit bij alle etniciteiten – waar ze vandaag de dag nog steeds haar over de hele wereld verkleden.

visgraat vlecht kapsels

FOTO: @chitabeseau

Kapsels met Visgraat vlechten

De term “visgraatvlecht” heeft een dubbele betekenis. Sommigen geloven dat “visgraat” hetzelfde soort vlecht is dat we “fishtail” noemen. Maar er zijn ook Afro-Amerikaanse vlechten dicht bij de hoofdhuid gevlochten met één dikke vlecht in het midden en dunnere muilkorven die de hoofdvlecht onder een hoek verbinden. Deze zien er echt uit als een visgraat. We bekijken hieronder voorbeelden van beide typen.

#1: Lange en losse vlecht

Deze visgraatvlecht wordt losjes in het midden verzameld en aan de onderkant aangespannen. Als je lang, dik haar hebt, dan is dit een leuke vlecht om te proberen.

#2: Half Up Visgraat

Hoewel een updo altijd heerlijk is, heb je soms iets meer casual nodig. Deze half up visgraatstijl is ideaal voor meisjes die iets willen dragen naar kantoor dat nog steeds geschikt is om ’s avonds uit te gaan.

#3: Rommelig en Creatief

Draai je haar op en van je schouders op een geheel nieuwe manier met deze stijl. Je kunt één kantvlecht doen of voor twee visgraatvlechten gaan voordat je haar verzamelt in een lage rommelige knot.

#4: Visgraat Pigtails

Visgraatvlechten zijn gewoon zo leuk op super lang haar, omdat er zoveel manieren zijn om ze te stylen. In dit voorbeeld keren pigtails terug met een volwassen gevoel – verfraaid met een hoofdband met tribal-print. Dit is een eerbetoon aan de Afro-Amerikaanse wortels van de vlecht, terwijl het er nog steeds modern en mooi uitziet.

#5: Kroon met een Twist

Visgraatvlechtstijlen zijn zo divers – je kunt er zelfs een op een kroon geïnspireerde updo van maken. Rommelig haar is op dit moment erg trendy, en het opspelden en uit de weg gaan is een geweldige keuze voor die volgende kampeertrip.

#6: Frans Visgraat

Als je van het uiterlijk van een Franse vlecht houdt, maar iets mooiers wilt, bekijk dan deze updo die groot is in stijl en nog steeds eenvoudig genoeg om te leren hoe je het moet doen.

#7: Mile Long Braid

Meisjes met heel lang haar kunnen als geen ander een visgraatvlecht wiegen. Deze Franse visgraatfusie is prachtig genoeg om geschikt te zijn voor een formele gelegenheid, terwijl hij toch casual genoeg blijft voor dagelijks gebruik.

#8: Rommelige gevlochten paardenstaart

Er zijn zoveel verschillende soorten vlechtontwerpen, maar deze is echt uniek. Een combinatie van een vlecht en paardenstaart, het is bijna onmogelijk om deze stijl te verknoeien – omdat de magie in de puinhoop zit!

#9: Side Braid Schoonheid

Dit visgraat doet denken aan godinnenvlechten en werkt zich een weg naar beneden in een paardenstaart. Wikkel wat strengen rond het haarelastiek en speld aan de onderkant om het gereedschap te verbergen dat nodig is om deze stijl bij elkaar te houden.

#10: Verfraai je Updo

Visgraatvlechten worden nog mooier gemaakt wanneer ze worden opgespeld met een leuk accentstuk. Verfraai je stijl met een decoratieve clip, bloem of juweel.

#11: Kroon van Vlechten

Voor zwart haar is een visgraatstijl een gemakkelijke en praktische oplossing wanneer je haar tijdens warm weer op en uit de weg wilt. Doe het in de salon voor een langdurige hold die je weken achtereen kunt dragen.

#12: Cornrow Visgraat

Trucs met weefsels en extensies worden opgeroepen om het stylingprobleem voor een bepaalde periode op te lossen. Bekijk dit eens! De strak gevlochten cornrows worden gecombineerd met een unieke “inside out” vlecht om je een langdurige stijl te geven die veel chiquer is dan gewone cornrows.

#13: Strakke zwarte vlechten

Aangezien visgraatvlechten voor het eerst zijn ontstaan met Afro-Amerikaanse weefpatronen, is het logisch dat de stijl er vandaag de dag nog steeds prachtig uitziet op zwarte vrouwen. Geen enkele kwaliteitsinstructies zouden voldoende zijn om zoiets complex als dit alleen te voltooien, dus het is beter om een afspraak te maken met een bekwame vlechter.

#14: Gekroond en gedraaid

Foto’s zoals deze bewijzen dat eenvoudige vlechten een mooie stijl kunnen bieden. Het beste van alles is dat je, in tegenstelling tot veel teruggetrokken stijlen, geen haarspeldbochten nodig hebt om deze op zijn plaats te houden.

#15: Diagonale Vlecht Updo

Waarom zou je voor je volgende formele verbintenis niet kiezen voor een stijl die niet gemakkelijk kan worden gedupliceerd? Dit Franse visgraat is weggestopt en onder één oor gespeld, waardoor het een mooie, strakke stijl is die eigenlijk niet heel veel moeite kost.

#16: Double Messy Braid Updo

De visgraatvlecht kan in veel verschillende diktes en posities worden gestyled – in dit geval is het een updo met twee gemengde vlechten die leuk zijn om te dragen. Als het een beetje rommelig wordt, maak je geen zorgen – het draagt alleen maar bij aan de persoonlijkheid.

#17: Dikke Gouden Kroon

Blond haar gloeit in deze opwaartse stijl met een visgraatvlecht. Dit werkt het beste met lang haar of een aangehechte vlecht.

#18: Kleuren showcase

Met deze mooie vlechten is het gemakkelijk om te pronken met lagen haarkleur. Als je ooit hoogtepunten of lowlights hebt gewild, is dit het moment. Een vlecht en knot zorgen voor een leuk kleurcontrast dat je graag zult sporten.

#19: Verzameld en uitgerekt

Maak een visgraatvlecht van twee kleine zijsecties. Trek hier en daar aan de vlecht en varieer de strakheid voor een chique uiterlijk van de vlecht die er anders vrij gewoon uit zou zien. Nog een leuke truc om dit kapsel geweldig te maken? Ombre kleur.

#20: Volwassen Side Braid

Zijvlechten zijn mooi en handig voor lang haar, maar soms zien ze er een beetje onvolwassen uit. Groei op met deze ingewikkelde zijvlecht die geschikt is voor alle leeftijden en gelegenheden.

Visgraatvlechten zijn zo leuk om te dragen, maar kunnen soms een uitdaging zijn om te stylen. Ga naar je favoriete salon om wat professionele tips te krijgen of om ze je haar voor je te laten stylen als er een speciaal evenement aankomt. Ongeacht je haartype, etniciteit of strenglengte, er is een visgraatstijl die je lokken flatteert en je een fantastisch gevoel geeft.