De ultieme gids over hoe je je haar kunt wassen zonder het te beschadigen

Ben je ooit begonnen met alle motivatie, tools en producten om die look te creëren die de aandacht zal trekken, maar volledig ontmoedigd raakt toen het gewoon niet bleek? Wat je niet wist, is dat het allemaal begint met het goed reinigen van je reiniging, zodat je die perfecte Victoria’s Secret-model haarafgewerkte look kunt bereiken. Laat me de meest nuttige gids delen over het wassen van je haar dat je ooit zult gebruiken.

Was je weg naar perfect haar

Dus je bent gemotiveerd en gewapend om je haar te stylen, en je denkt: “Victoria’s Secret runway, here I come”, of misschien niet? Houdt je haar niet de stijl zoals je wilt? Misschien blijven je krullen uitvallen of ziet de gladde vorm die je föhnt of rechttrekt er plat en slap uit in plaats van vol en veerkrachtig?

Nou, ik kan je verzekeren dat het bereiken van die frisse, net-uit-een-salon perfecte look meer te maken heeft met hoe je je haar moet wassen dan hoe geweldig je techniek is met het gebruik van mousse, een grote ronde borstel en een haardroger. Wanneer je je haar goed reinigt, houd je het gezond met een consistente porositeit van wortels tot uiteinden. Je merkt misschien ook dat, als je eenmaal je haar goed reinigt, je in staat bent om een extra dag of twee uit je stijl te halen.

Volg mijn stappen om vandaag te beginnen met het correct reinigen van je haar en je zult, net als zoveel anderen, “voorkennis” hebben van het geheim van een mooi kapsel dat dagen duurt.

Reinigings-/shampooproces:

 • Maak je haar nat.
 • Begin met ongeveer een kersengrote klodder shampoo.
 • Wrijf je handen tegen elkaar om het shampooschuim te maken voordat je het op je hoofd plaatst. Als je de shampoo hebt ingesmeerd voordat je hem op je hoofd aanbrengt, kun je een consistentere toepassing krijgen.
 • Breng de shampoo alleen aan op je hoofdhuid. Laat het niet doorlopen naar de uiteinden of stapel je haar op je hoofd en meng het erin.
 • Masseer in plaats daarvan de shampoo in je hoofdhuid. Ik begin graag bij en focus me op de haarlijn en het voorste gedeelte; dit is meestal een plek waar veel extra producten en oliën in je hoofdhuid terechtkomen.
 • Uitspoelen.
 • Vervolgens weer shampoo. Vergeet niet om het schuim in je handen opnieuw te maken en vervolgens alleen op je hoofdhuid aan te brengen. Ik concentreer me meestal op de kroon en nek van mijn nek tijdens de tweede shampoo.
 • Masseer de tweede shampoo in je hoofdhuid met een cirkelvormige beweging. Nogmaals, wrijf of masseer de uiteinden van je haar helemaal niet.
 • Als je kunt, probeer dan weg te blijven van de spray van het water terwijl je de shampoo in je haar masseert, zodat de shampoo de kans krijgt om je hoofdhuid te reinigen voordat deze wordt weggespoeld door de douchespray.
 • Spoel de tweede shampoo goed uit. Zorg ervoor dat er geen shampooresten meer over zijn voordat je naar de conditioner gaat.
 • Knijp overtollig water eruit.

Gerelateerd bericht: Hoe vaak moet je je haar wassen

Haar thuis wassen

Instagram / @deepsteep

Conditionering van het haar

 • De hoeveelheid conditioner die je gebruikt is afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Ik begin met ongeveer een kersengrote hoeveelheid en voeg er meer toe, indien nodig.
 • Wrijf de conditioner opnieuw door je handen. Het zal niet schuimen, maar het verspreiden van het product door uw handen zal u helpen een gelijkmatige toepassing te krijgen.
 • Verzamel je haar vanaf de basis van je nek, alsof je op het punt staat een paardenstaart te maken, en richt de conditioner op dit deel van je haar tot aan de uiteinden. Zo voorkom je dat je overtollige conditioner op je hoofdhuid krijgt.
 • Gebruik een kam met brede tanden en laat het door je haar lopen vanaf de uiteinden, sectie voor sectie. Wanneer je kamt, ga dan van de uiteinden eerst naar de kruin van je hoofd; je zult langzaam je haar bevrijden van knopen.
 • De kam brengt de conditioner verder naar je haar, zonder het gebied rond je hoofdhuid te verzadigen.
 • Spoel je haar goed uit. Zorg ervoor dat je alle conditioner van de wortels verwijdert. Ik vind het meestal leuk om de conditioner uit mijn haar te blijven spoelen totdat er geen slijmerig gevoel meer overblijft. Ik zorg ervoor dat ik mijn haar goed uitspoel, zodat ik weet dat er geen conditioner meer over is.
 • Knijp overtollige vloeistof eruit.

Gerelateerd bericht: Hoe haarconditioner te gebruiken, volgens uw haartype

Hydrateren

 • Droog je haar met een handdoek. Wrijf je haar niet in met de handdoek, maar knijp wel in je haar met de handdoek, wat knopen en breuk kan helpen voorkomen.
 • Breng leave-in moisturizer aan. Ik raad altijd aan om je reiniging af te ronden met een moisturizer; zorg ervoor dat u de juiste kiest die bij uw haartype past. Ik raad een spray-in moisturizer aan voor fijn tot medium haar, en een cre cream leave-in moisturizer is misschien beter geschikt voor medium tot dikkere haartypes.
 • OPMERKING: IEDEREEN MOET EEN LEAVE-IN MOISTURIZER GEBRUIKEN.
 • Concentreer je op het midden tot aan de uiteinden van je haar, breng de door jou gekozen moisturizer in secties aan op het haar en kam ze vervolgens door.

En je bent klaar!

Wanneer dit proces wordt gevolgd, zou je moeten merken dat het helpt om een opeenhoping van olie uit je wortels te voorkomen, en het zal helpen je uiteinden gehydrateerd te houden, waardoor je consistent glad, gehydrateerd haar overhoudt! Ik raad mijn salongasten aan om het reinigen van het haar niet meer dan twee keer per week te doen. Door mijn stappen te volgen, laat ik je zien hoe dit gemakkelijk kan worden bereikt. Door je haar minder te wassen of het twee keer per week te houden, zul je zien dat je haar zichzelf begint te herstellen en hierdoor veel gezonder wordt. Om het proces van correcte reiniging te zien, nodig ik je uit om mijn tutorial te bekijken terwijl ik je van begin tot eind door de stappen leid.

Als je dit artikel over het wassen van je haar leuk vond, volg me dan op Instagram, waar ik nog veel meer nuttige tips en trucs geef voor dagelijkse stylingbehoeften!