De ultieme gids voor het knippen van haar door de maan

Astrologie heeft al lang invloed op de manier waarop mensen hun leven leiden, of het nu gaat om het bepalen van de compatibiliteit met een significante ander of het beslissen over een modegevoel. Maar wat als je astrologische teken ook de lengte en gezondheid van je haar kan beïnvloeden? Er wordt al lang gezegd dat de maan macht heeft over alle levende wezens, en nu zeggen astrologieliefhebbers dat de fasen van de maan ook iemands haar beïnvloeden, wat leidt tot een nieuwe methode om haar te knippen op basis van de cycli van de maan.

Wat betekent het om je haar bij de maan te knippen?

Vanwege de dubbelzinnige aard van astrologie zelf, wordt deze kapselmethode niet volledig bevestigd door de wetenschap. Er wordt gedacht dat de maan de groei reguleert omdat het een directe aantrekkingskracht heeft op alle levende wezens. Het idee is dat zodra de volle maan rondkomt, de universele expansiekrachten op hun sterkst zijn, waarvan wordt gedacht dat het de haargroei stimuleert zodra het is geknipt. We weten allemaal dat frequente trims je haar gezond houden en het groeiproces versnellen. Het verwijderen van de dode hoeken van je haar zorgt ervoor dat je lokken dikker en sneller groeien, dus het gebruik van een maankapselkalender (wanneer de aantrekkingskracht van de maan het sterkst is) geeft je een grotere kans om de natuurlijke elementen te kanaliseren om de wortelgroei te stimuleren. Wil je weten hoe je een maanhaarkaart kunt lezen? Bekijk deze video!

Je kunt de seizoenen van de sterrenbeelden ook gebruiken als een handige kappersgids. De zon en de maan hebben een volledig jaar nodig om door alle sterrenbeelden te gaan – dit is hoe onze verjaardagstekens tot stand komen – en terwijl het door elk teken gaat, voltooit de maan een maandelijkse maancyclus. De optimale tijden voor haargroei kunnen worden bepaald door de water- en vuurriemtekens.

Watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen)

Wanneer de maan door deze watertekenseizoenen gaat, wordt gezegd dat de energieën het meest vruchtbaar zijn. Dit betekent dat in deze tijden herstel, herstel en groei worden bevorderd. Dus als je hoopt op een knipbeurt die lange en gezonde lokken oplevert, wil je je stylist boeken tijdens een watertekenseizoen. Om bij te houden wanneer deze tijden vallen, onthoud dat het Kreeft-seizoen 21 juni tot 22 juli is, de Schorpioen-periode 23 oktober tot 21 november en ten slotte is het Vissen-seizoen 19 februari tot 20 maart.

Vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter)

In tegenstelling tot de watertekens zijn de sterrenbeelden van het vuur de droogste periodes, dus ze brengen geen enkele tekenen van groei teweeg. Deze tekenen zijn echter het beste voor het boeken van ontharingsafspraken, zoals harsen of laserprocedures, omdat er in deze tijden zo weinig vruchtbare energie is. De optimale tijden voor ongewenste ontharing zijn dus tijdens de brandhaarden (met name tijdens Ram). Het Ram-seizoen loopt van 21 maart tot 19 april, het Leeuw-seizoen is van 23 juli tot 22 augustus en het Boogschutter-seizoen is van 22 november tot 21 december.

De maancyclus

In de loop van een maand gaat de maan door fasen en voor het blote oog lijkt het gewoon alsof de cyclus gewoon verschillende tinten van de maan omvat. De maancyclus is echter een eeuwenoude methode om de sterkte van de maan te bepalen en heeft bijgedragen aan het opbouwen van astrologie als een wetenschap. De maankalender dateert helemaal terug tot 8000 voor Christus Schotland, en sindsdien gebruiken boeren dit systeem om de beste oogst- en plantseizoenen te bepalen. Tegenwoordig kun je dezelfde cyclus gebruiken om te bepalen wanneer je je haar moet trimmen. Kapper Garrett Markenson vertelde NYLON magazine dat het uitlijnen van je kapsel met een bepaalde fase van de maan moet worden bekeken als een andere optie om het algehele uiterlijk van je haar te verbeteren.

Insluiten vanuit Getty Images

Wat zijn de voordelen van deze methode?

Morocco Method, een blog die gespecialiseerd is in haarverzorging en gezond leven, moedigt het gebruik van dit kapselschema aan en schetst een lijst met doelen voor je haar zodra je met deze methode begint. Wanneer direct gevolgd, kan de maankapselmethode wonderen doen voor de gezondheid van je lokken. Als je ervoor kiest om je haar te knippen volgens het schema van de maan, zijn hier enkele van de resultaten die de Marokko-methode zegt dat je kunt gaan zien.

#1: Langer en dikker haar

Het knippen van haar bij de maan revitaliseert je haargroeipatronen en moedigt daarom je lokken aan om twee tot drie keer sneller te groeien dan normaal met je normale kapselschema. Dit snijpatroon bevordert ook nieuwe groeicycli helemaal tot aan je follikels, waardoor ze dikker worden. Volgens astrologen van Llewellyn Worldwide (een New Age-uitgeverij) is het einde van de cyclus van de maan de beste tijd om het vermogen van de maan om dikker haar te maken te benutten, vooral wanneer de maan in Pieces, Caprico ligtrn, Stier of Kreeft.

#2: Sterker haar en gezondere wortels

Maanschema’s stellen haarwortels en follikels in staat om groeipatronen te versterken, die sterkere en duurzamere lokken produceren. Omdat je haar wordt versterkt bij de follikel, profiteert je hoofdhuid ook van maanknippen. Astrologen hebben vastgesteld dat het trimmen of knippen van je haar aan het begin van een Nieuwe Maan fase de beste bestendiging van de groei zal hebben.

#3: Verbeterde textuur en glans

Als extra bonus verbetert en egaliseert het knippen bij de maan de textuur en glans van je haar. Omdat de aantrekkingskracht van de maan de kracht en gezondheid van je haar verbetert, zou het geen verrassing moeten zijn dat je lokken teruggroeien met een extra glans. Het helpt ook bij het verbeteren en definiëren van natuurlijke krullen en golven.

Hoe u uw snit kunt plannen

Nu je weet hoe je kunt profiteren van het knippen van haar op een volle maan, moet je weten hoe je een maankalenderkapsel goed kunt plannen. De meest effectieve tijden om je haar te knippen zijn tijdens volle manen, vooral tijdens equinoxen en zonnewendes. Voor het meest nauwkeurige verslag van wanneer het het beste is om je haar te knippen op basis van de maan, moet je kijken naar een maanhaarkalender voor het jaar. De maankaart toont elke maand de optimale data voor het beste volle maankapsel. Er zijn meerdere dagen om uit te kiezen, dus het knippen van je haar volgens de maan is veel flexibeler dan je zou denken. De datums in het midden van de maand worden echter meestal gezien als de krachtigste.

Volgens de Marokko-methode zijn de belangrijkste data voor het knippen van het haar tijdens de lente-equinox, de zomerzonnewende, de herfstequinox en de winterzonnewende. Deze datums veranderen elk jaar, dus als u deze tijden als een haarknipgids wilt gebruiken, moet u controleren wanneer ze precies op het kalenderjaar vallen.

Insluiten vanuit Getty Images

Hoe moet je snijden?

Het knippen van je haar volgens de kalender van de maan betekent niet dat je elke maand enkele centimeters moet hakken. Het trimmen van haar op volle maan schema’s is de beste methode. Knip overal van 1/8 tot 1 inch om droge uiteinden af te dichten en gezond, mooi haar op te leveren.

Als het gaat om een knipbeurt, kunnen maankalenderschema’s een enorme invloed hebben op de snelheid en kwaliteit van je haargroei. Als je elk denkbaar haargroeiproduct hebt geprobeerd en nog steeds geen vooruitgang hebt gezien, waarom zou je dan niet het knippen volgens de maan eens proberen? Je zult misschien verrast zijn door de resultaten!