De ultieme haarverzorgingsgids voor eenhoorns en zeemeerminnen

Heb je ooit je innerlijke magische ziel willen omarmen? Ik help mijn klanten precies dat te doen door regenboogkleuren achter de stoel te mengen. Naast een kwalitatief goed kleurproces, benadruk ik het belang van goede thuiszorg. Geverfd haar is niet het gemakkelijkste om voor te zorgen, plus creatieve kleur en zeemeermin balayage vereisen nog meer stappen in je routine. Bekijk deze ultieme gids voor het verzorgen van eenhoornhaar!

Begin met zorgen vanuit het kiezen van de look

Het begrijpen van je eindresultaat is belangrijk. Ben je op zoek naar je kleur om langer mee te gaan, of wil je elke maand regenboogsloten verwisselen? Afhankelijk van wat de gewenste look is, wil je misschien voor meer gepigmenteerde kleuren gaan en ze laten vervagen in plaats van te beginnen met pastelkleuren. Ik stel altijd voor om wat donkerder te gaan en te genieten van de fade out. De kleurenlijn waar ik mee werk (Pulp Riot) is bijvoorbeeld opzettelijk ontworpen om prachtig te vervagen. Vraag je stylist welke kleurlijn hij/zij gebruikt, want die zijn niet gelijk gemaakt. Ook het meenemen van foto’s van inspiratie is altijd handig voor je stylist. Zorg ervoor dat jij en je stylist elkaar begrijpen. (Ik raad aan om 25 haarkleuringstermen te leren. Bewaar ze voor je volgende salonbezoek!)

Verschillende soorten eenhoorn- en zeemeerminhaar

Minder wassen (vind je perfecte droogshampoo)

Wacht minstens 48 uur voor je eerste shampoo na het kleurproces. Probeer vervolgens het aantal keren dat je je haar wast te verminderen tot 1-2 keer per week. Een goede droogshampoo is een redder in nood. Amika is mijn persoonlijke favoriet, omdat het tweededags haar volumineus en gemakkelijk te stylen maakt terwijl het een geweldige geur toevoegt. Ik heb ook een voorliefde voor IGK Jet Lag en The Ouai droogshampooschuim.

Wennen aan koud water

Gebruik bij het wassen met shampoo het koudste water dat je hoofd aankan, omdat het echt helpt om de tijd tussen kleurafspraken te verlengen. Koud water sluit de haarzakjes en voegt glans en een gezonde glans toe. En het is duidelijk dat wanneer je koud water gebruikt, het gemakkelijker is om minder shampoo te gebruiken. Het is een win-win formule voor eenhoornhaar!

Eenhoorn Kapsel met Bloemenkrans

Kies moisturizing hair productlijnen

Eenhoornstrengen hebben extra hydratatie nodig. Lees de etiketten zorgvuldig door. Het is belangrijk om een lijn te gebruiken die niet alleen de kleur verlengt, maar ook de integriteit van je haar behoudt, niet alleen maskeert. Hier is een gids voor het kiezen van de juiste vochtinbrengende producten voor je haar.

Bevrijd uw haarverzorgingsplank van sulfaten

Sulfaten in haarverzorgingsproducten hebben de neiging om de essentiële oliën te verwijderen en pigmentatie te vervagen. Daarom denk ik dat alle eenhoorns zich bewust moeten zijn van de lijst met ingrediënten in hun shampoos en conditioners. Het is ook geweldig om de aanbevelingen van je stylist op te volgen, omdat hij / zij weet wat het beste werkt voor de kleurenlijn die ze bij je heeft gebruikt. Ik raad mijn klanten meestal aan om R + CO-shampoo en conditioner uit hun Gemstone Color vegan-lijn of Redken Color Extend te proberen voor mensen met dikker, krullend haar.

Halve updo met teal streaks

Minder hitte, meer hittebescherming

Warmte zorgt ervoor dat de haarkleur sneller vervaagt, terwijl het haar droog en beschadigd blijft. Elke hitte – van de zon, föhnen, krullen / stijltangen tot zelfs douchen met heet water – zal tot op zekere hoogte je gekleurde haar beschadigen. Daarom is het zo belangrijk om een goede hittebeschermende spray te bezitten. Ik raad aan om multifunctionele producten te gebruiken, zoals een hydraterende leave-in conditioner met warmte, SPF en UV-bescherming. Vault van Amika is een geweldige optie.

Perfecte routine voor eenhoornhaar

Je routine moet beginnen met shampoo en conditioner en gebruik vervolgens een leave-in aangebracht op vochtig haar. Beweeg door warmtebeschermers en moisturizers en werk af met uw keuze van glans- of textuursprays. Als je gedurende de dag het gevoel hebt dat je glans of vocht mist, neem dan een druppel The Ouai Hair Oil en loop door je uiteinden.

Pastel Eenhoorn Fishtail Vlecht

Deep Conditioning Masker

Zolang je haar gebleekt en gekleurd is, heb je conditioneringsbehandelingen nodig. Je wilt er niet te veel doen, want met te veel eiwitten kan het haar zich niet op zijn best gaan voelen. Ik raad aan om je behandelingen te doen wanneer de haarkleur echt begint te vervagen, zodat je het haar kunt voorbereiden op je volgende kleurservice door voorop te lopen en het te hydrateren. De Kure van Amika is een geweldige behandeling waar ik persoonlijk van geniet.

DIY Toning

Terwijl je regenbooghaar zijn weg terug naar zijn voorverlichte kleur vervaagt, kun je een paarse shampoo gebruiken om te voorkomen dat ongewenste gele pigmenten zichtbaar worden. Ik ben helemaal weg van Pulp Riot Barcelona toning shampoo. Het heft die ongewenste tonen echt op. Je kunt dit een paar minuten laten staan en dan beginnen met schuimen en emoelsify, dus het paarse pigment doet echt zijn werk.

Eenhoorn haarverzorging kan een beetje lastig zijn, maar het moet echte eenhoorns niet stoppen! Om een koningin van vivids of pastels te worden, raad ik aan om een paar creatieve kleur haaraccounts (zoals de mijne) te volgen, om de taal van je stylist te kunnen spreken en een maximaal voordelige haarverzorgingsroutine te creëren.