De wereld is tolerant voor Alopecia, zegt onze studie

Het is Alopecia Awareness Month en 80% van de beroemdheden waar we naar kijken voor onze schoonheidsnormen gebruiken pruiken, weefsels en haarstukken. Ze willen waarschijnlijk niet dat je het weet, maar als haarexpert kan ik zien wanneer mensen hun natuurlijke haar dragen. Ik weet ook uit hun haarlijnen wie alopecia verbergt.

Maar het echte probleem is, waarom zou je je verstoppen?

Het sociale stigma van kaal worden is een veel voorkomend probleem bij alopecia-patiënten. Maar uit ons onderzoek blijkt dat acteurs, rappers en modellen die hun hoofd kaal hebben geschoren, daarna hun populariteit niet hebben verloren. Sommigen wonnen aan populariteit met de verhuizing, wat zou kunnen laten zien dat de wereld meer ondersteunend is dan aangenomen.

Top afhaalmaaltijden:

 • Geen van de beroemdheden verloor zijn Instagram-volgers door scheren;
 • 79,7% van de mensen zou een geschoren persoon daten;
 • 14,8% van de deelnemers vindt geschoren mensen nog aantrekkelijker.

Voor onze studie analyseerden we hoe scheren de sociale aanhang van acht topberoemdheden beïnvloedde. Het blijkt dat de accounts op zijn minst op trend bleven, terwijl sommigen toenamen in volgers nadat de grote scheerbeurt plaatsvond.

Jada Pinkett

Jada Smit

Jada is een uitzonderlijk mooie actrice, en alopecia heeft daar niets aan afgedaan. Haar volgers laten een gestage toename zien nadat ze zich heeft geschoren. Het piekte na het klapincident en ‘alopecia’ werd een begrip.

Saweetie

Saweetie

Deze rapper heeft een kapper die extreem getalenteerd is. De blonde haarkleur na haar eerste snit past goed bij haar huidskleur. Je kunt niet echt zien of ze alopecia heeft. Haar volgers namen behoorlijk toe nadat ze zich had geschoren.

KJ Apa

Kj Apa

Deze Nieuw-Zeelandse acteur dunt een beetje uit in het tempelgebied, wat normaal is voor zijn leeftijd. Om welke reden dan ook, hij heeft een gestage daling van het aantal volgers gezien die niet veel werd beïnvloed door zijn beslissing om zijn haar af te knippen.

Heide land

Heide land

Heather Land geschoren om haar meer controle te geven over haar haaruitvalsituatie. Ik hou van haar nieuwe look en haar volgers zijn er een tijdje mee toegenomen.

Doja Kat

Doja Kat

De volgers van Doja Cat bereikten een plateau toen ze zich schoor. Haar aantallen zijn nog steeds erg hoog, of ze nu alopecia heeft of niet.

Maisie Williams

Maisie Williams

Het lijkt erop dat deze actrice bij haar punkroots is gebleven, en haar hoofd gewoon heeft kaalgeschoren als uitdrukking daarvan. Er is hier geen bewijs van haaruitval.

Ierland Baldwin

Ierland Baldwin

Dit model dat DJ is geworden, zegt dat ze haar haar in de loop der jaren heeft verpest met bleekmiddel en vaak de drang heeft gehad om het af te zoemen. Ze is trots op zichzelf dat ze meer geeft om haar eigen esthetiek dan om wat mensen van haar denken. We zijn ook trots op haar.

Noah Centineo

Noah Centineo

Het is niet de eerste keer dat Noah zijn lokken scheert. Ik denk dat hij de voorkeur geeft aan een meer mannelijke look in tegenstelling tot zijn rom-com-personage op het scherm. Dit is een stijlkeuze en zijn trend van Instagram-volgers is hetzelfde als voordat hij zich schoor.

Meer bewijs nodig?

Als jij of iemand die je kent alopecia heeft, hebben we meer goed nieuws. The Right Hairstyles heeft miljoenen actieve lezers die ons helpen unieke inzichten te verzamelen en te delen met de wereld. We hebben een enquête uitgevoerd waarin we 4989 abonnees twee eenvoudige vragen stelden:

 1. Zou je daten met een geschoren persoon?
 2. Vind je geschoren mensen aantrekkelijker?

Dit zijn de resultaten:

Enquête

Een gedetailleerde tabel met de resultaten vindt u hieronder.

Ja Nee % Ja % Nee
Zou je daten met een geschoren persoon? 3975 1014 79.7 20.3
Vind je geschoren mensen aantrekkelijker? 736 4253 14.8 85.2

Dus bijna 80% van de groep die we hebben ondervraagd, heeft geen vooroordelen tegen geschoren stijlen, en er is een statistisch significante groep mensen die een voorkeur voor hen heeft.

Onze studie bewijst dat het scheren van je haar geen invloed heeft op je sociale status. Het laat ook zien dat geschoren mensen voor sommigen eigenlijk aantrekkelijker zijn. Help ons deze bemoedigende feiten te delen tijdens Alopecia Awareness Month.

Manieren om mee te doen:

 • Doe mee met de fondsenwervende activiteiten;
 • Vrijwilliger voor toegewijde support groepen;
 • Deel je eigen verhaal met de community;
 • Post op Instagram, Twitter en TikTok met #AlopeciaAwareness hashtag;
 • Draag blauwe linten, polsbandjes en andere merchandise;
 • Leer jezelf en verspreid het woord over deze aandoening.
Volledige Infographic

Methodologie:

Deze studie gebruikte een cross-sectioneel ontwerp dat zich richtte op volwassen proefpersonen met betrekking tot hun voorkeuren voor kaalheid bij een partner. De gegevens werden verzameld door middel van een enquête. We vergeleken ook statistische verschillen van de Instagram-volgers van beroemdheden die hun haar hebben geschoren. Er werd ook gebruik gemaakt van gegevens uit socialblade.com.

Verwijzingen:

Gebruikte gegevens:

Gebruikte afbeeldingen: