DIY formele kapsels om te proberen voor uw volgende evenement

Bruiloften hebben de neiging om erg snel erg duur te worden en de doe-het-zelf mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Van boeketten tot plaatskaarten, decoraties tot boutonnieres en zelfs haar en make-up, bruiden doen het allemaal. Als het gaat om diy formele kapsels, kan de taak soms een beetje ontmoedigend aanvoelen. Of je nu de bruid of een bruidsmeisje bent, je zult waarschijnlijk nog jaren naar deze foto’s kijken en je wilt niet achterom kijken met spijtgevoelens.

We hebben drie diy formele kapsels voor je verzameld om te proberen (een paar weken voor de bruiloft, zodat je ze onder de knie kunt krijgen)! Het stylen van je eigen haar, hoewel uitdagend, is echt de beste manier om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt en het gevoel hebt dat je zelfs een beetje chiquer gekleed bent.

1. Eenvoudige knot en vlecht

diy formele kapsels gevlochten knot brunette
Een chique updo die alleen vaardigheden vereist die je al hebt.

Deze stijl combineert twee klassieke en gemakkelijke kapsels om een updo te creëren die er ingewikkeld uitziet, maar dat niet is. Gebruik een stuk haar van twee inch om een vlecht van drie strengen te maken en bind het uiteinde vast met een doorzichtige paardenstaarthouder. Maak een lage paardenstaart met behulp van de rest van je haar terwijl je ervoor zorgt dat je helemaal doorkamt en het klittenvrij laat. Gebruik een kleine donutbroodjespons om een vlekkeloos broodje te maken en leid de vlecht vervolgens langs de zijkant van je hoofd voordat je hem in de basis van de knot speldt. Een snelle mist van TRESemmé TRES Twee Ongeparfumeerde Extra Hold Hair Spray houdt je stijl de hele nacht op zijn plaats. Werk af met een paar bloemen die netjes in het broodje zijn gestopt.

2. Verdraaide Updo

diy formele kapsels twisted updo brunette
Een stijl die werkt met elke haartextuur of -type.

Deze stijl vergt wat meer inspanning maar is relatief eenvoudig te creëren. Begin met het afsnijden van de voorkant van je haar en plaats een dunne rekbare hoofdband achter die voorste stukken en boven de rest van je haar. Denk aan het plaatsen van bloemenkransen. Verzamel het haar onder de hoofdband en stop het over de band en naar beneden in zichzelf. Je zou moeten achterblijven met een afgeronde updo zoals hierboven afgebeeld. Neem de voorste strengen aan beide zijden en draai ze en speld ze op hun plaats net boven de updo. Een paar kleine bloemen weggestopt in de updo voegen een feestelijk tintje en een beetje van de Suave Professionals Castor Olie &Mango Boter Definiërende Gel zal u helpen eventuele flyaways in toom te houden.

3. Klassieke Krullen

diy formele kapsels lange krullen brunette
Deze is niet voor niets een klassieker.

Als het twijfelt, val dan terug op een klassiek kapsel. Spray Nexxus Weightless Style Prep &Bescherm Leave-In Spray op vers gewassen en gedroogd haar en gebruik een krultang van één inch om ringetjes over je hele hoofd te maken. Kam ze door voor een strandachtigere en versleten look, of houd ze intact voor een black tie-bruiloft.

Op zoek naar meer diy formele kapsels? Leer hoe je een gedraaide chignon maakt voor je bruiloft.