Dookie Braids: een speeltuinstijl die allemaal volwassen is

Er is iets warms en wazigs aan het terugkijken op hoe we ons vroeger kleedden of eruit zagen toen we opgroeiden. Trends zijn niets anders dan cyclisch, en we krijgen zeker een kick van het tonen van de wereld de goede oude gloriedagen en hoeveel dingen zijn veranderd – of in veel gevallen tegenwoordig, hoe ze hetzelfde zijn gebleven! Of het nu in de vorm van een dorky #tbt is of opscheppen over hoe je persoonlijke stijl sinds dag 1 nauwelijks is afgedwaald in de sandlot (pigtails en dookie-vlechten sinds ’91!) dit is ongetwijfeld het tijdperk van de throwback, en we omarmen het allemaal.

Lees verder terwijl we de dookie vlecht throwback-stijl en coole manieren om de look vandaag te dragen benadrukken:

dookie vlechten lang
Gebonden aan de wortel en vervolgens gevlochten aan een taps toelopend uiteinde, hebben dookie-vlechten dat vertrouwde jaren ’90-gevoel dat vandaag de dag grotendeels on-trend is.

Ja, je hebt ons gehoord – we zien je, dookie vlechten, en we zijn hier helemaal voor de on-ironische nostalgie! Wat vroeger een natuurlijk-haar speeltuin nietje was, is nu helemaal volwassen en maakt de ronde in het sociale media-circuit. Hoewel in een iets verfijndere, gepolijste versie (metalen accessoires hebben nu die glorieuze, pittige snoepkleurige kerstballen van weleer vervangen), behouden de dookie-vlechten van vandaag echter nog steeds hun kenmerkende dikke vlecht met een beetje een taps toelopende naar de uiteinden.

Haarverzorging en -onderhoud

Zoals bij elk beschermend kapsel, kunnen dookie-vlechten ongeveer een paar weken worden achtergelaten en dit vereist basisonderhoud van de hoofdhuid. Een droogshampoo, zoals Dove Refresh + Care Verse Kokos Droogshampoo, licht gespoten aan de wortel, kan helpen bij het absorberen van overtollige olie en vet, en een haarolie of leave-in conditioner zoals Suave Professionals Voeden &Versterken Leave-In Conditioner gewreven op je vlechten kan helpen vocht te geven, te beschermen tegen kroezen en je vlechten glanzend te houden voor alle foto’s (en er zullen er veel zijn).

1. Dookie Garen Vlechten

dookie garen vlechten: bruin haar
Ga voor een dikke getextureerde versie met garenvlechten.

Probeer de garenvlechtstijl als je zin hebt in vlechten met een mooie en opvallende textuur.

2. Lange Dookie vlechten

Dookie vlechten: lange doos vlechten
Kan niet fout gaan met lange vlechten.

Wil je een veelzijdige dookie vlechtstijl? Ga voor lange vlechten die je op verschillende manieren kunt stylen.

3. Vlecht bedels

dookie vlechten met kralen
Voeg wat kralen toe om de look op te fleuren.

Voeg een of enkele vlechtbedels toe aan je stijl om het een frisse, nieuwe look te geven.

4. Throwback Pony

dookie box vlechten: paardenstaart
Herinner je je deze gevlochten paardenstaartstijl nog?

Nu zou dit geen throwback-stijl zijn als je een van je favoriete kapselmomenten niet opnieuw zou kunnen beleven. Gooi je vlechten in een side pony net als vroeger. Vergeet de babyhaaractie niet. Beeldhouw op zijn plaats met Suave Max Hold Sculpting Gel.

5. Vierkante delen

Dookie Box Braids: vierkante delen
Probeer een paar vlechten met grotere secties.

Ga groot of ga naar huis! Maak een maximale impact met je look met een grafisch raster.

6. Blonde vlechten

dookie box vlechten: blonde extensions
Foto credit: indigitalimages.com

Wil je een look die echt opvalt? Voeg blond vlechthaar toe aan de mix om deze leuke streetstyle look na te bootsen.