Droom je over haar? Zie de betekenissen!

Noem het cabinekoorts, noem het angst, noem het gewoon denken aan alle dingen – maar al die tijd thuis doorbrengen heeft ons de laatste tijd onmiskenbaar beïnvloed op fysiek, emotioneel en ja, mentaal niveau. Voor sommige mensen kan dit zich zelfs onbewust manifesteren, in de vorm van wat er in onze dromen opduikt. Dromen over haar en kapsels is blijkbaar een vrij alledaags iets in tijden van hunkeren naar verandering, vooral in het eigen leven. Het kan ook betekenen dat je je in een fase bevindt waarin je klaar bent om het verleden achter je te laten.

Verbaasd? Wij ook! Als je überhaupt nieuwsgierig bent naar wat het betekent om te dromen van het knippen van je haar, of zelfs gewoon van het krijgen van een knipbeurt (punt uit), ben je hier aan het juiste adres.

Spoiler alert: Het is ook belangrijk om rekening te houden met wie het haar knippen doet, omdat dit de betekenis van je haardroom helemaal kan veranderen! Geïntrigeerd? Lees verder en ontdek de betekenis achter je kapseldromen:

Dromen kunnen talloze betekenissen hebben en kunnen in de psychologie worden gebruikt om de gevoelens en het stadium te identificeren waar een persoon doorheen gaat. Vooral haar vertegenwoordigt wie je bent – de verbindingen met je identiteit en erfgoed spreken voor zich – zozeer zelfs dat het een grote rol speelt in je leven. Dat gezegd hebbende, wanneer het in je dromen verschijnt, kan dit betekenen dat de problemen die verband houden met het beeld dat je aan de wereld geeft, meer aandacht vragen.

dromen over haarverandering
Heb je de laatste tijd wat harige dromen?

Over het algemeen, wanneer je haar prominent verschijnt en er gezond uitziet in je droom, is dit een teken van een fase waarin ijdelheid, zelfliefde of zelfs zelfvertrouwen op dit moment aanzienlijk hoger is (ga jij!). Omgekeerd, als je je haar in je dromen verbergt, ben je waarschijnlijk nog niet op dat niveau en is het misschien de hoogste tijd om jezelf wat TLC te geven – en de positieve affirmaties op te voeren.

Ed’s opmerking: Droom je van gezond haar IRL? Houd sloten in topvorm met Suave Professionals Collageen Infusie Verdikking Shampoo en Collageen infusie verdikking conditioner, die collageeneiwit hebben om het haar dik, vol, sterk en volumineus te houden.

Betekent dromen over haar en kapsels verandering?

Net zoals we allemaal die drang hebben gehad om ons haar te verven of voor een echt kapsel te gaan wanneer we een verandering willen, kan dromen over een knipbeurt erop wijzen dat een cyclus in je leven is geëindigd en een nieuwe op het punt staat te beginnen.

Het haar van iemand anders knippen

Als je droomt over het knippen van het haar van iemand anders, kan het zijn omdat je iets hebt dat je met de genoemde persoon moet aanpakken – een behoefte om een fall-out op te lossen, misschien, of misschien zelfs een stap terug te doen van de relatie die je met hen hebt.

Aan de andere kant droom je misschien over het knippen van het haar van iemand anders omdat je deze andere persoon wilt helpen, maar dat niet kunt.

Haar dat wordt geknipt

Als je haar door iemand anders wordt geknipt, kan dit worden geïnterpreteerd als dat je het gevoel hebt dat iemand je macht wegneemt of het gevoel hebt dat iemand samenspant om je schade toe te brengen. Je kunt wat stress hebben op het werk of je voelt je niet onder controle in een bepaalde situatie.

haar dromen kapsel
Een knipbeurt kan duiden op de noodzaak om een oude fase, gewoonte of manier van denken los te laten.

Het kapsel waar je van droomt, doet er ook toe

Het is een positief teken als je haar gezond en glanzend is in je droom. Het betekent ook dat je bereid bent om met de stroom mee te gaan.

Als je haar er gestrest of beschadigd uitziet, kan dit betekenen dat je wat tijd moet nemen voor wat zelfzorg. Rommelig haar kan wijzen op een toename van creativiteit en originaliteit, of een bereidheid om tegen de conventionele normen in te gaan.

Ed’s tip: Nip beschadigd haar in de knop door een diep conditioneringsmasker in je routine op te nemen. We houden van de voeding die onze lokken krijgen van Kom terug tot leven Haarmasker.

Haaruitval

Als je je een beetje angstig voelt (tegenwoordig volkomen normaal!), je je zorgen maakt over het verliezen van iets of je rusteloos voelt, kan dit resulteren in een droom over haaruitval. Dromen over iemand die dicht bij je staat die zijn haar verliest, of zelf haar verliest, vertegenwoordigt een echt drastische verandering in de vorm van een nieuwe start of een moment van totale onthechting en persoonlijke opoffering.

Als je droomt dat je kaal bent, kan dit betekenen dat er grote verandering komt in de vorm van een levensrevisie!

Als het iemand anders overkomt, kan dit betekenen dat deze andere persoon je misschien goed nieuws brengt en dat je nieuwe energie voedt die onderweg is.

Een paar meer gangbare interpretaties

Een kort kapsel krijgen

Dromen over haar dat kort is geknipt, kan wijzen op een verlies in het bedrijfsleven.

Lang haar

Als je droomt over lang haar dat in een paardenstaart of knot is gebonden, kan dit wijzen op een verlangen om iets geheim of ‘onder de pet’ te houden. Het kan ook moeilijkheden of terughoudendheid betekenen om de ene fase te beëindigen en een andere te beginnen; het kan een fase van grotere gehechtheid aan de huidige situatie betekenen.

Los/Ongebonden Haar

Dromen over haar dat los is gelaten of los is gekomen van een knot of pony kan betekenen dat je de neiging hebt om een beetje te overdrijven in je omgang met anderen.

dromen over haar los
Losse ranken kunnen ook iets betekenen. Foto credit: Craig Alexander

Blond Haar

Dit kan betekenen dat er een radicale verandering op komst is.

Wit Haar

Dit is eigenlijk een toevallige droom: dromen over wit haar zou een teken zijn van een positieve fase en een lang en welvarend leven.

Als het witte haar van iemand anders is, kan dit betekenen dat je de ervaringen die het leven je biedt correct gebruikt en benut. Als jij degene bent met wit haar, geeft dit aan dat je veel goede verlangens en positieve ambitie hebt.

Haar in Food

Dit type droom kan een mogelijk financieel of emotioneel verlies vertegenwoordigen, evenals een moment van angst of angst.

Hoe je je eigen dromen kunt interpreteren

Als je je eigen kapseldromen verder wilt interpreteren, stel jezelf dan de volgende vragen om een dieper inzicht te krijgen in wat je onderbewustzijn op jouw manier zou kunnen pingen:

1. Wil ik dat er positieve verandering plaatsvindt?
2. Ben ik te gehecht aan een bepaalde oplossing?
3. Ben ik klaar om een nieuwe gewoonte/levensfase te beginnen en oude los te laten?

Als je dit allemaal hebt uitgezocht, kun je uitkijken naar die kostbare zzz’s om meer inzicht te krijgen in je echte motivaties. Hopelijk biedt dit meer gemoedsrust tijdens angstige tijden. Slaap lekker!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in All Things Hair Brazil.