Een Pixie Cut laten groeien met top 10 trims en stylingtips

Welkom bij een van de moeilijkste haardilemma’s waarmee je ooit te maken zult krijgen. OK, het is niet echt ZO slecht, maar het kan lijken alsof je korte pixie nooit een langere stijl zal worden.

Het kweken van een pixie gesneden in een bob, lob of zelfs langer kost tijd en enkele aanpassingen, maar deze 10 tips zullen je overgang vergemakkelijken en je helpen voorkomen dat je de handdoek in de ring gooit en alles afscheert.

#1: Ken de tijdlijn

Het idee om uit een slechte pixie cut te groeien is een van de belangrijkste dingen die vrouwen ervan weerhoudt om lang haar kort te knippen. Natuurlijk zal de uitgroeitijdlijn voor iedereen verschillen, maar gemiddeld groeit het haar een halve centimeter per maand, wat een vrij goed idee geeft van wanneer je je korte haar kunt laten groeien tot een schouderlang kapsel.

Je moet onderweg ook rekening houden met trims om je haar gezond en in een soort stijl te houden. Al met al duurt het voor de meeste mensen 6 maanden tot een jaar duren om een pixie cut uit te laten groeien tot een medium bob, afhankelijk van de lengte waarmee ze beginnen. Begin je transitie dus met realistische verwachtingen en houd je geduld.

#2: Krijg regular nape trims

Om het wel of niet getrimd te krijgen, dat is de vraag. Voor mijn klanten die hun pixie cuts uitbouwen, bied ik ‘clean ups’ aan, die bestaan uit trimmen bij de nek. Dit gebied wordt tijdens het groeiproces herhaaldelijk lang, flippy en bossig en door het in toom te houden, blijft het er gepolijst uitzien. Vermijd tegelijkertijd het trimmen van haar aan de bovenkant, tenzij het beschadigd is of opnieuw moet worden gevormd. Je hoeft niet al je haar regelmatig te laten knippen omdat dat contraproductief zou zijn, maar die nektrimmen kunnen je gezond verstand redden en een mulletlook voorkomen. Dit is vooral handig als je een pixie uitgroeit tot een bob, omdat je bij elke nektrim meer een visioen van de bob begint te zien.

Om kort haar met gratie uit te laten groeien, moet je je nek om de vier weken of zo trimmen, afhankelijk van je haarlijn, dichtheid en groeirichting. Als je haar fijn is, is het misschien gemakkelijker om het uit te laten groeien zonder trims. Dikharige schoonheden zullen onderweg zeker wat hervormen vereisen met wat textuur en blending. Degenen met ongemakkelijke wervelingen en salto’s aan de nek kunnen ook vaker worden opgeruimd.

#3: Herverdeel de bulk

Het veranderen van de manier waarop je je haar stylet terwijl je een pixie uitgroeit, zal waarschijnlijk nodig zijn naarmate je haar groter, breder en langer wordt. Experimenteren met waar je je haar scheidt, zal helpen om de bulk en het gewicht te herverdelen om in een meer evenwichtige vorm te zitten. Dit kan je ook een nieuwe look geven terwijl je door saaie en ongemakkelijke stadia van de groeifase komt.

De grootste impact bij het herverdelen van bulk is wanneer je afziet van het richten van al het haar naar elke kant. Je gaat heel snel op een paddenstoel lijken als je uit elkaar gaat en recht naar de zijkanten borstelt. Kam in plaats daarvan eerst al het haar naar voren en veeg vervolgens de voorkant uit je ogen. Het haar aan de zijkanten valt op zijn plaats en je hebt ineens een veel smallere vorm. Je zult merken dat je geen definitief onderdeel hebt en dat je stijl nu de nadruk legt op de lengte die je wel hebt.

#4: Stop achter de oren

Zodra je pixie cut lang genoeg is om achter de oren te kruipen, wordt het spel veranderd. Dit zorgt ook voor een smaller silhouet voor je stijl en je oren kunnen enorm helpen bij het temmen van een omvangrijke manen. Het doen van een extreem zijgedeelte en het wegstoppen van de kant waarop het deel zit, geeft een echt frisse look, vooral als het is gelikt met een sterke gel of is vastgezet met een coole haarclip. Er zijn meer kapsels voor het uitgroeien van een pixie cut dan je denkt!

#5: Master Kapsels voor Kort Haar

Lange knallen die we vaak krijgen als onze pixie langer wordt, zien er misschien geweldig uit, maar dit is niet iets dat alle vrouwen graag hebben. Raak echter niet ontmoedigd; er zijn veel kapsels voor kort haar die helpen om het haar weg te houden van je gezicht en een verleidelijke vorm toe te voegen aan ondeugend, uitgegroeid haar.

Hoofdbanden, sjaals, clips en favoriete bobby-pins aller tijden helpen je om het haar op zijn plaats te zetten. Probeer ook wat bouffants, twists, vlechten en andere kapsels die helpen de volwassen knallen te verbergen – deze werken net zo goed om je volwassen pixie te stylen. Experimenteer met verschillende ‘do’s om plezier te hebben tijdens de overgang van korte naar langere kapsels.

#6: Ace Styling Producten

Wanneer je pixie op de juiste manier is gesneden, een frisse wasbeurt en ga dan vaak genoeg om een uitstekend kapsel te creëren. Wanneer u vermijdt om uw korte haar te trimmen om een langere pixie of bob te laten groeien, vertrouw dan op volumizing en strong-hold producten om uw stijl te perfectioneren. Een crème, een gel of een mousse geeft controle over thij groeit uit lokken en helpt je het gewenste kapsel te creëren. Lang haar omhoog brengen voor een gedurfde look en gezichtsverlenging is slechts één optie om te proberen.

#7: Krul haar om richting en textuur toe te voegen

Wat dacht je van het toevoegen van krullen? Kort haar krullen is niet wat we gewend zijn en je lengte kan te kort zijn om je inspanningen op een echte krul of golf te laten lijken. Toch kun je een mooie richting en textuur krijgen met je krultang of stijltang. Dit kan vooral handig zijn als je last hebt van ongelijke lengtes of weerbarstige secties.

#8: Was haar minder

Een ding dat voor sommige mensen werkt, is om het minder te wassen. Omdat zeer schoon haar de neiging heeft om luchtiger te zijn – en haar met wat natuurlijke oliën erin platter zit – zal frequent shampoo niet je vriend zijn als je poephaar probeert te vermijden. Als je niet zonder dagelijks wassen kunt, overweeg dan om een zware conditioner of masker te gebruiken om het te beheersen.

#9: Stimuleer de haargroei

Van hoofdhuidmassage tot uiensap, er zijn veel manieren om je haar te stimuleren om sneller te groeien. Hoewel niet alle methoden merkbare resultaten zullen laten zien, is het stimuleren van de bloedcirculatie in je hoofdhuid altijd een goede zaak. Gezond eten en haarvitaminen, zoals biotine, silica en collageen helpen ook de haargroei. Dit kan het proces voor sommigen versnellen, vooral voor degenen die essentiële vitamines missen.

#10: Houd het haar gezond

De belangrijkste factor bij het uitgroeien van een pixie is om je haar gezond te houden. Je hebt waarschijnlijk geen regelmatige trims nodig, maar als je uiteinden beschadigd zijn, moeten ze weg. Conditioneringsbehandelingen kunnen helpen bij droog, broos haar. Het verminderen of elimineren van warmtestyling voorkomt verdere schade. Als je een pixie cut uitgroeit, wees dan heel voorzichtig met je stijltang en verlaag de warmte-instelling. U kunt ook overwegen om een hittebeschermend product te gebruiken.

Op dit moment hoop ik dat je wat richting en vertrouwen hebt om verder te gaan met je groeiproces. Het is heel goed mogelijk om een pixie met succes uit te laten groeien, en hoewel je misschien een aantal slechte haardagen of ongewenste ongemakkelijke stadia ervaart, zullen deze tips en ideeën je helpen bij het vinden van je weg naar een langere stijl (stel je voor wanneer je het in een paardenstaart kunt krijgen). Kom me volgen op Instagram voor meer stijlinformatie en inspiratie.