Enkele Keratine Smoothing Behandeling Feiten en veelgestelde vragen

Keratinebehandeling is tegenwoordig zo’n buzzy marketingzin geworden; we zijn allemaal overspoeld met deals van salons die de meest betaalbare keratine haarverzachtingsbehandeling aanbieden die er is. Voordat u zich aan het proces committeert, is het het beste om een beetje onderzoek te doen om te begrijpen wat dit proces is en hoe het werkt. Inzicht in professionele keratinebehandelingsprocessen zal u helpen bepalen of dit de beste behandeling voor u is.

Leer alles over keratine smoothing behandelingen:

keratine smoothing behandeling steil haar
Krijg wat serieus glad haar met een keratinebehandeling. Foto credit: indigitalimages.com

Een keratinebehandeling is een gladmakende behandeling die keratine, een eiwit dat al in menselijk haar aanwezig is, bindt aan strengen die vermoedelijk droog en beschadigd zijn. Dit alles in de hoop kroezen te elimineren en lokken glanzender, gladder en beter beheersbaar te maken. Na het aanbrengen van het product wordt vervolgens via een stijltang warmte op de haarlokken aangebracht om de cuticula af te sluiten en het proces af te ronden.

Er is een lichte downtime direct na de procedure – u kunt het haar minstens 72 uur niet wassen. De downtime kan vervelend zijn, maar het helpt de oplossing volledig in je haar op te nemen. Daarna ben je vrij om weg te stylen.

Mensen zijn enthousiast over de resultaten omdat haar dan vochtbestendig en kroesvrij blijkt te zijn, ongeacht de weersomstandigheden, waardoor het een populaire zomerseizoenprocedure is. De effectiviteit van de keratineverzachtende behandeling hangt ook af van de beginconditie van uw haar; wat bij sommige vrouwen tot zes maanden kan duren, kan bij anderen in twee maanden uitwassen.

Niet-permanente afvlakking

Deze fluctuatie kan worden toegeschreven aan het feit dat keratine-gladmakende behandelingen geen permanente oplossing zijn. In tegenstelling tot thermische rebonding, waarbij de haarbindingen letterlijk worden veranderd en opnieuw worden bevestigd aan een andere binding om de haarvorm te veranderen, “spacken” keratinebehandelingen eenvoudigweg in keratine-eiwitten naar een uitgedroogde nagelriem met een ongelijk keratineoppervlak. Dat gezegd hebbende, het is een haarbehandeling die uitwast zoals elke andere, zij het slechts enkele weken langer. We zien het graag als het liefdeskind van een wekelijks herstellend haarmasker en een chemische stijltang.

Over chemicaliën gesproken, de meeste keratine-gladmakende behandelingen maken gebruik van bepaalde formaldehyden, waarvan wordt gezegd dat ze kankerverwekkend zijn. De opname van deze chemicaliën heeft in voorgaande jaren enige onenigheid veroorzaakt, maar van deze niveaus is niet gemeld dat ze letsel veroorzaken bij gebruikers, behalve een hardere geur. Er zijn formaldehydevrije versies van keratinebehandelingen voor de strikte puristen die er zijn, maar ze bieden mildere, korterlevende resultaten.

Degenen die op zoek zijn naar vergelijkbare resultaten, maar nog minder toewijding willen, kunnen thuis keratineproducten verkennen. Overweeg keratine shampoos en keratine deep conditioner. Een met keratine doordrenkt was- en verzorgingssysteem, zoals Suave Professionals Keratin Infusie Smoothing Shampoo en Suave Professionals Keratine Infusie Smoothing Conditioner, biedt 48-uurs kroescontrole en helpt ook sloten glad en glanzend te houden.

Stylingproducten doordrenkt met keratine kunnen ook helpen bij het bieden van een slanke, hanteerbare en gladde afwerking van sloten. Keratine haarolie, keratine eiwit behandelingen, keratine anti kroezen behandeling, keratine behandeling crème, en andere keratine reparatie systemen kunnen u de resultaten die u zoekt geven.

TRESemmé Keratin Smooth Flat Iron Smoothing Spray biedt een een-tweetje voor het proces, omdat het fungeert als een thermische beschermingsmiddel tegen de stijltang en de gladheid van uw strengen achteraf verhoogt. Een behandeling met keratine -geïnfundeerd (we houden van de kroesbestendige technologie van een week in TRESemmé 7-daagse Keratin Smooth Heat Activated Treatment) helpt ook om deze glans af te dichten en die salonkwaliteit glans te geven.

keratine smoothing behandeling krullend geen kroes
Op krullend haar worden keratineverzachtende behandelingen voornamelijk gebruikt voor kroesbestendigheid.

Keratine behandelingen voor kort en krullend haar

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent het verwijderen van kroezen uit je haar niet dat de behandeling het rechttrekt of de structuur ervan verandert. Deze misvatting kwam misschien voort uit steil haar dat slanker wilde zijn, dus een proces dat zogenaamde knikken verwijdert, moet ook krullend haar kunnen rechttrekken. Begrijp: Keratinebehandelingen kunnen de genetica of de kernstructuur van een haar niet veranderen en gebruiken dezelfde formulering voor alle haartypen. Het enige wat een keratinebehandeling kan doen, is het haar bedekken met eiwitten om vocht te weerstaan en slankheid en glans te bevorderen.

Keratine-behandeld haar wordt in feite gerapporteerd als gemakkelijker te stylen – het houdt een look beter vast, of het nu recht is via een föhn of krullend via een strijkijzer, vanwege het gebrek aan vocht dat de haarschacht verpest.

Het enige wat een keratine smoothing behandeling kan doen om haar te krullen, is het wegwerken van de poep die ontstaat als haar pluizen. Tientallen voor- en naverhalen zijn er in overvloed van vrouwen die nu glanzendere, beter beheersbare ringetjes melden na een gladmakende behandeling.

Denkt u erover om een keratine behandeling te krijgen? Zorg ervoor dat je de resultaten met ons deelt via @AllThingsHairUS!