Fail-Proof Hollywood Waves Tutorial voor een glossy stijl

Vintage klassiekers raken nooit uit de mode! Verbeter vandaag nog je haarstylingvaardigheden en leer met mij hoe je perfecte Hollywood-golven kunt maken, een van de meest gevraagde bruids- en avondkapsels. Dit vrouwelijke en glanzende kapsel mist geen enkele rode loper gelegenheid! Lees de stapsgewijze tutorial met instructievideo’s en veel tips en trucs!

How To Hollywood Waves uitgelicht

#1: Bereid je haar voor

Als je begint met vochtig haar, gebruik dan een volumiserende warmtebeschermer voordat je gaat föhnen. Het gebruik van een hittebescherming is altijd een must voor het föhnen en krullen.

Strijk elke kroes op middellange lengtes en uiteinden glad met crème, lichtgewicht anti-kroezenproduct. Als je niet worstelt met kroeshaar, kun je deze stap overslaan.

#2: Sectie en Föhn

Als je je golf op een heel klassieke manier wilt maken, maak dan een afscheid op een diep zijdeel. Föhn je haar met een ronde borstel sectie voor sectie.

#3: Clip in de extensies

Voor maximale ondersteuning en een langere levensduur van het kapsel, stel ik voor om een volledige set clip-in menselijke hairextensions toe te voegen voor elk type haar. Zelfs als het haar dicht en lang genoeg is! De extensies zullen deze basis creëren die de golf gaat dragen. Het creëert de vorm voor zo’n gedefinieerde en glanzende stijl.

#4: Breng crème aan op gladde haarlengte

Zorg ervoor dat je halverwege de lengtes en eindigt met crème anti-kroezen product opnieuw glad voordat je warmte aanbrengt. Deze stap is erg belangrijk omdat kroesachtige uiteinden er nooit glamoureus uitzien. Elke centimeter haar moet precies worden voorbereid en gekruld zonder rommel of flyaways. Vermijd ook het gebruik van te veel crèmeproduct, een paar druppels zijn meestal voldoende!

#5: Krul je haar

Er zijn enkele belangrijke tips die je zullen helpen om die prachtige Hollywood-golven te krijgen. Krul eerst al het haar vanaf de bodem. Ik begin ongeveer 1 inch van de nek. Alle secties moeten goed worden verdeeld en in dezelfde richting en grootte worden gekruld.

Neem haarsecties van ca. 1 inch, omdat het haar volledig moet worden opgewarmd. Daarvoor moet het niet te zwaar of te dun zijn. Ik gebruik liever een 1- of 1,5-inch krultang voor meer gedefinieerde golven en stel een temperatuur in van ongeveer 180 – 190 Celsius voor de meeste soorten haar. Het is goed om te proberen hoe de temperatuurinstelling voor u werkt op een eerste streng en vervolgens te beslissen of u de temperatuur hoger of lager moet zijn.

KRULTIP VOOR EXTRA DIEPE HOLLYWOODGOLVEN: Wikkel dat gedeelte eerst plat rond de loop. Vervolgens ga je het haar draaien terwijl je het langs de loop beweegt.

Soms gebruik ik graag mijn stijltang waardoor er wat minder gedefinieerde, natuurlijke golven ontstaan. Het is veel sneller, dus het is handig om te doen voor een fotoshoot bijvoorbeeld. Als je hiervoor je stijltang gebruikt, moet je er zeker van zijn dat je alle krullen hetzelfde kunt maken; gebruik anders altijd een krultang. Hier leest u hoe u de twee hete tools kunt gebruiken:

#6: Pin de Krullen

Voor gemakkelijker werken met borstelen en langer durende golf, pin alle krullen in zijn richting met behulp van tijdelijke aluminium pinnen en wacht minstens 10 minuten (het kan zeker meer zijn!) voordat je gaat poetsen. Ik voeg deze stap elke keer toe als het haar erg steil is en ik zie dat het snel naar beneden kan vallen.

#7: Borstel en Spray

Borstel je haar met een borstel of een tangle teeser voor een supergladde afwerking of met een kam met brede tanden voor een natuurlijker uiterlijk. Raak niet in paniek als de golf er niet meteen perfect uitziet. Het heeft een beetje tijd nodig om zichzelf te vormen en tot rust te komen. Borstel ook het haar van onderaf. Gebruik een haarlak tijdens het kammen om de golven laag voor laag op hun plaats te houden. Vermijd het gebruik van te veel haarlak! We willen het niet rigide laten lijken.

Werk af met nevel van het instellen van licht of medium hold haarlak naar keuze en tem de resterende flyaways. Spuit wat glansspray op je lengtes om glans en reflecties in golf uit te drukken.

Voila! Deze klassieke en tijdloze look is af! Het is mooi op zichzelf, evenals met wat toegevoegde accessoires. Als je een aanstaande bruid bent, kan het schattig zijn om wat haarrank zoals deze toe te voegen.

En de zijkam is gewoon liefde:

Wil je het voor de nacht veranderen? Maak een paardenstaart zoals mijn collega deed!

Tips voor zeer steil, dun en fijn haar

  1. Als je bang bent dat er golven kunnen vallen, kun je krultang gebruiken met een kleinere ton. Het is ook mogelijk om een krultang met verwisselbare vaten te kopen, zodat u kunt kiezen welke maat voor u werkt.
  2. Gebruik voor een meer gedefinieerde golf altijd een krultang en een twist wrap krulmethode.
  3. Voeg altijd een dik menselijk clip-in haar toe. Het werkt als een steiger voor je eigen haar, dus het gaat veel langer meeer.

Tip voor een Pro

Maak een foto van dit kapsel op direct zonlicht. Het maakt een speciaal 3D-reflectie-effect op de foto en het ziet er absoluut prachtig uit! Het werkt het beste op brunette modellen!

Ik hoop dat je van mijn tips voor perfecte Hollywood-golven hield! Vergeet me niet te volgen op mijn Instagram @martinajagr voor meer hairstyling tips en inspiraties!