Filipijnse influencer Kristina Rodulfo herdefinieert de schoonheidsindustrie één post per keer

De schoonheidsindustrie verschuift langzaam maar zeker naar een meer inclusieve aanpak. Met reguliere merken die een breder scala aan producten creëren die tegemoetkomen aan een grotere groep gebruikers en kleinere BIPOC-merken die meer zichtbaarheid krijgen, neemt inclusiviteit toe.

Kristina Rodulfo, schoonheidsexpert en content creator, loopt voorop met haar diversiteitsbewuste content. Rodulfo was eerder een tijdschrift Beauty Director en werkte meer dan een decennium als tijdschriftredacteur bij publicaties zoals ELLE, Women’s Health, InStyle, POPSUGAR en meer. In 2021 waagde ze de sprong en werd ze haar eigen baas. Ze werkt nu fulltime als consultant voor beautymerken en als maker.

Rodulfo groeide op in New York City als een trotse dochter van Filipijnse immigranten en beschouwt het als haar missie om de schoonheids- en media-industrie inclusiever te maken. Met behulp van haar journalistieke oog en rapportage-ervaring deelt ze insidertips over schoonheid van beroemdheden, productrecensies, schoonheidsdiensten, tutorials en meer.

schoonheidsindustrie Kristina rodulfo lange balayage strengen
Foto credit: Kristina Rodulfo

De impact van Rodulfo is onmiskenbaar. De Instagram DM’s van de schoonheidsexpert zijn gevuld met andere vrouwen van kleur die dankbaar zijn voor haar schoonheidsaanbevelingen die tegemoetkomen aan hun specifieke behoeften.

“Ik geloof dat het gewoon in de feeds van mensen verschijnt, omdat ik anderen help die op mij lijken, zich minder geïsoleerd voelen door de schoonheidsindustrie,” deelt Rodulfo. “Hoe meer mijn platform groeit, hoe meer ik hoop dat mijn missie om uit te breiden wat mogelijk is voor mensen zoals ik anderen bereikt. Ik weet hoe het voelt om jezelf niet weerspiegeld te zien in alle media die je consumeert. Het is eenzaam en voedt veel zelftwijfel. Ik hoop de persoon te zijn die ik wou dat ik had toen ik jonger was voor iemand anders.”

Een passie voor representatie

De verantwoordelijkheid om te zorgen voor gelijke vertegenwoordiging in de schoonheidsindustrie rust niet alleen op de schouders van Rodulfo en andere makers. De industrie in het algemeen heeft nog veel werk te doen. Rodulfo zegt dat hoezeer de schoonheidsindustrie ook vooruit is gegaan in termen van inclusiviteit, witte suprematie nog steeds een integraal onderdeel is van de manier waarop onze cultuur schoonheid begrijpt.

“Vaker wel dan niet betekent ‘mooi’ een witte vrouw met eurocentrische kenmerken,” zegt Rodulfo. “Bovendien worden vrouwen van kleur veel te vaak niet verzorgd in schoonheidsgangen. Of het nu gaat om het hebben van een bruine Filipijnse huid zoals de mijne en het niet kunnen vinden van een foundationtint die je niet oranje maakt of een haarproduct dat bedoeld is als “universeel” en niet werkt op iemand met krullend haar. “

Het zien van de innerlijke werking van de industrie en het zien hoe het haar perceptie van haar eigen kenmerken beïnvloedde, heeft Rodulfo gepassioneerd gemaakt over het prioriteren van representatie in haar werk.
Over het algemeen moet inclusiviteit als waarde elke dag prioriteit krijgen, niet alleen wanneer er extra oogballen zijn vanwege de nieuwscyclus …”

Hoe de schoonheidsindustrie het beter kan doen

Volgens Rodulfo begint het allemaal achter de schermen en aan de top.

“Er moeten meer vrouwen van kleur zijn die niet alleen oprichters en CEO’s van schoonheidsmerken zijn, maar ook leidinggevenden in belangrijke besluitvormingsrollen. Het hangt ook af van mensen die geen deel uitmaken van BIPOC-gemeenschappen die de verantwoordelijkheid nemen om kansen te creëren, mensen van kleur aan te nemen en te verheffen, zodat er meer diversiteit is, of u nu in het lab een product formuleert of modellen in een advertentiecampagne giet.

“Over het algemeen moet inclusiviteit als waarde elke dag prioriteit krijgen. Niet alleen wanneer er extra oogballen zijn vanwege de nieuwscyclus of vanwege toegewijde erfgoedmaanden – er moet een actieve inspanning van iedereen zijn om de cyclus van racisme in de schoonheidsindustrie te doorbreken. “

Rodulfo raadt aan om te beginnen met het diversifiëren van je eigen voer. Let op de mensen die op je Instagram-feed worden weergegeven. Je kunt beginnen met uit te breiden aan wie je jezelf dagelijks blootstelt.

kristina rodulfo lang balayage haar
Foto credit: Kristina Rodulfo

Een low-heat haarroutine

Als schoonheidsexpert heeft Rodulfo in de loop der jaren duizenden producten geprobeerd. Ze heeft haar eigen routine tot aan de wetenschap.

“Ik was mijn haar om de twee dagen. Dit heeft voor mij het beste gewerkt, omdat mijn hoofdhuid de neiging heeft om vettig te worden als ik nog langer ga! Ik breng graag eerst conditioner aan de uiteinden aan om ze in vocht te coaten. Daarna breng ik shampoo aan en was ik het allemaal samen af. Voor behandelingen breng ik graag haarolie aan na het wassen en doe ik één keer per week een hydraterend haarmasker.

“Ik poets met een specialized ontwarring borstel zodat ik mijn haar niet belast of breuk veroorzaken. Ik slaap op een zijden kussensloop en gebruik alleen een microvezeldoek om mijn haar te drogen.”

Rodulfo zegt dat ze haar haar meestal aan de lucht droogt om het gezond te houden. Ze zal een air styler gebruiken die minder schadelijk is dan een standaard hot tool om haar strengen te stylen!

Reis Haarverzorging Tips

Tijdens een reis naar het buitenland in de afgelopen maanden, zegt Rodulfo dat een haarmasker ter grootte van een reis een redder in nood is geweest. Ze crediteert ook een ontwarrende leave-in conditioner spray voor het houden van haar haar klittenvrij na het strand! Ze zegt dat droogshampoo ook belangrijk is voor reizen. Het stelt haar in staat om stylingtijd te besparen die in plaats daarvan kan worden besteed aan het verkennen!

Als u op zoek bent naar een leave-in conditioner om in uw koffer op te bergen tijdens uw volgende reisavontuur, raden we u aan Nexxus Weightless Style Prep &Bescherm Leave-In Spray. Deze formule is doordrenkt met hyaluronzuur en elastine-eiwit om het haar soepel en gemakkelijk te ontwarren. Je moet ook een hyaluronshampoo en conditioner proberen om te genieten van de hydraterende voordelen van dit geweldige ingrediënt.

All Things Hair wil Kristina Rodulfo bedanken voor het delen van haar verhaal en expertise met ons! Je kunt meer te weten komen over Kristina en haar volgen op Instagram @KristinaRodulfo.