Foilyage is je volgende favoriete haarkleurtechniek

Er zijn professionele haartermen die alleen coloristen lijken te begrijpen, en foilyage is er een van. Gelukkig schreef onze styliste vriendin Samantha Harman dit artikel met alle belangrijke details over foilyage techniek. Blijf lezen om te weten hoe folies plus balayage je kunnen helpen de kleur te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd.

Wat is Foilyage Hair?

De techniek foilyage (of Foilayage) komt voort uit het combineren van traditionele folies en balayage-effect. Traditionele folies worden gedaan in een patroon in het hoofd van de klant, wat resulteert in een meer consistente uitstraling. Balayage is handgeschilderde highlights, wat resulteert in een meer natuurlijke, zonovergoten look. Vaak wordt balayage echter niet zo blond als traditionele folies. De foilyage methode helpt klanten het beste van twee werelden te geven door de twee technieken te combineren. Het is perfect voor vrouwen die die lichtere blonde stukken in hun haar willen terwijl ze nog steeds een natuurlijke, doorleefde look hebben.

Foilyage Haarkleur Techniek

Foto’s van Samantha Harman

Foilyage Haarkleur Techniek

De foilyage haarkleur kan op veel verschillende manieren worden gedaan. Er zijn echter twee manieren waarop ik merk dat ik het meest gebruik in de salon.

De eerste manier waarop ik graag foilyage doe, is door de hele kop door te nemen en te verijdelen en vervolgens de stukken die tussen de folies zijn weggelaten te balayage. Daarbij probeer ik de lichter in een ander patroon aan te brengen, zodat het haar meer een dimensionale uitstraling krijgt. Het gebruik van beide methoden helpt elk type lijn in het haar te voorkomen, waardoor een meer natuurlijke groei ontstaat.

De tweede manier waarop ik de foilyage techniek gebruik is door de lightener als een balayage op het haar te schilderen en vervolgens het haar in folies te wikkelen. Ik doe dit omdat balayages in de open lucht maar zoveel niveaus kunnen tillen. Het wikkelen van het haar in folie zal een dramatischer resultaat opleveren omdat de hitte het haar in staat stelt om gelijkmatig te verwerken. Deze techniek is perfect voor klanten met echt donker haar die nog steeds het balayage-effect willen of voor iemand die een echt drastische verandering wil.

Foilyage vs Balayage Techniek

Instagram / @samanthasbeautyconfessions

Traditionele Foils vs. Foilyage

Traditionele folies verlichten lokken van wortels tot uiteinden, waardoor het haar meer een consistente en op patronen gebaseerde look krijgt. Foilyage zorgt ervoor dat het haar zachter is aan de wortel en lichter aan de uiteinden, wat resulteert in een meer natuurlijke groei.

Als je een all-over blonde look wilt, zou ik folies doen. Als je meer van een moeiteloze look houdt, zou ik zeker kiezen voor foilyage.

Traditionele Foils vs. Foilyage

Instagram / @samanthasbeautyconfessions

Voordelen van Foilyage

Deze methode helpt klanten de onderhoudsarme, natuurlijke uitstraling te geven die ze willen. Naar mijn mening is het beste aan deze methode dat er geen folielijn is, waardoor een meer doorleefde look ontstaat. Sommigen geloven misschien dat de enige manier om een onderhoudsarme look te creëren, is om een traditionele balayage te doen. Met de foilyage haarkleurtechniek is dit echter niet meer het geval.

Deze methode is ook de perfecte manier voor klanten die meestal traditionele hoogtepunten krijgen om dingen te veranderen. Balayage is misschien een te drastische verandering, maar dit is iets dat een vergelijkbare look zal creëren als wat de klant gewend is. Foilyage geeft de stylist de vrijheid om de kleur op elke klant aan te passen in plaats van om de paar weken hetzelfde foilingpatroon te herhalen.

Goede thuiszorg na Foilyage

Elk type bliksemservice kan schade aan uw haar veroorzaken, dus het is belangrijk dat de klant het product gebruikt om ervoor te zorgen dat zijn haar zo gezond mogelijk is voor, tijdens en na de afspraak. Hier zijn enkele van mijn tips:

  • Was je haar om de twee tot drie dagen met een goede shampoo en conditioner. Mijn favorieten op dit moment zijn Olaplex No. 4 en No.5, Puff.ME, Fanola Rebalance, Malibu Blondes en Verb Hydrating.
  • Gebruik tussendoor droogshampoo. Ik geef de voorkeur aan Amika Perk Up en Batiste.
  • Gebruik wekelijks een toning shampoo om de kleur te behouden (blauw als je oranje ziet en paars als je geel ziet). Ik raad Fanola No Yellow/No Orange en Joico Color Balance Purple/Blue aan.
  • Denk aan behandelingen om de zeven tot 10 dagen om je haar te versterken en voor te bereiden op de volgende afspraak. Ik hou echt van Redken extreme CAT-eiwitspray, Joico K-PAK reconstructor, Olaplex No. 3 en Malibu Miracle Repair.
  • Breng altijd hittebeschermend middel aan voordat u uw lokken stylet. Mijn huidige favorieten op dit moment zijn Design.Me’s Fab.ME, Verb Ghost Prep, Power Dry.ME, Bed Head Small Talk en Joico Ironclad Thermal Protectant.

Kleurtechnieken veranderen altijd, en stylisten should informeren hun klanten over de verschillen. Terwijl de populariteit van balayage is gestegen, is de vraag naar foiling afgenomen. Ik geloof echter dat folies nog steeds net zo belangrijk zijn als altijd. Veel klanten kunnen niet de look bereiken die ze willen door balayage alleen. De kunst is om de twee te mengen!

Volg Samantha op Instagram (@samanthasbeautyconfessions) om haar handige berichten over kleurtechnieken te lezen. Laat je inspireren en probeer iets nieuws wanneer je voor je volgende haar make-over gaat!