Get Busy: 40 sportieve kapsels voor training

Wanneer je besluit om je te committeren aan een trainingsregime, moet je met veel dingen rekening houden, en als je een vrouw bent, is een van die dingen toevallig hoe je je haar moet dragen. Je wilt een kapsel dat efficiënt is, je training niet verstoort en toch schattig is. Sportieve kapsels hebben een lange weg afgelegd van de banale halve paardenstaarten of knotjes van vroeger en zien er nu goed genoeg uit om zelfs buiten de sportschool te worden gedragen.

Sportieve kapsels voor meisjes onderweg

De volgende atletische kapsels bevatten een verscheidenheid aan stylingtechnieken, waaronder vlechten, wendingen, knotjes en paardenstaarten, die allemaal veelzijdig genoeg zijn voor de meest inspannende trainingsroutines. Als je een beetje inspiratie nodig hebt voor je volgende fitnesskapsel, zullen deze schattige gemakkelijke ‘do’s (en meer gecompliceerde) misschien de truc doen. Nu druk aan de slag en aan de slag met stylen, dames!

#1: Lange paardenstaart met meerdere vlechten

Het kan een uitdaging zijn voor lang haar om een kapsel te vinden dat al je haar veilig houdt zonder uit de plaats te vallen. Hoewel niet zo snel of eenvoudig als sommige van de andere gymkapsels, zijn de meerdere vlechten waaruit deze paardenstaart bestaat nog steeds het proberen waard.

#2: Twisted Fauxhawk en Low Pony

Edgy, modern en gegarandeerd om kaken te laten vallen, dit workout kapsel is gemaakt voor lang haar. Verdeel je haar in drie secties. Maak een twist met de centrale en gebruik de zijsecties als achtergrond voor je fauxhawk twist.

#3: Strakke Hollandse vlechten in kleine broodjes

Hier is nog een geweldige manier om je sportschoolhaar te stylen. Vlecht eerst twee vergelijkbare kant van De Nederlandse vlechten. Elk uiteinde van de vlecht fixeert met een elastiek en vormt twee strakke varkensstaarten. Het ideale sportieve kapsel, speciaal voor het tweededagshaar!

Strakke Hollandse vlechten in kleine broodjes

Bron

#4: Gevlochten Broodje

Een knot is een klassiek kapsel voor vrouwen, maar deze versie is een vernieuwde look die ook tot de categorie sportieve kapsels behoort. Met twee zijvlechten die in een paardenstaart zijn geplaatst en uiteindelijk in een knot zijn gevormd, is deze look zeker een gespreksstarter.

#5: Upside Down Braids met High Chignon

Dit kapsel ziet er geweldig uit op haar van gemiddelde lengte. Maak twee omgekeerde vlechten en bind je haar in een hoge paardenstaart. Poef het dan en fixeer het in volumineuze chignon. Als je lange pony’s draagt, is het ook mogelijk om ze te poffen en op de kroon te bevestigen.

Ondersteboven vlechten met hoge chignon

Bron

#6: Twee vlechten en “Y” Fishtail

Wie zegt dat je maar één Franse vlecht kunt hebben? Dit trainingskapsel is geweldig voor joggen, wedstrijden of een andere fitnessroutine die je kunt bedenken. Er zijn hier eigenlijk vier vlechten, twee die beginnen aan de bovenkant van het hoofd en met elkaar verbonden zijn, en twee grotere parallelle vlechten langs de zijkanten van de rug.

#7: Atletische Fishtail-vlechten

Lage pigtails zijn een essentieel sportief meisjeskapsel, en deze gevlochten versie is ook geïnspireerd op jaren ’90. Of je er nu voor kiest om te gaan met Franse vlechten, watervalvlechten of gewoon de secties dubbel te draaien, laat de onderste helft van je haar los voor een casual sfeer de volgende keer dat je gaat hardlopen.

#8: Rommelige Topknot

Een sportkapsel zoals de rommelige topknot is voor veel meisjes een go-to vanwege hoe handig het is. Als je naar of van de sportschool gaat, boodschappen doet of gewoon met vrienden rondhangt, is dit je ‘doen bij twijfel.

#9: Vier strengen vlecht

Hier zie je een hele mooie manier om haar uit je gezicht te krijgen, terwijl je er vrouwelijk uitziet in de sportschool. 3D-vlechten zien er ingewikkeld en atletisch uit. Maak het kapsel af met wat shine spray en je bent klaar om records te vestigen. Bekijk onze 4-strengs vlecht tutorial en meer foto’s.

#10: Workout Bandana Bun

Kapsels met bandana’s en haarsjaals zijn de beste sportieve kapsels voor kort haar, en deze winnen momenteel zoveel populariteit! Het aanbieden van een geweldige pop van kleur, en het verhogen van workout outfits, selecteer er een en gooi je haar in een rommelige knot of pony. Het is een leuke manier om minimale tijd door te brengen terwijl je extra stijlpunten krijgt.

#11: Gym Space Broodjes

Weet je niet zeker welke stijl je moet kiezen voor je volgende training? Hier is een fantastische optie – space buns. Ze zijn hip en jeugdig en houden haar van je rug, vrij van sportschoolzweet en kroezenvrij!

#12: Sportieve Fishtail Mohawk

Voor degenen die nog niet kennis hebben gemaakt met de havikvlecht, is hier een edgy ‘do om uit te proberen. Om deze stijl te bereiken, verdeel je het haar in 3 secties: fishtail het middelste stuk en cornrow de zijkanten. Voila!

#13: Nederlandse Updo

Nederlandse vlechten zijn een perfect kapsel voor sportieve meisjes die er vrouwelijk uit willen zien.n het doen van low impact workouts zoals yoga en aerobics. Hoewel ze meestal een etherisch gevoel hebben, heeft de ‘do’ nog steeds een vleugje atletische touch.

#14: Swirl Kapsel

Vlechten voor sport hoeven niet saai of typisch te zijn! Er is zoveel aan de hand met deze ‘do- neem een side pony, de klassieke sportieve meisjesstijl, een tandje hoger door wervelende Franse vlechten en een fishtail op te nemen.

#15: Kroonvlecht met lage broodjes

Twee sportieve vlechten die in broodjes leiden, kunnen verschillende effecten geven, afhankelijk van de hoogte van de broodjes en de afwerking van de updo. Deze lage stijl is bijvoorbeeld meer hipster en edgy en minder meisjesachtig en lief. Er zijn opties voor elke persoonlijkheid!

#16: Sportschool Cornrows

Sportieve vlechten zijn een fantastisch gym kapsel! Grotere cornrows zijn gemakkelijker te bereiken dan dunne vlechten. Maak je geen zorgen over het blootleggen van volwassen wortels – ze zijn op deze manier nog atletischer.

#17: Two Twists en Bun Updo

Maak je geen zorgen over haarlengte met deze sportvlechten updo. Pannenkoekenvlechten of -wendingen kunnen worden gedaan zolang je niet te veel lagen hebt en het haar lang genoeg is om een soort knot aan de onderkant te creëren.

#18: Running Pony met hoofdband

Hardlopen kan je haarspel niet in gevaar brengen met een rommelige pony als deze. Als workout hoofdbanden niet jouw ding zijn, doe dan met je eigen haar! Met toevoeging van een dunne gevlochten hoofdband worden hoge paardenstaarten veel modieuzer. Voor deze stijl moet het haar lang genoeg zijn om om je hoofd te worden gewikkeld.

#19: Dikke Boho Vlecht

Zo’n kapsel is zowel sportief als boho. Pancaking is een fantastische techniek voor volumineuze vlechten! De kapseldetails komen het beste tot uiting op meerkleurig haar.

#20: Verborgen Vlecht

Hier is een originele stijl die je niet elke dag ziet! Een verborgen vlecht is een schattig sportief kapsel dat gemakkelijk te recreëren is, zelfs zonder specifieke haarstylingsvaardigheden. Zolang je met precisie haar kunt vlechten en sectiehaar kunt maken, ga je deze uitdaging aan.

#21: Cornrows

Cornrows zijn een oude Afrikaanse haarverzorgingsstijl die populair is sinds ongeveer 500 voor Christus. Ze vereisen bekwame handen en zijn zo mooi voor alle haarlengtes, soorten en texturen. Cornrows zien er ook prachtig uit in updos!

#22: Atletische dubbele vlechten

Hollandse vlechten en fishtails ontmoeten elkaar in het midden voor een ingewikkeld ogende en toch casual stijl. Je kunt ook andere soorten vlechten combineren, zoals Franse en touwvlechten of waterval en vijfstrengs vlechten om je pigtails aan te passen.

#23: Edgy Updo

De schone, samengestelde updo toont een edgy sportief kapsel voor de sportschool en atletische evenementen. Creëer hoogte aan de kruin van je hoofd met een Mohawk-vlecht of een twist en rol haar in de nek van je nek. Laat wat strengen weg voor een piekerige afwerking.

#24: Mid-Length Atletische Pigtails

Wat is meer een grunge-stijl dan twee pigtails? Aangezien lobkapsels de laatste tijd uber trendy zijn, is hier een leuke manier om die lengte voor de sportschool te stylen! Deel haar in het midden en vlecht elke kant voor een throwback-look uit de jaren ’00.

#25: Vlechten op Vlechten Updo

Dit zal zeker indruk maken op een turnwedstrijd! Laat ons je helpen deze puzzel op te lossen: er is een halve kroon Nederlandse vlecht langs de linkerkant van het hoofd en een haviksvlecht die door het midden loopt en naar rechts draait om de cirkel van de kroon te voltooien. Haarkrijt voegt zeker interessante punten toe.

#26: Rommelige Lage Bun

Als je geen hoge paardenstaart of vlecht type gal bent, is een getextureerde lage knot waarschijnlijk het beste kapsel voor sport voor jou. Dit zal haren van je rug en uit de weg gaan, dus niets weerhoudt je ervan om een bedreiging voor tegenstanders te zijn.

#27: Platte Vlecht

Deze schattige workout hair look bewijst dat sportieve kapsels niet saai of gedateerd hoeven te zijn. Ze kunnen er behoorlijk ingewikkeld uitzien, maar het idee van de platte vlecht die hier wordt geïmplementeerd, kan worden vereenvoudigd als je een gewone halve pony maakt zonder die extra vlechtelementen hierboven.

sportief kapsel met fishtail vlecht

Bron

#28: Lange paardenstaart met Wrap Around Braid

Dit is een van de leukste atletische kapsels voor lang haar, en het is zeker om hoofden te laten draaien en kaken te laten vallen. Een pony met een vlecht ziet er veel interessanter uit dan een eenvoudige pony. Bovendien zorgt het ervoor dat de lange strengen in de pony niet in de knoop raken, terwijl je aan het hardlopen of sporten bent.

paardenstaart met een vlecht eromheen

Bron

#29: Rommelige Twisted Updo.

Sportieve kapsels voor meisjes kunnen uniek en ingewikkeld zijn, zoals blijkt uit deze foto. Deze rommelige, verwrongen updo is zowel modern als edgy, terwijl je vrijwel elke fitnessroutine kunt doorlopenh je haar nog intact.

#30: Vlecht en Swirl Bun

Tijdens het sporten verlang je soms naar eenvoudige haarideeën die je nog steeds kunt dragen nadat je training voorbij is, zoals deze schattige, gevlochten wervelende knot. Het haar wordt in een losse Franse vlecht geplaatst en vervolgens gevormd tot een knot met een fascinerend wervelontwerp.

#31: Laag gedraaide paardenstaart

Sommige kapsels werken altijd en zijn geschikt voor vrijwel elke activiteit. Een paardenstaart is er daar één van. Ideaal voor lang haar en snel te creëren, deze lage, gedraaide paardenstaart is chic en het is ook een geweldige manier om je haar uit je gezicht te houden tijdens het sporten.

#32: Rommelige Bun met hoofdband

Wanneer je gewoon geen tijd of energie hebt om veel aan je haar te doen voordat je gaat sporten, zijn misschien probleemloze sportieve kapsels zoals deze een aantrekkelijke manier om te gaan. Deze moeiteloos rommelige knot wordt geaccentueerd en accessoires voorzien van een schattige hoofdband die zeker een aanvulling vormt op een verscheidenheid aan sportieve outfits.

sportieve updo met hoofdband

Bron

#33: Nette en gladde Cornrows

Cornrows zijn een van de oudste en meest eenvoudige manieren om je haar te dragen tijdens het sporten. Flatterend voor lang haar, middellang of zelfs korter haar, cornrows zijn een van de meest populaire atletische kapsels die er zijn.

gevlochten rijen sportief kapsel

Bron

#34: Midden paardenstaart met gevlochten kant

Onmogelijk schattig en stijlvol, deze middelste paardenstaart met een gevlochten kant is alles wat je wilt in moderne gymkapsels. Een losse vlecht en een tousled pony is een winnende combinatie voor een training en niet alleen.

#35: Mini broodjes

Meisjesachtig en ongelooflijk schattig zijn de beste manieren om dit snelle trainingsidee te beschrijven. Om het te maken, hoef je alleen maar je haar in paardenstaarten aan elke kant van je hoofd te trekken en ze vervolgens in twee kleine mini-knotjes te vormen. Het resultaat is een mooie en gepolijste look.

#36: Fishtail Braid Paardenstaart

Een alternatief voor de typische gymnastiekkapsels, deze lange, visstaart paardenstaart is goed voor wedstrijden en ook om te joggen. Trek gewoon je haar in een middelste paardenstaart en maak vervolgens een visstaartvlecht.

#37: Franse Vlecht Updo

Waarom zou je de klassieke Franse vlecht niet opleuken en van je nek afhalen terwijl je aan het trainen bent? Daar is deze Franse vlecht updo perfect voor. Om het na te maken, vlecht je gewoon je haar en stop je het er vervolgens onder om de staart te verbergen.

#38: Twisted Side Paardenstaarten

Eeuwig meisjesachtig en trainingsbestendig, deze eenvoudige, gedraaide paardenstaarten aan de zijkant zullen je zeker terugbrengen naar je kindertijd. Trek je haar in twee paardenstaarten hoog aan elke kant van je hoofd en draai vervolgens elke pony losjes totdat je bij de uiteinden komt en zet ze vast met elastiekjes.

#39: Snelle Sportieve Updo

Met hetzelfde kapsel naar de sportschool gaan is saai, nietwaar? Dit eenvoudige kapsel zal je training zeker diversifiëren. Vlecht een zijvlecht, maak dan een lage paardenstaart, maar trek je strengen niet volledig uit: laat ze in de vorm van een lage lus. Wikkel die vrije uiteinden om het elastiek en wees klaar om nieuwe hoogten te bereiken!

Snelle sportieve updo

Bron

#40: Lage knot met dikke vlechten

Goed geplaatste, dikke vlechten kunnen wonderen doen voor een verder ingetogen kapsel. Dit lage broodje krijgt een boost dankzij drie schattige vlechten die in het broodje worden gevoerd. Wat dit kapsel extra persoonlijkheid geeft, is het moeiteloze, rommelige gevoel.

zijvlechten en een knot snelle easy updo voor de sportschool

Bron

De vermelde looks laten zien dat sportkapsels praktisch alles kunnen zijn wat je leuk vindt, zolang ze je fitnessroutine niet verstoren. Het doel is om een kapsel te kiezen dat net zo functioneel en stijlvol is als je aan je trainingsreis begint.