Haar feiten: 50 winter haar feiten met inbegrip van haarverzorging en haarkleuren

Wil je feiten weten over winterhaar, zodat je weet hoe je het moet verzorgen en schade goed kunt beperken? Nou, we hebben ze allemaal hier voor je. Als je nieuwsgierig bent naar hoe je je haar in de winter kunt verzorgen, evenals de beste haarkleuren voor het winterseizoen, hebben we hieronder interessante feiten.

1. Extreme winterse omstandigheden kunnen net zoveel haarschade veroorzaken als tijdens de zomermaanden.

2. Koud weer droogt haar en huid uit.

3. Er is evenveel blootstelling aan de zon op de skipistes als op het strand. Haar moet altijd worden beschermd tegen UVA- en UVB-zonnestralen door een wintermuts te dragen.

4. Haar heeft de neiging om droger en brozer te worden tijdens de winter als gevolg van het extreme gebruik van hete stylingtools en blootstelling aan binnenverwarmers.

5. Mensen moeten hun haarverzorgingsroutine veranderen voor voedende en diepe conditioneringsproducten om winterhaarschade te voorkomen.

6. Vermijd stylingproducten met alcohol in de winter, omdat alcohol aan het haar droogt.

7. Producten op basis van alcohol zorgen ervoor dat de haarlokken er droog en broos uitzien en aanvoelen.

8. Haarverzorgingsprofessionals bevelen actieve ingrediënten zoals vetzuren en bevochtigingsmiddelen aan om winterhaarschade te verminderen.

9. Soja-eiwit en panthenol zijn diep voedend en perfect om het haar te beschermen tegen extreme winterse weersomstandigheden.

10. Natuurlijk of getextureerd haar en dik Aziatisch haar vereisen diepe conditionering tijdens de winter – diepe behandelingen om ongeveer een half uur, een of twee keer per week te laten staan.

11. Natuurlijk haar en Aziatische haartypes houden olie vast aan de wortels, daarom kan de rest van het haar erg droog lijken.

12. Natuurlijk haar en Aziatische haartypes mogen geen conditioneringsproducten aanbrengen op het gebied dat zich het dichtst bij de hoofdhuid bevindt, maar op 2 centimeter afstand ervan.

13. Fijn, dun haar met flyaways moet in de winter lichte conditionering of leave-in spray gebruiken en rijke en vochtinbrengende producten vermijden om de fijne haarlokken niet te verzwaren.

14. Droge olieproducten op siliconenbasis worden ten zeerste aanbevolen om dun haar in de winter te hydrateren.

15. Natuurlijke oliën zoals kokosnoot, saffloer en olijfolie zijn goede natuurlijke haarverzorgingskeuzes voor winterhaar.

16. Natuurlijke oliën moeten als volgt op het haar worden aangebracht: Breng een paar druppels olie aan in de palm van je hand en wrijf tot het glinstert. Laat je vingers door je haar gaan, begin bij de uiteinden en werk omhoog.

17. Warmteolietherapie wordt ook aanbevolen voor ernstig droog winterhaar.

18. Verhit pure kokosolie of een andere natuurlijke olie en breng het twee keer per week aan op de hoofdhuid en het haar. Dompel een handdoek in hete olie en wikkel de hete handdoek op het met olie bedekte haar en knijp uit het water. Houd het 5 minuten.

19. Haarbehandelingen met keratine zijn noodzakelijk voor de winter omdat keratine de cellen gladstrijkt die elkaar overlappen om je haarlokken te vormen.

20. Donkere haarkleuren hebben de neiging om de voorkeur te hebben voor het seizoen.

21. De standaard natuurlijke haarkleur van winter is zwart tot blauwzwart, aubergine, mahonie of donker tot gemiddeld bruin.

22. Rijke tonen van het winterseizoen stralen op natuurlijke wijze warmte uit.

23. De beste winterhaarkleurkeuzes voor vrouwen in de Verenigde Staten zijn zwart (1,0), donkerbruin (3,0), donker asbruin (4,1), bruin (5,0), asbruin (5,1), mahoniebruin (5,5), lichtbruin (6,0) en as lichtbruin (6,1).

24. De top sociale media klassieke haarkleuren voor de winter van zijn kastanjebruin, kastanjebruin, chocoladebruin en karamelblond.
25. De beste sociale media trending haarkleuren voor de winter van zijn gember, asblond, espresso of grijs.
26. Blonde en lichte haarkleuren die bleekmiddel of een ontwikkelaar vereisen, worden geassocieerd met de lente en de zomer.
27. Donkere highlights zijn de beste optie voor mensen die een lichtere haarkleur willen voor de winter.
28. Natuurlijke haarkleurversterkende technieken zijn de coloristische aanbeveling voor de winter.
29. Ombre haarkleurtechniek is uit de mode voor winter .
30. Voor winter zijn haarkleuren met ashy-toned tinten en platte kleuren dit seizoen op weg naar de uitgang.
31. Warme rode haarkleur is een van die klassieke tinten die nooit uit de mode raken tijdens het winterseizoen.

32. Statische elektriciteit is een krachtige kracht.

33. Statische elektriciteit kan veel schade aanrichten aan het haar.

34. Onthardingsproducten zijn de oplossing tegen winterhaar statisch.

35. Wrijven van een stof verzachtende droger vel op het haar wielimineert statische elektriciteit onmiddellijk.

36. Borstelen van haar met een natuurlijke zwijnenhaarborstel met een houten handvat kan ook het statische haar verminderen.

37. Het vervangen van een stylinggel voor het effectief stylen van haarcrème tijdens de winter vermindert het statische en kroeshaar.

38. Stylingcrèmes voegen vocht toe aan het haar om het een betere elasticiteit te geven, zodat het minder snel breekt, zoals meestal gebeurt in de winter.

39. Verminder de warmtestyling.

40. Gebruik een handdoek om voorzichtig ongeveer 20% van het vochtgehalte uit het haar te vegen voordat je warmte gebruikt en stop zodra het haar droog is.

41. Houd je droge winterhaar gehydrateerd met een serum of olie om statisch haar te bestrijden.

42. Groeit haar sneller in de winter? Nee, haar groeit niet sneller in de winter. De seizoenen hebben niets te maken met de genetica van de haargroei.

43. Gespleten haarpunten komen ook voor in de winter wanneer het haar droog wordt.

44. Een droge hoofdhuid kan leiden tot schilferigheid en roosachtige schilfers verhogen, die in de winter vrij frequent voorkomen.

45. Het wordt aanbevolen om het haar in de winter te wassen met lauw water en niet erg heet water om een droge hoofdhuid te voorkomen.

46. Mensen hebben de neiging om in de winter in de zon te zitten, wat ook hun haar uitdroogt. Om uitdroging te voorkomen wordt aanbevolen om het haar te bedekken met een hoed.

47. Seizoensgebonden haaruitval wordt verwacht in de zomer en herfst, maar tijdens de winter werpt het haar sneller.

48. Gemiddeld verliezen mensen dagelijks tussen de 50 en 100 strengen haar.

49. Sommige onderzoeken suggereren dat vrouwen iets hogere percentages kunnen ervaren tijdens koudere maanden zoals oktober, november en december.

50. Gebruik in de winter een binnenbevochtiger om de droge lucht van binnenverwarmers te hydrateren en uw lokken er glanzend uit te laten zien.

Bronnen: onlymyhealth, WebMD, SkinKraft, Schwarzkopf, HUM, wecolour, HAIR, byrdie, bustle.