Haar strobing is de beste manier om uw gezichtsvorm te verbeteren

We houden allemaal van goede make-up contouren, maar wat zou je doen als ik je zou vertellen dat ditzelfde concept op je haar kan worden toegepast? De nieuwste en grootste trend in nieuwe manieren om haar te accentueren is niets anders dan haarstrobing. Je hebt misschien gehoord van strobing voor je gezicht, maar nu kan deze innovatieve techniek worden toegepast op je weelderige lokken voor een ongelooflijke nieuwe look.

Oorsprong

De look is ontwikkeld door een team van Andrew Jose Salon in Londen naast colorist Nalan Derby. Ze waren de eersten die echt aandacht besteedden aan het aanpassen van face-framing highlights op dezelfde manier als we highlighting in make-up bekijken. Voor het strelen van het haar van een klant, maakt Derby een gepersonaliseerde kaart van het gezicht van elke klant en gebruikt deze als een gids om de plaatsen te markeren die het meest geschikt zijn voor het bereiken van een oplichtende gloed op basis van uw reeds bestaande schoonheid.

Sinds het begin heeft de strobing-trend zich als een lopend vuurtje verspreid en het uiterlijk van celebs overal opgewarmd, inclusief vroege adapter Gigi Hadid. En wie wil er nu niet de moeiteloze diepte van Gigi’s prachtige haar?

Tientallen modellen, waaronder Jourdan Dunn en Victoria’s Secret angel Romee Strijd, hebben de moeiteloze look van strobing naar een hoger niveau getild.

De look contourt het haar net zo goed als je jukbeenderen. Highlights van het gezicht, ook wel babylampen genoemd, bootsen natuurlijk licht na dat normaal gesproken je haar lichter maakt en je gezicht opfleurt. Het strobing-effect komt binnen als deze hoogtepunten worden gemengd met dikkere, meer dikke accenten die strategisch zijn geplaatst door uw colorist.

Personalisatie

Het coolste aan strobing haar is het vermogen om uiteindelijk gepersonaliseerd te worden; je colorist werkt met je specifieke gezichtsvorm om delen van je haar te markeren die het gebied rond je ogen en jukbeenderen helpen verlichten, waardoor de ogen van anderen naar binnen worden getrokken om je een show te geven die de haardos stopt. Hoewel strobing letterlijk voor iedereen is ontworpen, doet het markeren van jukbeenderen wonderen als haarkleur voor een rond gezicht. Dat is misschien de reden waarom het zo goed werkt voor Gigi’s lieve look!

Maar je hoeft zeker geen beroemdheidsstatus te hebben om haar te strelen. In feite is dat het mooie van deze trendy stijl: iedereen kan het dragen omdat het bedoeld is om het beste uit jezelf te halen en geen twee strobingstijlen kunnen echt hetzelfde zijn.

Omdat haarstrobing zo gepersonaliseerd is, is het gemakkelijk om de look aan te passen aan uw gezichtsvorm en uw beste kenmerken dienovereenkomstig te benadrukken.

#1: Rond

Je gezicht is zo lang als het breed is en je kin en kaaklijn zijn zachter en afgeronder. Voor een rond gezicht wil je een langere, slankere look creëren door highlights naar de onderkant van je haar te richten. Een stylist moet lowlights toevoegen aan de kruin van je hoofd en je jukbeenderen uittrekken door highlights bij je haarlijn te vermijden.

Klassieke schoonheid emma stone volgt de regels met highlights gericht op de onderkant van haar haar en geen highlights op haar pony’s die anders de aandacht naar het midden van haar gezicht zouden trekken.

#2: Ovaal

Ovaalvormige gezichten zijn langer dan ze breed zijn en je hebt ook een zachte, afgeronde kaaklijn. Gals met ovaalvormige gezichten hebben het geluk dat ze meer balans in hun gezicht hebben en kunnen een aantal gedurfde strobing-opties proberen. In wezen is het de gemakkelijkste gezichtsvorm om een groot aantal looks te trekken! Highlights onder je haar kunnen dat perfecte gezicht verlichten en strobing langs de jukbeenderen kan je beste eigenschap naar voren brengen.

#3: Hart

Je gezicht is hartvormig als je voorhoofd het breedste punt op je gezicht is en je kin taps toeloopt tot een punt. Balanceer meer smalle wangen met highlights gericht rond de kruin van je hoofd. De lichtste van je gestroopte lichten moet rond je kin zijn om de illusie van een ronder gezicht te geven.

#4: Vierkant

Je gezicht is vierkantvormig als je voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn ongeveer even breed zijn en je een sterke kaaklijn hebt. Sideswept bangs kunnen wonderen doen om een vierkant gezicht te verzachten. Qua strobing, plaats highlights gelijkmatig aan de voorkant van je haar. Highlights bij de slapen en jukbeenderen helpen ook om je look te verzachten.

Zelfs highlights rond Ciara’s gezicht verzachten haar kaaklijn en geven haar een gloed. (Let op: de baby bump helpt zeker)

Hoe het wordt gedaan:

Je colorist moet werken met een kleur die twee tinten donkerder of lichter is dan je natuurlijke haarkleur. Op deze manier kunnen de kleuren zeker je huidskleur complimenteren. Dit aspect is erg belangrijk voor het bereiken van een natuurlijke uitstraling. Het hele idee achter strobing is geperfectioneerde moeiteloosheid.

Hoewel ik ten zeerste aanbeveel om een professional te gebruiken voor haarstroop, kan de look thuis worden gedaan. Het’s essentieel dat je een goed oog hebt voor kleur en licht (een artistiek oog heeft de voorkeur). Begin met haarcontouren door je bestaande kleur in te blenden met je natuurlijke toon.

Kijk vervolgens in de spiegel en beslis waar het natuurlijke licht je haar raakt en waar je jukbeenderen beginnen. Dit zal je helpen om de contour (een of twee tinten lichter) op je haar aan te brengen, zodat je ogen knallen.

Om de look natuurlijk te houden, snijd je delen van je haar af en voeg je highlights toe om schaduw en licht te creëren in je natuurlijke haarkleur.

Onderhoud

Het is een beetje ironisch dat een onderhoudsarme look de wereld stormenderhand heeft veroverd te midden van alle uitgebreide contouring tutorials en body shaping die onze make-up en stylingtrends consumeren. Strobing werkt echter omdat het er op iedereen mooi uitziet. Wat belangrijk is, is ervoor te zorgen dat deze briljante kleurstijl lang meegaat.

Als het gaat om haarstrobing, zoals bij al het geaccentueerde haar, is het onderhoud essentieel. Als je dit doet, blijft je kleur langer meegaan, zodat je niet zoveel uitstapjes naar de salon hoeft te maken. Zoek naar shampoos en conditioners die helpen de kleur te behouden, zoals de Hydrate-lijn van Pureology. Het is sulfaatvrij en heeft een gepatenteerd Anti-Fade-complex om je salonkleur langer mee te laten gaan. Pureology biedt ook behandelingen voor brunettes, roodharigen en blondines (vaarwel, koperachtige tinten).

Er is echt geen reden waarom je de volgende keer dat je je haar kleurt niet zou proberen. De meesten van ons krijgen al hoogtepunten in de salon, dus waarom zou je ze niet ten volle benutten? Er op je best uitzien en je op je best voelen is altijd een goed idee.