Haarconditionering: een stapsgewijze handleiding voor het correct conditioneren van het haar

Tegenwoordig, met onze schema’s die zo overvol zijn, worden we vaak gedwongen om een meer gestroomlijnde benadering van haarverzorging te nemen. Daarom hebben velen van ons alleen die producten gebruikt die absoluut essentieel zijn (d.w.z. shampoo / droogshampoo om voor de hand liggende problemen te bestrijden, zoals vettigheid), waarbij haarconditionering vaak uit de weg valt. Maar dit product is essentieel voor alle haartypes! Ontdek hieronder hoe je haarconditioner kunt gebruiken voor maximale haarvoordelen en bekijk enkele van onze topaanbevelingen:

Een stapsgewijze handleiding voor het conditioneren van het haar:

Stap 1: Maak je haar nat.

haar conditionering brunette
Krijg grip op de basisprincipes van haarconditionering en je bent binnenkort op weg naar gezondere lokken. Credit: Verity Jane Smith

Begin met het nat maken van je haar en het wassen van je haar met je favoriete shampoo. Zorg ervoor dat je de shampoo grondig uit je haar spoelt om je lokken voor te bereiden op conditionering.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Stap 2: Breng conditioner aan.

Doseer een kwartgrote hoeveelheid conditioner in je handpalm. U kunt meer product gebruiken voor langer haar en minder voor korter haar. Gebruik je vingers om de conditioner door de uiteinden van je haar te kammen en concentreer je op de haardelen die onder je oren raken.

Stap 3: Kam de conditioner voorzichtig door je haar.

Haar wassen na het kleuren
Vervolg met een massage van de hoofdhuid.

Gebruik een kam met brede tanden om de conditioner voorzichtig door je uiteinden te kammen en laat de conditioner een paar minuten zitten.

Stap 4: Afspoelen!

meisje wassen haar
Een doorspoeling is belangrijk voor het verwijderen van alle producten

Werk af door de conditioner grondig uit je haar te spoelen en zoals gewoonlijk te stylen.

Dagelijkse conditioners

Dit zijn de basisconditioners waar je waarschijnlijk het meest bekend mee zult zijn. Licht genoeg om regelmatig te worden gebruikt (elke dag indien nodig), helpen ze het haar tussen de wasbeurten te beschermen en kunnen ze meteen worden afgewassen.

Dove Smoothing Ritual Conditioner is een goed voorbeeld van een goede dagelijkse conditioner, omdat het een pro-vochtcomplex bevat om de buitenkant van het haaroppervlak glad te maken en het aanraakbaar zacht te laten aanvoelen.

Het beste voor: Iedereen!

Diepe conditioners

Een intensievere versie van je dagelijkse conditioner, haarmaskers zijn een geweldige manier om droog of beschadigd haar een extra boost van TLC te geven. Gebruiken SheaMoisture Raw Shea Butter Deep Moisture Treatment Masque eenmaal per week en laat het de aangegeven hoeveelheid tijd voor het spoelen.

Dit masker zal dieper in de haarvezel doordringen dan een gewone conditioner, waardoor je haar bijzonder zacht en weelderig aanvoelt. Dus sluit je ogen en je wordt al snel naar de salon vervoerd!

Het beste voor: Droog en beschadigd haar (d.w.z. door hitte beschadigd of gekleurd haar)

Leave-in conditioners

Leave-in conditioners kunnen zowel lichte spray- als rijke lotionformaten zijn en, zoals de naam al doet vermoeden, hoeven ze na het aanbrengen niet te worden afgespoeld, waardoor ze perfect zijn voor een vochtboost na het douchen of voor hydratatie onderweg.

Emerge My Mane BFF Leave-In Conditioner is gemaakt met pequi olie en fair-trade sheaboter en zorgt voor rijk vocht en slip.

Het beste voor: Kroeshaar, natuurlijk haar