Haarlengte grafiek met alle aspecten van haarlengte bedekt

De perceptie van haarlengte verschilt van persoon tot persoon. Naarmate we aan die subjectiviteit de objectieve complexiteit van verschillende haartypen toevoegen, kunnen we beginnen te begrijpen waarom de meeste mensen niet in staat zouden zijn om in te schatten hoe lang hun haar eigenlijk is en in welke categorie het past.

Als je merkt dat je in de spiegel kijkt en je afvraagt of je het punt hebt bereikt waarop je je kapsel en haarverzorgingsroutine moet veranderen, of gewoon beter uitgerust wilt zijn om je haarlengte te beoordelen, dan heb je de juiste plek gevonden.

In deze haarlengtegids gaan we in op de details die u moet weten: hoe u verschillende haarlengtes kunt beoordelen, hoe u kunt weten hoe lang u uw haar kunt laten groeien en hoe u de perfecte haarlengte voor u kunt kiezen.

Lengte van het haar en haartype

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn er verschillende soorten haar. Als je snel aan je vrienden dacht, zou je waarschijnlijk heel geschikt zijn om ze in een rij te rangschikken, te beginnen met degenen met het meest steil haar en eindigend met degenen met spiraalachtig haar. Dit is intuïtieve kennis van iets dat pas onlangs is bedacht als het Andre Walker Hair Typing System. Dit classificatiesysteem maakt het een beetje gemakkelijker om het onderscheid tussen haartypes te begrijpen en jezelf op het spectrum te plaatsen.

Andre Walker Haar Type Systeem

Hoe de haartypes de haarlengte beïnvloeden, is uiterst eenvoudig te begrijpen. Neem bijvoorbeeld een lint – als je het in een spiraal om zichzelf heen krult, zal de afstand van de bovenkant naar de onderkant veel korter zijn dan wanneer je het niet had gekruld. Hoewel krullende manen korter lijken, is het in werkelijkheid veel langer wanneer het wordt verlengd. Dus, van krullend tot recht, er zijn verschillende gradaties van vervorming in termen van hoe lang het haar verschijnt.

Steil haar is vrijwel net zo lang als het eruit ziet, behalve wanneer het een lichte golf heeft – maar zelfs dan zal het verschil minimaal zijn. Als het gaat om golvend haar, zal de vervorming iets groter zijn, en voor krullend of kinky-coily haar krijgen we de grootst mogelijke mate van vervorming. Het lijkt kort, zelfs als je de krimp minimaliseert, terwijl het in feite langer kan zijn dan steil haar!

Hoe u uw haarlengte kunt meten

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je je haarlengte kunt kennen. Eerst kunt u de haarlengtegrafiek bekijken en de centimeters schatten op basis van uw specifieke haartextuur en hoe ver deze verder gaat dan uw schouders.

Steil haarlengte vs golvende en krullende haarlengte

Houd er rekening mee dat dit je nog steeds een gemiddelde haarlengte geeft, omdat je eigen lengte en neklengte hier ook van belang zijn (denk aan een afstand tussen de bovenkant van het hoofd en een taille van een lange en een tengere vrouw).

Vrouwen verwijzen vaak naar een haarlengtegrafiek bij het kopen van hairextensions of een pruik. Als u naar de grafiek kijkt, weet u welke lengte u moet kopen om uw lengtedoelen te bereiken of volheid aan de manen toe te voegen zonder de lengte te beïnvloeden. Houd er echter rekening mee dat de haarlengtegrafiek laat zien waar extensions zullen vallen wanneer ze op de bovenkant van je hoofd worden geplaatst; als je hairextensions op het nekgebied plaatst, zullen ze uiteindelijk veel langer zijn.

De andere manier om de lengte van je haar te bepalen – en zeker een preciezere – is om een haar van de bovenkant van je hoofd te verwijderen en een gewone meetlint of liniaal te gebruiken om te zien hoe lang je haar is (zorg ervoor dat je een haar uitrekt terwijl je dit doet). Hoewel het niet wordt aanbevolen om je haar om de dag te plukken, is deze methode goed te gebruiken als je bijvoorbeeld je haar wilt doneren en de exacte lengte in centimeters wilt weten.

Veelvoorkomende manieren om haarlengte te beschrijven

Natuurlijk hoef je vaak niet het exacte aantal centimeters te weten om te beschrijven hoe lang je lokken zijn of welk kapsel je wilt bereiken. Het is dus logisch om lichaamsdelen, niet centimeters, als referentiepunten te gebruiken.

Haarlengte Grafiek

Kort haar is een algemene categorie die elk kapsel beschrijft waarbij je haar boven je schouders uitkomt. Dit maakt vaak minder dan 12 inch voor steil haar en tot 18 inch voor krullen. Op deze manier varieert kort haar van een buzzcut tot pixie (oorlang haar), bob (kinlang haar) en lange bob- of lobstijl (schouderlang haar).

Medium haar gaat voor de lengte tussen de schouders en de oksels. Oksellang haar is 18 tot 24 centimeter lang voor rechte en krullende haartypes dienovereenkomstig.

Lange haarbereiken in termen van centimeters het meest. De meest voorkomende soorten hier zijn mid-back lengte (bh strap lengte) en tailbone lengte haar. Slechts een paar schoonheden kunnen uiteindelijk gezond knie-, kuit- of vloerlang haar bereiken.

Wat is de juiste haarlengte voor jou?

Veel mensen dienk dat hoe langer ons haar is, hoe beter. Maar dat is niet per se waar. Er zijn een paar factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de perfecte lengte voor u.

1. Je gezichtsvorm

Veel mensen vergeten het feit dat ons haar onze gezichten omlijst. Afhankelijk van waar je je haar knipt, kan het bepaalde kenmerken meer accentueren dan andere. Bijvoorbeeld, middellange kapsels met pony’s die wat lichaam of krul in zich hebben, maken de beste kapsels voor lange gezichten. Tegelijkertijd helpt kort haar om volume bovenop toe te voegen en maakt het vaak de meest flatterende keuze voor ronde gezichten.

Hoewel er veel haarstyling wordt gedaan om gezichten meer te laten lijken op wat wordt beschouwd als de ‘ideale’ gezichtsvorm (ovaal), kun je zelf beslissen welke functies je wilt benadrukken en welke je wilt balanceren met je haarlengte.

2. Uw gewenste lengte

Hoewel het goed is om in gedachten te houden dat bepaalde lengtes min of meer vleiend voor je zullen zijn, is het belangrijk om te gaan voor wat je leuk vindt en wat je het meest zelfverzekerd zal maken. Je haar is immers een integraal onderdeel van jezelf en je moet ervan houden. En als je je altijd hebt afgevraagd hoe het zou zijn om je haar kort te knippen, waarom zou je het dan niet gewoon proberen?

3. De gezondheid van uw sloten

Een reden waarom lang haar zoveel bewondering krijgt, is omdat het echt gezond moet zijn om lang te groeien zonder breuk. Het heeft geen zin om de trim over te slaan en aan de lengte te blijven plakken als de uiteinden er dun en verbrijzeld uitzien. Blijf alert op vroege tekenen van kaalheid en zorg ervoor dat u de dikte van uw trends behoudt, samen met de lengte.

Kan iedereen lang haar laten groeien?

Dit is een veelgestelde vraag – blijft je haar gewoon groeien als je het niet trimt? Het antwoord is helaas nee. Je haar groeit allemaal tot een specifieke lengte die het gewoon niet kan overtreffen. Dit wordt grotendeels beïnvloed door genetica, dus als je kijkt naar hoe lang je moeder of grootmoeder hun haar zou kunnen laten groeien, krijg je hier hints. Slechte voeding of ongepaste haarverzorging kunnen er echter ook voor zorgen dat het haar uitvalt voordat het zijn volledige potentieel bereikt.

Als je van plan bent om je haar zo lang mogelijk te laten groeien, neem dan geduld. Gemiddeld groeit het haar een halve centimeter per maand, wat een totaal van 6 centimeter per jaar maakt. Toch kan de groeifase voor sommigen nog langer zijn, van 2 tot 7 jaar. Er zijn echter verschillende manieren om de haargroei te versnellen:

Hoe u uw haarlengte kunt beschermen

We weten dat de meeste mensen geen trim willen krijgen wanneer ze proberen hun haar te laten groeien. Het risico dat de kapper te veel afsnijdt en de stress ervan zorgt ervoor dat mensen die lange manen willen behouden, elke vorm van kapsel vermijden. Dit is echter niet de beste manier om je haarlengte te beschermen. Dit is wat u in plaats daarvan zou moeten doen:

  • trim regelmatig gespleten haarpunten om breuk niet te ver in je haar te laten komen;
  • gebruik haarbanden met zachte, zijdeachtige stoffen die niet meer wrijving aan je uiteinden toevoegen;
  • zet je haar in beschermende kapsels om dagelijkse scheuren en slijtage te voorkomen, waardoor wrijving ontstaat;
  • houd je lokken te allen tijde gehydrateerd.

Het kiezen van de juiste haarlengte voor u en het bereiken ervan kan een lange reis zijn. Hopelijk helpt alle informatie die we hierboven hebben vermeld om je op weg te helpen naar het haar van je dromen – ongeacht de lengte.