Haartransplantatieprocedure en 5 regels voor snel herstel

Haartransplantatie is een operatie, en dat laatste klinkt altijd best eng. Als u echter goed voor uw haar zorgt, zullen de haartransplantatieresultaten jaren of zelfs een leven lang meegaan. Een of twee jaar na een sessie zal niemand in staat zijn om het feit te herkennen dat u een haartransplantatieprocedure hebt ondergaan. Het beste van alles is dat je je haar kunt knippen en stylen op elke manier die je wilt. Dit zijn allemaal goede redenen om meer te weten te komen over haartransplantatie en herstel fijne kneepjes.

Wat is een haartransplantatie en wanneer is het nodig?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep, waarbij haar van de achterkant of zijkant van het hoofd wordt geïmplanteerd op een kaal gebied. Het hele proces vindt plaats in een medisch kantoor of kliniek onder lokale anesthesie om specifieke delen van het hoofd te verdoven, zodat patiënten geen pijn voelen tijdens de procedure.

Veel gevallen van dunner wordend haar zijn vrij natuurlijk en vereisen geen chirurgische ingreep. Zo kan haaruitval na Covid met de tijd weer op peil komen zonder specifieke ingrepen. Ook hebben mannen de neiging om een volwassen haarlijn te krijgen als onderdeel van het verouderingsproces, en het kan voldoende zijn om een geschikt kapsel te kiezen om zelfvertrouwen en allure te herwinnen. Tegelijkertijd zijn er veel andere soorten haaruitval die niet gemakkelijk kunnen worden gemaskeerd of teruggedraaid met thuisbehandelingen.

Voor mannen en vrouwen die te maken hebben met ernstig haarverlies, wordt het al snel een groot probleem dat het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde schaadt, en haartransplantatie is de enige oplossing die achterblijft. Men kan verwachten in aanmerking te komen voor de behandeling als het niet in een van deze categorieën valt:

 • Vrouwen met wijdverspreid haarverlies gedurende de hele hoofdhuid;
 • Mensen die niet genoeg donorsites hebben;
 • Mensen die dikke, vezelige littekens hebben na een operatie en letsel aan het hoofd;
 • Mensen van wie het haarverlies het gevolg is van het proces van chemotherapie.

Haartransplantatie Procedure

Een chirurg reinigt eerst uw hoofdhuid grondig en induceert een kleine naald om een deel van uw hoofd te verdoven met lokale anesthesie. Soms wordt het extractiegebied geschoren voor een betere precisie. Twee belangrijke technieken om de follikels voor het transplantatieproces te verkrijgen zijn Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

Folliculaire Eenheid Transplantatie is het type haartransplantatiebehandeling waarbij de chirurg een enkele centimeter lange streep van de hoofdhuid snijdt, deze in kleinere stukjes scheidt om te worden geïmplanteerd en de snit sluit met hechtingen. De secties zien er heel natuurlijk uit wanneer ze worden geïmplanteerd.

Folliculaire eenheid extractie is het type haartransplantatie waarbij follikels rechtstreeks vanuit de achterkant van het hoofd worden gesneden door middel van ponsincisies en in kleine gaatjes worden geplant die op het ontvangende gebied van de hoofdhuid zijn gemaakt. Vervolgens wordt de hoofdhuid een paar dagen bedekt met graft of verband.

Een haartransplantatiesessie kan 4 uur of langer duren met extra tijd die nodig is om de steken 10 dagen na de operatie te verwijderen. Gemiddeld wordt de volheid van het haar bereikt na 3 of 4 sessies, die minstens een paar maanden na elkaar moeten worden gepland.

Herstel van haartransplantatie

Na de haartransplantatieprocedure kan uw hoofdhuid pijnlijk zijn en moet u de volgende medicatie nemen:

 • Pijnstillers
 • Antibiotica om uw risico op huidinfecties te verminderen
 • Ontstekingsremmende medicatie om de zwelling aan te pakken

De meeste mensen kunnen een paar dagen na de operatie weer aan het werk. Een of twee weken na de procedure kunt u merken dat het getransplanteerde haar uitvalt. U hoeft zich echter geen zorgen te maken – het is een teken dat het natuurlijke proces van haargroei is begonnen en dat er nieuwe haren uit de follikels zullen verschijnen. U kunt de natuurlijke groei versnellen en toekomstig verlies verminderen door minoxidil of andere haargroeibehandelingen te nemen.

Bijwerkingen die optreden na de operatie zijn meestal gering en verdwijnen binnen een week of langer. Ze kunnen omvatten:

 • Bloeden uit het getransplanteerde gebied;
 • Infectie (als de juiste hygiëne van de hoofdhuid niet wordt gehandhaafd);
 • Zwelling op de donorplaats van het hoofd;
 • Blauwe plekken rond de ogen;
 • De korst op de aangetaste delen van de hoofdhuid;
 • Gevoelloosheid en verlies van gevoel op de aangetaste delen van de hoofdhuid;
 • Jeuk;
 • Ontsteking of infectie van de haarzakjes;
 • Plotseling verlies van de getransplanteerde haren (is vaak tijdelijk);
 • Bosjes haar wat er niet natuurlijk uitziet.

5 regels om het vlekkeloze herstel te garanderen

Als je eenmaal klaar bent met de operatie, duurt het minstens één en twee weken om volledig te genezen. Deze tips helpen je om het proces snel te doorlopen, zonder onnodigessary complicaties:

#1: Beperk oefening en fysieke activiteit

Blijf ongeveer twee weken weg van lichaamsbeweging om volledig te genezen na haartransplantatie. Neem ook geen deel aan enige vorm van langdurige fysieke activiteit, omdat er een kans is om overmatige bloedstroom te stimuleren en zo bloedingen of schade aan de hechtingen te veroorzaken. Zweten is een ander nadeel dat wordt geassocieerd met een actief tijdverdrijf dat het genezingsproces belemmert.

#2: Maak je haarverzorging echt zacht

Mensen maken zich altijd zorgen over het wassen en stylen van hun haar na de operatie zonder hun grafts te beschadigen. U kunt uw haar 3 dagen na de procedure wassen en druk op het getroffen gebied vermijden. Om de wasdagen te verlengen, overweeg dan om een hoed te dragen. Je mag 3 dagen na de ingreep een hoed dragen die losjes is gepast en na 5 dagen zijn er meer getailleerde hoeden toegestaan.

Wanneer je je haar wast, laat het dan op natuurlijke wijze drogen: een föhn mag de eerste twee weken niet. Poetsen moet ook heel zacht zijn. Als je haar in de knoop raakt, gebruik dan een conditioner en een ontwarringsspray om niet aan je haar te trekken tijdens het borstelen.

#3: Rust in de juiste positie om zwelling te verminderen

Het is normaal om zwelling te voelen in het getransplanteerde gebied, vooral de eerste 3 of 4 dagen. Om zwelling te verminderen, slaap en rust met uw hoofd in een hoekpositie van 45 ° voor de eerste week. Koude kompressen kunnen ook helpen. Wees echter voorzichtig met het rechtstreeks aanbrengen van ze op het gezwollen gebied; probeer alleen ijs op je voorhoofd of oogleden aan te brengen.

#4: Onthoud je van alcohol en roken

Alcohol en roken kunnen de bloeddruk verstoren, dus deze kunnen de natuurlijke genezing na transplantatie schaden. Het is verboden om minstens 4 weken te roken. Als u de gewoonte heeft, raden we u aan om het van tevoren op te geven, omdat het moeilijk zal zijn om na de operatie met wat ongemak om te gaan terwijl u ook probeert te stoppen met roken. Elke alcohol is een grote nee voor de eerste 5 dagen.

#5: Overweeg een korte vakantie te nemen

Het kan geen kwaad om dagelijks routinewerk uit te voeren en in feite kunt u meteen naar kantoor gaan. Toch, realistisch gezien, kun je er de voorkeur aan geven om 4 of 5 dagen te nemen om te ontspannen en Netflix te bingewatchen met behoud van de juiste positie. Dit zal u ook helpen om het contact met de zon te vermijden, wat niet wordt aanbevolen na haartransplantatie.

U kunt zichzelf als volledig hersteld beschouwen nadat de vlokken rond de geplante wortels zijn afgevallen. Dit begint 7 tot 10 dagen na de transplantatie te gebeuren, maar kan langer duren. Wanneer alle peelings zijn afgevallen, kun je beginnen met het knippen, krullen en verven van je haar.

Het is niet nodig om verlegen te zijn over je haaruitval; raadpleeg een tricholoog bij u in de buurt en maak een behandelplan dat aan uw eigen behoeften en vereisten voldoet. Als haartransplantatie wordt aanbevolen, wees dan niet bang voor de behandeling: vandaag zijn de procedure en de herstelpaden goed gedocumenteerd.