Haartrends die de VS stormenderhand veroverden in 2022

Nu 2022 ten einde loopt, bruist de haarwereld van veranderingen, producten en schandalen met beroemdheden. Van nieuwe shows tot duizenden digitale mediakoppen, het is duidelijk dat haartrends een moment hebben. Daarom hebben we besloten om de impact van deze gebeurtenissen op onze zoekgewoonten te analyseren en de verborgen patronen in de haarwereld te ontdekken.

We verzamelden de meest trending zoektermen met betrekking tot haar. Vervolgens analyseerden we de Google Trends-gegevens voor elke dag voor elke zoekterm voor elke staat. Gedetailleerde methodologie wordt onderaan dit artikel beschreven.

Belangrijkste bevindingen:

 • Wolf Gesneden is het populairste kapsel van 2022. Het droeg bij aan 27% van alle topzoekopdrachten in de VS en het was de meest trending zoekterm in 29 staten.
 • Billie Eilish is de nummer 1 beroemdheid die de grootste zoektrends genereerde met betrekking tot haar kapselveranderingen. De zoekterm “Billie Eilish hair” was de grootste celebrity haargerelateerde zoektrend in Delaware, Iowa, Oregon, South Dakota en Utah en droeg bij aan 16% van alle zoekopdrachten in deze categorie.
 • Olaplex is het nummer 1 merk dat in 2022 de grootste haarproductgerelateerde zoektrends genereerde. Olaplex producten droegen bij aan 47% van alle haarproductgerelateerde zoekopdrachten.
 • Klauw Clips, een Y2K-trend, is het # 1 haargerelateerde product dat de zoektrends domineerde. De zoekterm “Klauwclips” droeg bij aan 18% van alle haarproductgerelateerde zoekopdrachten in 2022.
 • Afro Kapsel was een # 1 trending stijl en zoekterm in NY voor 47 dagen.
 • De Strand golven kapsel is al 269 dagen de nummer 1 trend in Hawaï.
 • Tennessee was de grootste trendsetter in 2022. Vijf trending haargerelateerde zoekopdrachten verschenen eerst in Tennessee en verspreidden zich vervolgens naar andere staten.
 • Hawaï is de meest afstandelijke staat in termen van haartrends. De belangrijkste zoektrend van Hawaï kwam gedurende 240 dagen in 2022 niet overeen met het gemeenschappelijke belang van de Verenigde Staten.
 • Californiërs had in 2022 de meest uiteenlopende haargerelateerde zoekinteresses met 27 unieke zoektermen.

Welk kapsel was de grootste trend van 2022?

Media bleven zeggen dat 70’s Layers, Butterfly Cut en It-Girl de meest trending kapsels zijn. Komt dit echter overeen met de echte zoektocht?

Voor elke staat vonden we de zoekterm met de top 1 zoekinteresse gedurende de langste periode.

Top Cut

Top Trending Kapsels in 2022

[table id=54 /]

1. Wolf Cut

Wolf Cut is de meest trending zoekterm die in 2022 22 Amerikaanse staten overnam. 27% van alle topzoekopdrachten in de VS waren dit jaar “Wolf Cut”. Dit is het equivalent van 97 dagen in toplijsten in alle staten.

The Wolf Cut is een trendy kapsel dat aan populariteit heeft gewonnen op sociale mediaplatforms zoals TikTok. Het is een hybride van de klassieke mullet uit de jaren 80 en de shagsnit uit de jaren 70 en wordt gedragen door beroemdheden zoals Keke Palmer, Miley Cyrus en Billie Eilish. De veelzijdigheid en stijlvolheid van de Wolf Cut heeft mogelijk bijgedragen aan zijn populariteit. Bovendien kan de populariteit van de Wolf Cut zijn beïnvloed door de trend om verschillende stijlen en tijdperken te combineren om unieke en modieuze looks te creëren.

2. Broccoli gesneden

Broccoli Cut geliefd bij zoomers domineerde Illinois, Indiana, Maryland, Michigan, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia en Washington. Broccoli cut was de toptrend voor een equivalent van 15 dagen in 2022.

De Broccoli Cut, ook bekend als de zoomer permanent of vogelnest cut, is een trendy kapsel dat populair is geworden op sociale mediaplatforms zoals TikTok. Het is vergelijkbaar met indie-geïnspireerde looks uit de jaren 00, met geschoren of vervaagde zijkanten en veel volume en lengte bovenop. De Broccoli Cut is geadopteerd door TikTok-influencers zoals Sebastian Bails en Trey Lander, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de populariteit ervan. Bovendien zorgt het contrast tussen de korte zijden en de lange bovenkant van de Broccoli Cut voor een opvallende vorm en is de stijl relatief eenvoudig te handhaven. Deze factoren kunnen hebben bijgedragen aan de populariteit van de Broccoli Cut in 2022.

3. Tribale vlechten

Tribal Braids kwamen het meest voor in Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia en South Carolina.

De meest voorkomende verklaring is dat Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia en South Carolina amin de staten met de grootste zwarte bevolking.

Volledige gegevens vindt u hier.

Welke beroemdheid heeft haartrends het meest beïnvloed in 2022?

Het is tijd om na te denken over de beroemdheden die de grootste plons hebben gemaakt op de zoektrends van Google. Van doorbraakoptredens in hitfilms en tv-shows tot schandalen die de krantenkoppen halen, deze sterren hadden de wereld aan het praten en op zoek naar meer informatie. Of je nu van ze houdt of ze haat, het valt niet te ontkennen dat deze beroemdheden op een grote manier hun stempel op de wereld hebben gedrukt.

Top beroemdheid
[table id=55 /]

1. Billie Eilish

De VS waren het meest geïnteresseerd in het haar van Billie Eilish. De zoekterm “Billie Eilish Hair” domineerde de zoekopdracht vier dagen lang en het was de top 1 celebrity haargerelateerde zoekterm in vijf staten.

Hoewel ze in 2022 geen nieuwe albums uitbracht, heeft Billie Eilish dit jaar verschillende grote haartransformaties gedaan waardoor ze opviel en de grootste belangstelling trok.

2. Halle Berry

Haar haar was de op één na meest trending celebrity hair search in 2022. De zoekterm “Hally Berry Hair” was de top 1 trending celebrity hair-relate zoekterm in zes staten en domineerde de Amerikaanse haargerelateerde trends voor één dag in 2022.

3. Pamela Anderson

De zoekterm “Pamela Anderson Hair” was de top 1 trending celebrity hair-relate zoekterm in zes staten en domineerde de Amerikaanse haargerelateerde trends voor de helft van de dag in 2022. Pamela Anderson’s ‘Pammy Updo’ uit de jaren ’90 is in 2022 iconisch geworden en heeft bijgedragen aan haar populariteit.

Interessante vondst:

In Alaska, Montana, Oklahoma, Vermont en Wyoming hadden haargerelateerde zoekopdrachten van beroemdheden op geen enkele dag in 2022 de hoogste interesse.

Volledige gegevens vindt u hier.

Welk product/ merk was de grootste trend in 2022?

Top Product

Top Trending Merken / Producten in 2022

[table id=56 /]

1. Olaplex

Olaplex is een absolute winnaar van alle haarmerk- en productgerelateerde zoekopdrachten in 2022. Het droeg bij aan 47% van alle top trending zoekopdrachten in deze categorie.

2. Klauw Clips

Claw Clips zijn het meest trending product. Deze Y2K-trend droeg bij aan 18% van alle toptrends in deze categorie.

3. Mooi feest

Pretty Party merk droeg bij aan 14% van alle zoekopdrachten in de categorie.

Interessante vondst:

In Delaware, West Virginia en Wyoming hadden productgerelateerde zoekopdrachten op geen enkele dag in 2022 de hoogste interesse.

De volledige gegevens vindt u hier.

Top trending haargerelateerde zoekopdrachten per staat in 2022

Hieronder zie je de kaart met de bovenste zoekterm per staat voor alle haargerelateerde categorieën.

Belangrijkste voorwaarden

Interessante bevindingen:

 • Afro Kapsel was een # 1 trending stijl en zoekterm in NY voor 47 dagen.
 • De Strand golven kapsel is al 269 dagen de nummer 1 trend in Hawaï.
 • Gelaagde Lob was de nummer 1 haargerelateerde zoekterm van Californië gedurende 35 dagen.
 • Mooi feest merk was het meest trendy in Alabama, Connecticut, Kentucky en Missouri.
 • Verrassend genoeg is de Draak Blonde trend geïnspireerd door de House of The Dragon-show was een rage in North Carolina, Pennsylvania en Virginia.

Volledige gegevens zijn te vinden in deze tabel.

Top Trendsetters in 2022

Trendsetters

 • Tennessee was de grootste trendsetter in 2022. Vijf trending haargerelateerde zoekopdrachten verschenen als eerste in deze staat: Hair Slugging, Gwen Stefani Hair, Fall Hair, Kate Middleton Hair en COVID Hair.
 • Mississippi begon de trend van het zoeken naar Silk Press, Frontal Pruiken en Pruik installeren
 • Missouri was de eerste staat in 2022 die op zoek ging naar Pamela Anderson Hair, Pretty Party en COVID-haar
 • Virginia is de eerste staat die begon te zoeken naar Dragon Blonde, Onion Juice For Hair en Olaplex 5
 • Illinois, Kentucky en Oklahoma waren de enige staten in 2022 die niet bijdroegen aan haargerelateerde zoektrends.

Volledige gegevens vindt u hier.

Top Vrijstaande Staten in 2022

Top Vrijstaand

  & #13;

 • Hawaï is de meest onafhankelijke staat in termen van haargerelateerde nieuwsgierigheid. De belangrijkste zoektrend van Hawaï kwam gedurende 240 dagen in 2022 niet overeen met het gemeenschappelijke belang van de Verenigde Staten.
 • South Carolina’s zoekinteresse verschilde in 2022 227 dagen van het landelijke zoekinteresse.
 • District van Columbia is de derde meest vrijstaande staat met 209 in tegenstelling tot zoekopdrachten in 2022.
 • De meest conforme staten zijn Alaska, Montana en North Dakota, die in 2022 respectievelijk slechts twee, twee en vier dagen verschillende zoektrends hadden.

Volledige gegevens vindt u hier.

Diversiteit van haargerelateerde zoekopdrachten per staat in 2022

Diversiteit

 • Californië had in 2022 de meest uiteenlopende haargerelateerde zoekinteresse met 27 unieke zoektermen.
 • New York had in 2022 26 unieke trending zoektermen.
 • Texas had in 2022 25 unieke trending zoektermen.
 • Aan de andere kant van het spectrum, Alaska en Wyoming had veel meer constante interesse – ze hadden slechts vier unieke zoekonderwerpen in 2022

De tophaartrends van 2022 in 2 minuten

U kunt de dynamiek van haargerelateerde zoektrends in de VS voor elke staat bekijken in deze hyperlapse-video:

Methodologie

Trending haargerelateerde zoektermen zijn verzameld via Google Nieuws, Exploderende onderwerpen en Glimpse. Voor elke zoekterm zijn voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 26 november 2022 wekelijkse rente en relatieve rente op staatsniveau genomen. De wekelijkse gegevens voor elke zoekterm voor elke week werden berekend door wekelijkse Amerikaanse gegevens en relatieve interesse op staatsniveau te vermenigvuldigen. Cubic spline interpolatie werd gebruikt om de dagelijkse waarden voor elke staat en elke zoekterm te berekenen.

 • “# van dagen gedomineerd” werd berekend met behulp van de formule 365 x (n / 16830) waarbij n het aantal keren is dat de zoekterm het grootste belang had in elke staat en 16830 het totale aantal toestanden x dagen in de periode van onze analyse.
 • “# van de staten gedomineerd in 2022” is het aantal staten waar een bepaalde zoekterm de top 1 zoektrend was in een bepaalde categorie voor de langste periode in vergelijking met andere zoektermen.

Gegevensbronnen

 1. Google Nieuws
 2. Google Trends
 3. Exploderende onderwerpen
 4. Glimp

Top Cut
Top beroemdheid
Top Product
Belangrijkste voorwaarden
Trendsetters
Top Vrijstaand