Haarverzorging: 15 mythen die we allemaal hebben geloofd en de waarheid erachter

Ik ben net als ieder ander mens op zoek naar de fontein van de jeugd. Ok, ik zou genoegen nemen met een cellulitiscrème die echt werkt, maar laten we eerlijk zijn, het bestaat niet. We willen allemaal wat we niet hebben. Die krullende babes dromen van zijdeachtig, steil haar. De zijdezachte, steilharige babes krullen, vlechten en krimpen hun lokken om het een ons textuur te geven. De strijd is echt, mijn vrienden. Ook al kan ik het huidige cellulitisprobleem dat de meesten van ons vrouwen plaagt niet genezen. Men kan alleen maar dromen. Ik kan een beetje licht werpen op enkele van de mythen of leugens die in de loop der jaren zijn verteld met betrekking tot onze kroon van glorie. Ons haar. Hier zijn er maar een paar, 15 eigenlijk, die in me opkomen …

Haarverzorging Mythen en Waarheid

#1: 100 slagen per dag

Mythe. Door je haar 100 slagen per dag te borstelen, zal het langer groeien, het glanzender, gezonder houden, bla bla bla.

Waarheid. Marcia Brady kende haar feiten niet. Als je je haar te veel borstelt, kan het zelfs breken. Borstel zachtjes zodat je natuurlijke oliën verdeeld kunnen worden over je haarschachten.

#2: Nat haar borstelen

Mythe. Gebruik nooit een borstel op nat haar, gebruik alleen een kam.

Waarheid. Ik zie het anders. De Wet Brush is een droom van een persoon met pittig haar die is uitgekomen. Als je er nog geen hebt geprobeerd, moet je dat doen. Ja, het heet eigenlijk “The Wet Brush”. Ze kunnen worden gekocht bij uw lokale salon of bij uw dichtstbijzijnde Ulta. Als al het andere faalt, kunt u ze online bestellen. Ze zijn geweldig!

#3: Reguliere trims

Mythe. Het krijgen van regelmatige trims zal je haar sneller laten groeien.

Waarheid. Was het maar zo makkelijk. Regelmatige trims zijn uiterst belangrijk om uw lokken gezond te houden, maar het snijden ervan zorgt er niet voor dat het sneller groeit. Wat het wel doet, is je haar ontlasten van de lelijke gespleten haarpunten. Dat brengt ons bij de volgende mythe over gespleten haarpunten.

#4: Gespleten haarpunten

Mythe. Gespleten haarpunten kunnen worden “uitgehard”.

Waarheid. Er is geen product in de wereld dat je gespleten haarpunten zal genezen. De enige oplossing is om ze af te snijden. Zodra het haar is gespleten, wordt het gespleten. De gespleten haarpunten zullen breken of splitsen helemaal tot aan je hoofdhuid. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om regelmatige trims te krijgen zoals hierboven vermeld. Er zijn geen conditioners, serums, eiwitpakketten om die baby’s te verzegelen. Ga ze laten knippen!

#5: Vette hoofdhuid en conditioner

Mythe. Als je een vette hoofdhuid hebt, moet je geen conditioner gebruiken.

Waarheid. Het hebben van een vette hoofdhuid kan frustrerend zijn, maar je moet je haar nog steeds conditioneren. Gebruik een verhelderende shampoo en een lichtgewicht ontwarrende conditioner. Detanglers zijn bedoeld om bovenop de nagelriem te blijven om je haar niet te verzwaren.

#6: Drogisterij Haarproducten / Professionele Haarproducten

Mythe. Haarproducten van drogisterijmerken zijn net zo goed als professionele salonproducten.

Waarheid. Persoonlijk zal ik niet proberen mijn klanten iets te verkopen dat ze niet nodig hebben. Ik weet echter zeker dat de meeste professionele producten beter zijn dan drogisterijmerken. Dus als ik de restanten van Pantene van hun haar ruik terwijl ik ze shampoo met mijn Aquage Biomega Moisture, voel ik de behoefte om ze te leren waarom ze moeten kopen wat ik gebruik en aanbeveel. Professionele producten gebruiken ingrediënten van hogere kwaliteit. Ken je het oude gezegde “je krijgt waar je voor betaalt”? Dit geldt voor de meeste dingen. Je gaat geen jurk van Forever 21 kopen en deze net zo lang laten meegaan als een goed op maat gemaakte Christian Dior.

#7: Roos Mythe

Mythe. Het hebben van roos betekent dat je een droge hoofdhuid hebt.

Waarheid. Roos is eigenlijk een gevolg van een vette hoofdhuid. Die sneeuwvlokken op je schouders worden veroorzaakt door een soort gist genaamd Malassezia die groeit in een olieachtige omgeving. Roos kan ook een symptoom zijn van contactdermatitis, wat gewoon een gevolg is van iets dat in contact komt met je huid dat het niet met je eens is. Paul Mitchell’s Special Tea Tree shampoo is perfect voor het bestrijden van roos. Tea Tree staat bekend om zijn schimmelwerende eigenschappen.

#8: Zwangerschap en kleuren

Mythe. Je moet je haar niet kleuren als je zwanger bent.

Waarheid. Dat is discutabel. Ja, het is bewezen dat er een minuscule hoeveelheid kleur in je bloedbaan komt. Het is echter vrij veilig om je haar te verven tijdens de zwangerschap. Je kunt bijvoorbeeld altijd kiezen voor een balayage. Dat is een haarschildertechniek waarbij kleur niet direct op de hoofdhuid aangebracht. Of je kunt vragen om een Semi permanente kleur. Semipermanente kleuren bevatten geen peroxide of ammoniak. Kortom, raadpleeg voor alles wat medisch is uw arts en doe niets waar u zich niet prettig bij voelt.

#9: Shampoo Suds

Mythe. Hoe meer schuim je shampoo produceert terwijl je je lokken baadt, hoe schoner je lokken zullen zijn …

Waarheid. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik van de bubbels hou. Ik heb het gevoel dat mijn haar uber schoon wordt als ik een hele puinhoop van bubbels op de douchevloer zie. Sorry babes dit is niet waar. Shampoos bestaan voornamelijk uit oppervlakteactieve stoffen. Oppervlakteactieve stoffen zijn verantwoordelijk voor die weelderige bubbels en het vermogen om het haar schoon te maken. Er zijn shampoos die net zo effectief zijn en die niet zoveel suds produceren. Die bubbelloze shampoos zijn meestal niet de bestsellers.

#10: Bier

Mythe. Het gebruik van bier om je haar te spoelen zal het sterker, dikker en glanzender maken …

Waarheid. Eh, nee. De alcohol in het bier is extreem uitdrogend voor je haar. Er zit een eiwit in het bier dat zogenaamd het haar herstelt, maar de alcohol overheerst dat. Sorry jongens en poppen.

#11: Naar buiten gaan met nat haar

Mythe. Buiten lopen met nat haar zal je ziek maken.

Waarheid. Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus. Het hebben van een nat hoofd kan je een koud gevoel geven, maar dat is het zo’n beetje. Dus als je moeder tegen je schreeuwt dat je met een nat hoofd weggaat en je zegt: “je gaat ziek worden!” humor haar gewoon;)

#12: Van shampoo wisselen

Mythe. Af en toe van shampoo wisselen is goed voor je haar.

Waarheid. Dit is ook niet waar voor onwaar. Als je haar plat aanvoelt, hoef je het waarschijnlijk alleen maar te verduidelijken om eventuele opbouw van stylingproducten te verwijderen. Als je dezelfde shampoo al een jaar gebruikt en je haar voelt prima aan, blijf het dan gebruiken. Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen, maar dit is geen noodzaak voor je haar.

#13: Krullend / Steil Haar Knippen

Mythe. Krullend haar kan op dezelfde manier worden geknipt als steil haar.

Waarheid. Dit is absoluut onjuist. Als je een krullende babe bent die die krullende q’d-spoelen van perfectie omarmt, laat je stylist je haar dan niet rechttrekken om het te knippen. Het rechttrekken van krullend haar om het te knippen kan ervoor zorgen dat je stylist te veel knipt of te veel in je krulpatroon knipt. Zoals mijn collega-stylist en vriend Vincenzo Jonluca Lauretta zegt: “Te veel in het krulpatroon snijden, neemt afstand van de natuurlijke vorm waardoor het vierkanter wordt … en krullende meisjes haten vierkant haar.”

#14: Een grijze haar eruit trekken

Mythe. Het uittrekken van een grijze haar zorgt ervoor dat er nog twee binnenkomen

Waarheid. Ik hou van deze! Nee, er komen er geen twee meer binnen. Net zoals het waxen van je wenkbrauwen of snor ervoor zorgt dat het dikker wordt… niet waar. Het uittrekken van grijze haren kan zelfs littekens en kale plekken veroorzaken, dus laat die vervelende haren gewoon met rust.

#15: Dunner wordend haar

Mythe. Dunner wordend haar of haaruitval komt alleen voor bij oudere vrouwen

Waarheid. Er zijn verschillende factoren die dunner worden en haaruitval veroorzaken. Hormonen, hormonen, hormonen! Ik verloor bosjes haar 3 maanden postpartum. Mijn hormonen waren zo uit de hand gelopen. Haaruitval kan ook gewoon erfelijk zijn. Dit is goed voor ongeveer 95% van het haarverlies bij zowel mannen als vrouwen. Zelfs als je niet hormonaal bent en je hebt het haaruitvalgen niet, kun je nog steeds dunner worden en haaruitval ervaren doordat je haar overbewerkt is met chemicaliën en kleuren of je haar draagt in strakke vlechten of paardenstaarten.

Daar heb je het mijn vrienden. De verhalen van oude vrouwen die we ons hele leven hebben gehoord en verteld en de waarheid erachter. Sommige hiervan heb je misschien al gekend, maar ik hoop dat je in staat was om ten minste een klein beetje nieuwe info te nemen;) Tot de volgende keer, schoonheden. Ik ga mijn cellulitiscrème aanbrengen die niet werkt in de hoop op een wonder.

Voel je vrij om de infographic te gebruiken voor je blog of deel het met je vrienden in sociale netwerken! (kopieer code hieronder):