Hair Cares: Waarom ik besloot om mijn natuurlijke haar niet te ontspannen en te genieten van mijn Afro-textuur

Ben jij een van de vele naturalista’s die in de verleiding komt om weer over te schakelen naar het ontspannen van je haar? Of misschien wil je voor het eerst ontspannen haar proberen. Ik snap het! Natuurlijk haar heeft tijd nodig om te beheren, vooral afhankelijk van je krulpatroon. Van tijd tot tijd kunt u uren besteden aan het verzorgen van uw haar op de wasdag, alleen maar om ervoor te zorgen dat uw haar niet naar uw normen komt. Of misschien bereik je nog niet je gewenste natuurlijke haarlengte. Ongeacht de reden waarom u zich misschien in de verleiding voelt om uw haar te ontspannen; het lijkt misschien een gemakkelijke manier om veel van je haarstylinguitdagingen op te lossen. Ik ben er geweest!

Neem het echter van mij aan, pak je relaxer niet als je dat kunt uitstellen! Als je nog steeds twijfelt of je al dan niet een relaxer op natuurlijk haar moet gebruiken, bekijk dan onze onderstaande gids om meer te weten te komen over een van de vele manieren waarop je steil haar kunt bereiken zonder een relaxer, evenals de voordelen van het niet ontspannen van natuurlijk haar.

Geen Lye Relaxers vs. Lye Relaxers – Maakt het een verschil?

relaxer op natuurlijk haar
Is er een enorm verschil tussen loog en geen loogverslappers? Foto door Christian Soler

Laten we eerlijk zijn, alle haarproducten, zelfs onze natuurlijke producten, bevatten chemicaliën in een of andere vorm. In contact komen met chemicaliën is onvermijdelijk als je een schoonheidsconsument bent. Alles moet echter met mate gebeuren. Lye natuurlijke haarverslappers bevatten vaak een actief ingrediënt genaamd natriumhydroxide, dat helpt bij het afbreken van iemands krulpatroon. Deze stof kan ernstige verbranding en irritatie veroorzaken, naast verschillende andere effecten. Veel mensen denken dat no-lye relaxers een geweldig alternatief zijn voor loogverslappers, maar dit alternatief vertrouwt vaak op sterke chemicaliën zoals calciumhydroxide en guanidinecarbonaat, die ook net zo schadelijk kunnen zijn. Toen ik merkte dat mijn haar dunner werd en de haargroei werd belemmerd rond de tijd dat ik 17 werd, nam ik de beslissing om natuurlijk te gaan na het grootste deel van mijn jeugd om deze reden ontspannen haar te hebben gehad.

Langetermijneffecten van het gebruik van haarrelaxers

natuurlijke haarontspanner
Er zijn voordelen op de lange termijn aan het niet gebruiken van relaxers waar je haar en lichaam je later dankbaar voor zullen zijn. Foto door Tyrell James

Een andere beslissing die me ertoe aanzette om natuurlijk te gaan, was om de agressieve chemicaliën te vermijden en betere beslissingen te nemen voor mijn gezondheid naarmate ik ouder werd. Van de agressieve chemicaliën in haarverslappers is bekend dat ze het haar na verloop van tijd vaak brozer en beschadigder maken. Dit kan de haargroei belemmeren en na verloop van tijd haarbreuk en -verlies veroorzaken. Naast de manen hebben wetenschappelijke studies in de loop van de tijd een verband aangetoond tussen gebruikers die haarverslappers hebben gebruikt en die hebben geworsteld met vleesbomen en onvruchtbaarheidsproblemen.

Bent u op zoek naar alternatieven voor het gebruik van chemisch rechttrekken? Hier zijn enkele manieren om recht te maken Ik geniet van het rechttrekken van mijn haar zonder agressieve chemicaliën van tijd tot tijd! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het mogelijk om met deze methoden een langdurige rechte stijl te hebben.

1. Zijdepers op natuurlijk haar

Zijdepers op natuurlijk haar
Een prachtige toevoeging aan de zijdepers, haar is aan het einde gekruld voor een meer formele look.

Een zijdepers is een haarbehandeling die natuurlijk haar zo goed rechttrekt dat het ontspannen lijkt. Het proces van het verkrijgen van een zijdepers is vrij eenvoudig. Je begint met het grondig wassen van je haar en vervolgens het haar diep te conditioneren om extra kracht, vocht en voeding toe te voegen voordat je officieel begint met het persproces.

Dit wordt gevolgd door het föhnen van je haar. Op dit punt is je haar vrij van de meeste van zijn spoelen en krullen. Je kunt de look compleet maken door je haar matig vlak te strijken. Deze methode zorgt voor een kleiner risico op hitteschade tijdens het bereiken van deze stijl. Het is echter belangrijk om een hittebeschermend middel te gebruiken, zoals TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray om extra bescherming aan je haar toe te voegen tijdens het werken met warmte. Om de levensduur van je stijl te verlengen, vind ik het altijd leuk om je haar ’s nachts tijdens het slapen met een zijden sjaal of motorkap te omwikkelen.

2. Blowout Methode

blowout haarverslapper op natuurlijk haar
Blowouts zijn een populaire manier om natuurlijk haar recht te trekken. Foto door Gabriel Matula

De Blowout Ontmoettehod is het proces van het ondersteboven föhnen van je haar en een trek- en roltechniek om je haar uit te borstelen om steil haar te bereiken. Deze stijl wordt bereikt met gemakkelijker of dunner haar. Om de levensduur van deze look te verlengen en je look plat en kroesvrij te houden, gebruik ik graag een finishing spray. Bijvoorbeeld de Bedhoofd van TIGI Get Twisted Anti-Frizz Finishing Spray.

3. De klassieke stijltangmethode

trek natuurlijk haar recht
Bij matig gebruik is een stijltang een efficiënt alternatief voor een relaxer. Foto door Ezekiel Nuhu

Wanneer dit met mate wordt gedaan, strijken is een geweldige manier om natuurlijke haarverslappers te vermijden. Tijdens het strijken van natuurlijk haar is het super belangrijk om te beginnen met schoon, droog haar. Zorg er ook voor dat je je haar doorknipt voordat je begint om het gemakkelijker en tastbaarder te maken om mee te werken. Begin zoals altijd met een hittebeschermend middel. Nadat je je haar hebt rechtgetrokken, raden we je aan om te sprayen TRESemmé Pro Collectie Beauty-Full Strength Leave-In Behandeling om breuk te helpen voorkomen en het gemakkelijker te maken om door je steil haar te stylen en te kammen, vooral als het grof is.

Of je je natuurlijke haar nu steil draagt of niet, het is belangrijk om de veelzijdigheid van natuurlijk haar te onthouden. Het kostte me een tijdje om dit te leren en het was een levensveranderend moment voor mij. Natuurlijk haar kan op veel verschillende manieren worden gestyled. Het kan ook worden gestyled met veel verschillende beschermende stijlen, terwijl je je haar en lichaam gezond houdt. Ik vind het altijd leuk om te leren welke methoden anderen gebruiken om hun natuurlijke haar te stylen zonder een haarontspanner. Deel uw proces door ons te taggen @AllThingsHairUS. Ook voor meer natuurlijke haarverzorgingstips, abonneer je hieronder op onze nieuwsbrief!