Hair Wand vs. Curling Iron: Hoe zijn ze anders?

Popquiz: Wat hebben krultangen en haarstokjes met elkaar gemeen? Als je antwoordde dat ze allebei krullen, raadde je het goed. Maar het zijn eigenlijk twee verschillende haargereedschappen. Zie het als een haarstok versus krultang, in die zin dat ze je in staat kunnen stellen om een ander type krul of golf te bereiken.  Dit is vrij belangrijk om te overwegen, afhankelijk van welk kapsel je wilt bereiken. Wie wist het!?

Dus de volgende keer dat je je afvraagt welke tool je moet gebruiken om die zwoele ringetjes of dat golvende kapsel te maken, zul je een pro zijn omdat we achter je staan met deze belangrijke basisprincipes! Lees verder om meer te ontdekken over de verschillen tussen een krultang en een haarstokje en wanneer je ze op je haar moet gebruiken:

We houden ervan om deze geniale haartool te gebruiken wanneer het tijd is om binnen enkele minuten een krullend kapsel te maken. De omtrek van krultang is één uniforme maat van de bovenkant tot de onderkant van de loop en heeft een sluiting (veer of Marcel-handvat). Het houdt haar op plaatsen en maakt het ronddraaien rond het haar gemakkelijker.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Tijdens het stylen moet de krultang naar beneden worden geplaatst terwijl het haar tussen de sluiting en de loop wordt bevestigd. Afhankelijk van de grootte van de loop, geeft de krultang je een strakke loop of verlies je krul die is gedefinieerd en stuiterig. Kies voor een strakke spiraalvormige krul voor een mager vatijzer en voor een lossere krul of zacht gekrulde uiteinden voor een groot vatijzer.

krultang vs haar toverstaf krultang
Een standaard krultang.

Pak je krultang voor: Sexy Ringetjes

Naar stijl: Spritz een aantal van de TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray door het hele haar. Plaats in kleine of grote delen het haar tussen de ton en krul het haar naar voren naar je gezicht. Herhaal deze stap over je hele haar. Maak af met een haarlak zoals de Dove Style+Care Extra Hold Haarlak om deze stijl te vergrendelen.

haarstok vs. krultang? Gebruik de haarstok om golven te bereiken
Creëer sexy golven met een haarstokje. In dit geval, haarstok versus krultang, wint de haarstok!

Als het gaat om haarstok versus krultang, neemt de haarstok meestal geleidelijk in omvang toe naarmate je de diameter van de loop afdaalt. Het wordt aangeboden in een conische of cilinder- of omgekeerde kegelvorm. De conische stijl is een maat kleiner dan de diameter, vergelijkbaar met een krultang. Deze sluitingsloze krultool is ontworpen met vaten gemaakt van toermalijn, keramiek of titanium, die helpen je haar op zijn plaats te houden tijdens het stylen en verwarmen tot 450 graden.

Om je favoriete stijlvolle en moeiteloos uitziende kapsels te bereiken, zoals strandgolven, krul je je haar rond de toverstok terwijl je een beschermende handschoen draagt die bij de toverstaf wordt geleverd. Als je een mooie spiraalkrul wilt bereiken, kies dan voor een cilindervat. Voor een krul die van breed naar strak gaat, gebruik je een conische loop; voor het tegenovergestelde van deze krul, gebruik de omgekeerde kegelvorm.

hair wand vs curling ijzeren haarstok
De haarstok is klasseloos en neemt in omvang toe in de loop.

Mensen geven vaak de voorkeur aan het gebruik van een krultang boven een krultang. Dit komt door de toermalijn, keramische en titanium platen waarin het wordt aangeboden. Toermalijn produceert negatieve ionentechnologie, voegt vocht toe en maakt de haarschubben glad, wat helpt bij het verminderen van kroezen. Aan de andere kant verspreidt keramiek de warmte gelijkmatig over het haar. Beide produceren glans en verkorten de stylingtijd, wat betekent dat je je haar met minder warmte krult. Titanium platen helpen kleverigheid veroorzaakt door uw haar en stylingproducten te elimineren. Er zijn ook krulstokjes en strijkijzers gemaakt van goud en titanium, ze zien er mooi uit en produceren goede warmte, maar ze doen niet veel voor de algehele gezondheid van je haar en voorkomen niet kroezen.

Pak je haarstokje voor: Tousled Golven

Naar stijl: Na het aanbrengen van een warmtebeschermend middel zoals Dove Style + Care Smooth en Shine Heat Protection Spray, krul haar in grote delen. Laat het haar afkoelen om op te zetten, gebruik dan je vingers om het te touslen en vorm te geven.

Volg ons meer dan @AllThingsHairUS voor meer tips en trucs!