Het Curly Girl Methode Spiekbriefje voor jouw transitie in 2023

Natuurlijk krullend haar heeft een routine nodig die eenvoudig maar effectief is om het schoon en glanzend te houden zonder schade aan te richten. Velen zweren al jaren bij de Curly Girl Methode en zijn blij met de resultaten.

Deze methode werd voor het eerst populair gemaakt in 2001 toen haarstylist Lorraine Massey haar haarverzorgingsgids uitbracht, Curly Girl: Het Handboek. Nu, wanneer krullend en golvend haar een rage is, is de gids een startpunt geworden voor miljoenen meisjes die bereid zijn om de natuurlijke schoonheid van hun krullen te onthullen.

Wat is de Curly Girl-methode?

De Curly Girl-methode is een reeks principes die helpen om perfect gehydrateerde, volle en veerkrachtige krullen te bereiken. Dergelijke resultaten zijn niet alleen afhankelijk van de manier waarop u uw krullende haar wast en stylet, maar ook van de producten die u moet vermijden.

Hoewel de methode suggereert om in het algemeen te weigeren shampoo, is het kiezen voor co-wassen of een sulfaatvrij alternatief vaak genoeg om prachtige resultaten te zien. Lees de belangrijkste richtlijnen van de Curly Girl-methode voordat we ingaan op de details:

Curly Girl Methode Gids

Is de Curly Girl Methode iets voor mij?

De Curly Girl-methode werkt voor alle krulpatronen, of je haar nu golvend, krullend of kronkelig is. Het is echter ontworpen voor natuurlijke haartexturen, niet voor de ontspannen of gepermanente lokken.

Verkeerde styling kan je doen twijfelen of je haar überhaupt krullend is of gewoon gezwollen en kroesachtig. Als je niet zeker weet of je een krullend haartype hebt, is het de moeite waard om een vereenvoudigde, op Curly Girl Method geïnspireerde test te doorlopen voordat je gaat winkelen voor door Curly Girl Method goedgekeurde producten.

Hoe de Curly Girl-methode te starten

Gebruik een verhelderende shampoo om je haar te “resetten” en klaar te maken voor de nieuwe stylingroutine. Verder moet u het eenmaal per maand gebruiken om uw haar te ontdoen van vuil, olie en productopbouw; deze stap alleen al bevordert de natuurlijke glans en haargroei.

De volgende stap is om je oude shampoo en andere producten die sulfaten, alcohol, geur en niet-in water oplosbare siliconen bevatten te verwijderen en je jacht te beginnen naar de door de Curly Girl Method goedgekeurde producten (daarover later meer). Vergeet ten slotte niet dat geen enkele hoeveelheid vochtinbrengen je doodlopende wegen weer tot leven kan brengen. Knip ze af om echt fris te beginnen.

De Krullende Meisje Methode Stappen

Alle belangrijke stappen van de CG-methode vinden plaats op een wasdag. Hier leest u hoe u elke stap kunt uitvoeren voor het beste resultaat.

1. Reinigen

Nadat je je haar nat hebt gemaakt, verdeel je de sulfaatvrije shampoo of een reinigingsconditioner over je hoofdhuid. Masseer de hoofdhuid met je vingertoppen om de haarzakjes te stimuleren en de wortels te versterken. Zo’n massage tilt ook zweet, olie en roos op die zich aan je hoofdhuid hechten en stelt je in staat om ze gemakkelijker weg te wassen.

Het is niet nodig om shampoo of co-wash tips van je haar te wassen – het spoelen van het product van de hoofdhuid langs je haarlengte is normaal gesproken voldoende. Spoel de conditioner volledig uit. Omdat krullend haar veel natuurlijke olie nodig heeft om gehydrateerd te blijven, is het te vaak reinigen van haar geen goede zaak, en het voorkeursinterval is één keer per week voor krullend haar en eenmaal per twee voor coily en kinky haartypes. Het is beter om het haar met koud water te spoelen, omdat dit de nagelriem zal afdichten en kroezen zal verminderen.

2. Voorwaarde

Verdeel vervolgens de conditioner over je haar. Gebruik een royale hoeveelheid van de producten om het haar volledig verzadigd en gecoat te laten voelen. Ontwar vervolgens je haar langzaam en voorzichtig met je handen of een kam met brede tanden. Vergeet niet dat je je krullende haar vanaf nu alleen nog maar borstelt als het drijfnat is met een conditioner.

Om het meeste uit je conditioner te halen en meer water in je haar te forceren, gebruik je een ‘squish to condish’-methode: verzamel het druipende water en de conditioner in je handpalmen en blijf je krullen met het mengsel knijpen.

Zelfs als je geen leave-in conditioner gebruikt, spoel het dan niet allemaal uit je haar om zachte en gladde krullen te krijgen. Als je haar met een hoge porositeit hebt, overweeg dan om het vocht af te dichten met olie of boter voordat je een styler (een crème of een gel) aanbrengt. Deze routine wordt een LOC /LOG-methode genoemd, waarbij de afkorting u helpt te onthouden welke producten u moet aanbrengen en in welke volgorde u ze moet aanbrengen: leave-in conditioner, olie, crème / gel.

3. Stijl

Deze stap begint met het aanbrengen van een stylingproduct – een crème, een mousse of een gel – op je natte haar. Wrijf gel tussen je handpalmen om er zeker van te zijn dat het mooi en geëmulgeerd is. Biddende handen, harken, kraken, knarsen en pulseren, roffelen en glazuren zijn allemaal verschillende manieren om het product aan te brengen.

Zodra al je producten binnen zijn, neem je de tijd om je krullen vorm te geven. Nogmaals, je kunt dit doen met behulp van een verscheidenheid van mijthods. Je kunt bijvoorbeeld grote krulklonten vormen voor grote, donzige krullen of scrunch krullen omhoog in de palm van je hand voor dunnere, lossere krullen. Het is beter om deze methoden meerdere keren achter elkaar uit te proberen om te begrijpen welke applicatietechniek het beste werkt voor je haar.

4. Droog

Na het aanbrengen van gel, moet je je haar volledig laten drogen. Je zou de knapperige zweem op je krullen voelen, maar maak je geen zorgen, je zult het breken zodra je haar droog is. Hoe verleidelijk het ook is, raak je haar niet aan terwijl het droogt. Dit zal niet alleen de krullen verpesten, maar zal ook kroezen veroorzaken.

Een goede manier om de droogtijd te verkorten is ploppen: krullen opstapelen in een katoenen T-shirt of microvezeldoek gedurende 15 tot 30 minuten. Als je haast hebt, gebruik dan een diffuser of een diffuserbevestiging om je sloten te drogen.

5. Scrunch Out de Crunch (SOTC)

Deze stap wordt vaak weggelaten uit de Curly Girl-methodebeoordeling, waardoor degenen die nieuw zijn in deze krullende haarstylingroutine het gevoel hebben dat de methode een complete mislukking is. Hoewel het geen belangrijke stap is, is deze stap erg belangrijk, omdat je hiermee je knapperige krullen kunt transformeren in zachte en natuurlijke krullen.

Om de crunch eruit te knijpen, knijp je je haar weer omhoog met je handen met een beetje haarolie of serum erop, een katoenen t-shirt of een zijden / satijnen sjaal. Hier is het effect van de CG-methode voor en na SOTC:

Behoud van je krullende haar

Het is ontzettend belangrijk dat je je haar een paar weken de tijd geeft om zich aan te passen. Jaren van onjuiste verzorging kunnen niet meteen worden opgelost en je haar kan er nog een tijdje slechter uitzien. Wees geduldig en onthoud dat je shampoo niet cold turkey hoeft op te geven. Gebruik elke keer dat je wast een beetje minder en combineer het met de conditioner om de overgang gemakkelijker te maken.

Om de wasdag uit te stellen en je krullen er geweldig uit te laten zien tot het volgende natte tot droge stylingproces, moet je leren om krullen ’s nachts te bewaren en ze ’s ochtends te vernieuwen. Hier is een kleine inspiratie die laat zien dat goed gedefinieerde golven en springerige krullen dag na dag perfect haalbaar zijn:

Als je eenmaal bent gesetteld op de krullende meisjesreis, zoek dan een geweldige haarstylist om je te ondersteunen. Zorg ervoor dat je een haarstylist vindt die goed getraind is in het knippen van je haartype en de juiste producten gebruikt voor krullend haar. Laat je haar dus elke vier tot zes maanden trimmen om eventuele droogheid of schade te verwijderen die je haar zou kunnen verzwaren. Volg ook Instagram-influencers met krullend haar voor inspiratie en tips voor het oplossen van problemen.

Hoewel de Curly Girl-methode vrij universeel is, helpen sommige aanpassingen om het beter aan te passen aan golvend haar of natuurlijke haarwassing en styling. Nadat je de methode een tijdje hebt gebruikt, voel je vrij om te experimenteren met enkele stappen en vast te houden aan de routine die het beste werkt voor je haar en levensstijl.

Het kan handig zijn om te onthouden dat de CG-methode het mogelijk maakt om je krullen tot in de perfectie te stylen, maar je moet je gedwongen voelen om dit elke keer te doen. Zolang je de goedgekeurde producten gebruikt en de warmtestyling beperkt, zal de magie niet worden verbroken en kun je perfecte krullen krijgen wanneer je maar wilt.

Curly Girl Methode goedgekeurde producten

Elk product dat siliconen- en sulfaatvrij is, is goedgekeurd voor de CG-methode. Omdat het enige tijd kan duren om te vinden wat het beste werkt voor je haar, hebben we bij The Right Hairstyles een shortlist samengesteld om je te helpen bij je zoektocht.

  • Mop Top Daily Conditioner is een uitstekende haar moisturizer en kroesverlager voor alle krultypes. Het is vooral handig voor dikker haar.
  • Kinky Curly Curling Custard definieert natuurlijke krullen, elimineert kroezen en zorgt voor glans zonder het haar vettig of knapperig te maken.
  • SheaMoisture Coconut &Hibiscus Curl and Style Milk is een leave-in crème die het haar niet alleen hydrateert maar ook beschermt tegen beschadiging en breuk. Het is een perfecte keuze voor mensen met dik haar.
  • Ecostyler Professional Styling Gel gebruikt de kracht voor pure olijfolie om vocht vast te houden aan de hoofdhuid voor de algehele gezondheid van het haar.
  • DevaCurl Low-Poo wordt door Massey zelf aanbevolen voor degenen die niet volledig shampoovrij kunnen gaan. Een mild schuim dat geweldig is voor alle soorten krullen, het reinigt zonder oliën weg te halen of de hoofdhuid te drogen.

Als u een product gebruikt dat hierboven niet wordt vermeld, raak dan niet in paniek. Er is een eenvoudige en snelle manier om te controleren of uw producten CG-goedgekeurd zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is deze site gebruiken om de volledige lijst met ingrediënten van het haarproduct in te voeren, waarbij elk met een komma wordt gescheiden. Zodra je alle ingrediënten hebt ingevoerd, druk je op “Verzenden” en het oordeel is onderweg!

Pronken met je natuurlijke krullende lokken

Nadat je haar zich volledig heeft aangepast aan je nieuwe routine en je krullen nu gezonder en voller zijn dan ze ooit zijn geweest, is het enige wat je nog hoeft te doen, ze laten zien met een flatterend kapsel.

Vergeet niet dat hoewel elk haartype zijn eigen unieke reeks uitdagingen heeft, ze allemaal mooi zijn op hun eigen manier. Veel te lang heeft de schoonheidsindustrie talloze hoeveelheden tijd en geld besteed aan het overtuigen van vrouwen om hun uiterlijk volledig te veranderen. Met steeds meer verkooppunten die vrouwen en meisjes aanmoedigen om te omarmen en zelfs te verbeteren wat van nature van hen is, heeft het Curly Girl-handboek bewezen een ongelooflijk hulpmiddel te zijn om hen te helpen het vertrouwen te bereiken dat ze wensen.

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Curly Girl Handboek
Curly Girl Methode Gids
Krullend haar voor en na het breken van de cast
Krullend kapsel op de wasdag en vijf dagen erna