Het haarkleurwiel begrijpen en hoe het van toepassing is op uw haar

De haarkleurkaart genereert veel verwarring bij degenen onder ons die geen afgestudeerden van de schoonheidsschool zijn. Hoewel u het haarkleurwiel misschien niet overweegt bij het kiezen van uw specifieke haarkleur, wilt u misschien begrijpen hoe het werkt, zodat u uw frisse kleur na de salonreis goed kunt behouden.

We hebben een enquête gehouden omdat we nieuwsgierig waren naar hoe vaak mensen hun haar verven, of ze de neiging hebben om trends te volgen en of ze de kleur van het jaar of het bereik kiezen.

Gelukkig is het wiel niet moeilijk onder de knie te krijgen en we zullen je door de basis leiden, zodat je haarverzorgingspraktijken en producten het beste aansluiten bij en ten goede komen aan je haarkleurbehoeften.

haar gekleurde grafiek
De meeste mensen kleuren hun haar één keer per maand.

De basisprincipes van de haarkleurgrafiek

Als u het kleurenwiel begrijpt, kunt u een meer realistische verwachting hebben van wat u van uw haar kunt verwachten.

haarkleur wiel brunette
Leer meer over haarkleur met het kleurenwiel.

De eerste tint haarkleur die je ziet als je het haar optilt met bleekmiddel wordt de ondertoon. Dit komt in het spel wanneer je haar bleekt of lichter maakt, d.w.z. als je donkerbruin haar optilt, zie je de ondertoon, die vaak een tint rood is. Van daaruit zal de kleur eerst lichter worden tot oranje en vervolgens geel. Dan kun je je haar naar verschillende tinten blond brengen.

Je haar zal slechts maximaal 4 niveaus stijgen voor elke ronde bleekmiddel, en je zult tijdens dat proces schade aanrichten aan je haar. Stel jezelf op met realistische verwachtingen over hoe licht je je haar kunt maken met behoud van de integriteit van je lokken.

Dit is waar de haarkleurkaart in het spel komt. Je kunt bepaalde tinten neutraliseren door over het kleurenwiel te gaan om te zien wat die kleur tegenwerkt. Het analyseren van je lokken op basis van het kleurenwiel en het vinden van de juiste tinten toner zal je helpen die messing kleuren in evenwicht te brengen en je helpen de haarkleur van je dromen te bereiken.

haarkleur wiel
Violet is het tegenovergestelde van geel op het kleurenwiel; dit is de tint die koperachtige gele tinten kan neutraliseren.

Het bereiken en behouden van een nieuwe kleur kan werken. Neem een gekleurde shampoo op in je normale haarwasroutine om een deel van die vervaging in evenwicht te brengen en je kleur intact te houden.

Gekleurde haarverzorging om je tonen fris te houden

We vroegen het, en jij antwoordde. De kleur waar de meeste vrouwen naar neigen voor het einde van het jaar is rood.

haarkleurtrend om dit jaar te proberen
De meeste mensen willen dit seizoen rood haar proberen.

Om gele tinten uit je haar te houden, gebruik je een paarse shampoo en conditioner. Paars staat tegenover geel op het kleurenwiel, waardoor het de perfecte neutralisator is voor blondines. We raden ten zeerste aan om Nexxus Blonde Assure Purple Shampoo en Conditioner om je haarkleur koel en levendig te houden.

Om oranje tinten uit je haar te houden, gebruik je een blauwe shampoo. Blauw is tegenover oranje op het haarkleurwiel, dus een blauwe shampoo helpt oranjeachtig getint haar fris getint en messingvrij te houden.

Om rode tinten uit je haar te houden, gebruik je groene shampoo. Houd je rode wijnen uit de vurige zone (tenzij je het daar wilt hebben!) met behulp van een groene shampoo of ashy-getinte toner.

haarkleur wiel haarverzorging
Behoud sterk haar na het kleuren met de juiste haarverzorgingsproducten.

Houd je haar gezond na het kleuren

Het is belangrijk om strengen te hydrateren die chemische processen zoals deze hebben ondergaan, en we raden aan een deep conditioner te gebruiken. TRESemmé Gloss Clear High Shine Deep Conditioner is een geweldige optie onder de douche, terwijl TRESemmé Pro Pure Detangle en Smooth Leave-In Conditioner zijn ideaal voor vrouwen die op zoek zijn naar een ‘spray and go’-optie. Beide zijn intens hydraterend en geven je haar wat broodnodige TLC na het bleekproces.

Het begrijpen van het haarkleurwiel is cruciaal voor elke haarkleurder, maar het is ook belangrijk dat je enige kennis hebt, zodat je je kleur kunt behouden nadat je het hebt geverfd. Nu je de basis onder de knie hebt, kun je je kleur langer fris en levendig houden!