Hoe Apple Cider Vinegar voor haar te gebruiken en magie te laten gebeuren

Ik begon een paar jaar geleden met het gebruik van appelciderazijn haarspoeling toen ik stopte met het gebruik van shampoos met sulfaten of agressieve reinigingsmiddelen. Ik was op zoek naar iets natuurlijks om de opbouw van mijn hoofdhuid en haar te helpen verduidelijken zonder een harde verhelderende shampoo te hoeven gebruiken.

Het gebruik van appelciderazijn in de afgelopen jaren heeft me echt geholpen mijn algehele haar- en hoofdhuidgezondheid te verbeteren. Lees verder voor alle voordelen van de ACV-spoeling en handige tips over hoe je er een kunt aanbrengen voor de beste haarverzorging.

Voordelen van Apple Cider Vinegar Hair Rinse

De appelciderazijnspoeling is een heel eenvoudige manier om je haar te zuiveren. Het helpt om productopbouw te verwijderen en de haarschubben te verzegelen om kroezen te voorkomen en de glans te stimuleren. Omdat het verhelderend is, helpt het ook om je haar wat volume te geven, iets waar vrouwen veel moeite mee hebben.

Ervoor zorgen dat je hoofdhuid gezond is, is een heel belangrijk onderdeel van het kweken van gezond haar. Als je je hoofdhuid niet goed verheldert, kan dit leiden tot hoofdhuidirritatie, roos en overmatige verharing. Het kan er ook toe leiden dat je haar sneller vettig lijkt tussen de wasbeurten door, zodat je gedwongen wordt om haar te vaak te wassen.

Het gebruik van ACV-spoeling zo nu en dan verduidelijkt de opbouw van het product en overtollige oliën om uw hoofdhuid verfrist te laten. Omdat het een zure stof is, is appelciderazijn ook gunstig voor het in evenwicht brengen van de ph-niveaus van je haar.

Haar dat kroesachtig of dof is, heeft de neiging om meer alkalisch te zijn, dus het gebruik van de ACV-spoeling kan echt helpen om dat in evenwicht te brengen en je achter te laten met zijdeachtig, glanzend haar. Het verhelderen van krullend haar met de spoeling kan je ook helpen om je krullen te resetten, waardoor sommige ‘bewezen methoden’ eindelijk voor je werken.

Hoe ACV Rinse te gebruiken voor hoofdhuid- en haarverzorging

Een van mijn favoriete aspecten van de appelciderazijnspoeling is hoe gemakkelijk het is om er een te maken. Het enige wat je hoeft te doen is 1 deel appelciderazijn mengen met 2 delen water in een pot of een fles. De hoeveelheid van elk is echt aan jou en je voorkeuren, houd je gewoon aan de 1: 2-verhouding. Als u bijvoorbeeld 1 kopje appelciderazijn wilt gebruiken, moet u het mengen met 2 kopjes water. Ik gebruik meestal een half kopje appelciderazijn voor één kopje water, maar houd rekening met je haarlengte en -dichtheid en gebruik wat voor jou werkt.

Zodra je je spoeling hebt, is het tijd om onder de douche te springen. U kunt deze spoeling op een paar verschillende manieren gebruiken:

  • als een laatste spoeling, na shampoo en conditionering,
  • tussen je shampoo en conditioner,
  • aan het begin van je douche, voor het wassen (de go-to-methode als de geur je echt stoort).

Ik gebruik het liever na het uitspoelen van mijn shampoo. Voorzichtig giet ik de spoeling over mijn hoofdhuid en masseer deze zachtjes in. Vervolgens giet ik de rest over mijn lengte en uiteinden en laat het haar 1-2 minuten op mijn haar spoelen voordat ik met water spoel. Ik volg zoals gewoonlijk met mijn conditioner – ik merk dat dit helpt om de geur gemakkelijker kwijt te raken. Dit is wat ik krijg.

Als u ervoor kiest om het als een laatste haarspoeling te gebruiken, zou u het op dezelfde manier aanbrengen na uw conditioner en het helemaal niet uitspoelen. Ongeacht welke manier je kiest om het te gebruiken, een belangrijk ding om te onthouden is om het niet in je ogen te krijgen! Ik heb die fout een keer gemaakt en het was op zijn zachtst gezegd geen geweldige ervaring.

Voor degenen onder u met gekleurd haar, is de appelciderazijnspoeling niet erg zuur, dus u kunt deze veilig gebruiken zonder uw haarkleur te strippen. Azijn voor haar kan alleen de kleur beïnvloeden wanneer het vaker dan twee keer per week wordt gebruikt.

Handige tips en trucs

Het enige nadeel van deze spoeling is de appelciderazijngeur. Ik merk dat het verdwijnt zodra mijn haar volledig droog is, maar als de geur je veel stoort, zou ik aanraden om wat bloemextract of essentiële oliën aan je spoeling toe te voegen wanneer je het maakt. Enkele van mijn favorieten zijn rozemarijn, lavendel en ylang ylang. Het gebruik van de spoeling tussen je shampoo en conditioner kan ook helpen.

De ACV-spoeling hoeft niet meer dan één keer per week te worden gebruikt. Over het algemeen hangt de frequentie af van je haartype en hoeveel opbouw je ervaart. Persoonlijk gebruik ik dit ongeveer een of twee keer per maand, maar ik gebruik geen enkele vorm van haarlak of stylingproducten op mijn haar. In de zeldzame gevallen dat ik droogshampoo gebruik, kan ik deze spoeling volgen om het later allemaal op te ruimen.

Het is ook belangrijk op te merken dat als je een lage porositeit of eiwitgevoelig haar hebt, deze spoeling ervoor kan zorgen dat je haar droog en broos aanvoelt. Als dat het geval is, gebruik deze spoeling dan maximaal één keer per maand en verdun het met wat meer water. Als je haar nog steeds droog aanvoelt, volg dan op met een hydraterend haarmasker op je volgende wasdag. Als dit het droge haar niet oplost probleem, probeer een alternatief opruimproduct zoals New Wash te gebruiken, dat geweldige recensies krijgt van degenen die de no-poo-methode volgen.

Zoals altijd, luister naar je haar, concentreer je op wat het beste werkt voor je haartype en je haarverzorgingsvoorkeuren, en ACV-spoeling wordt de beste vriend voor je haar en hoofdhuid.

De appelciderazijnspoeling is een van de doe-het-zelfbehandelingen die ik het langst heb gebruikt tijdens mijn haarreis. Ik ben altijd erg blij met de resultaten en het heeft me echt geholpen om de gezondheid van hoofdhuid en haar te behouden. Voor meer DIY’s en haartips, voel je vrij om mijn Instagram-@organicallyanna te bekijken, evenals mijn YouTube-kanaal.