Hoe D.I.Y. Je eigen biologische shampoo

Een van de grootste trends in de schoonheidswereld is biologische huid- en haarverzorgingsalternatieven. Er is een zorg dat veel van de agressieve chemicaliën en additieven in reguliere producten meer kwaad dan goed doen. Dat is de reden waarom mensen zijn begonnen met het maken van de overstap naar zaken als 100% biologische shampoo om hun haar schoon te houden. De beste biologische shampoos en conditioners worden beschouwd als een “groener” alternatief, maar een groot nadeel van deze producten is dat ze erg duur kunnen zijn.

Dus, in plaats van een dure fles van die “100% biologische” shampoo te kopen, probeer je eigen shampoo te maken in het comfort van je eigen huis! Het is heel eenvoudig en kosteneffectief, omdat veel van deze ingrediënten al in uw koelkast of keukenkast te vinden zijn.

Het is tijd om die dure biologische shampoos en conditioners neer te zetten. Ga in plaats daarvan naar je keuken om een volledig natuurlijke, biologische haarshampoo voor je lokken te maken.

biologische shampoo DIY
Leer hoe je je eigen biologische shampoo kunt maken!

Doe-het-zelf opties

Ten eerste heb je slechts drie ingrediënten nodig om je biologische shampoo te maken: kokosmelk, vloeibare castiliëzeep en elke essentiële olie naar keuze. De castiliëzeep fungeert als een organische basis, terwijl de kokosmelk helpt je haar zacht te houden en de essentiële oliën kunnen worden aangepast aan je haarverzorgingsbehoeften. We raden aan om essentiële oliën van lavendel of rozemarijn te gebruiken. Ze voeden je haar en hoofdhuid en ze ruiken zo, zo goed! Voor degenen onder u die een shampoo voor haaruitval willen maken, raden we aan om weg te blijven van hardere essentiële oliën zoals tea tree, die uw hoofdhuid kunnen uitdrogen en de haarproductie verder kunnen belemmeren. Als je last hebt van droog haar, kun je altijd olijfolie toevoegen om je lokken te hydrateren.

Om je eigen te maken, meng je eenvoudig 1/4 kopje kokosmelk, 1/4 kopje castiliëzeep en 20 druppels essentiële oliën in een shampoofles. Schud het goed om alles perfect door elkaar te mengen! Zo simpel is het serieus! Vermijd het gebruik van dezelfde batch voor meer dan een maand, omdat het kokosmelk bevat, die kan verlopen.

Organic Shampoo alternatieven

Als je echt niet je eigen schone biologische shampoo wilt maken, probeer dan een van onze favoriete veganistische alternatieven. Love Beauty en Planet Coconut Milk en White Jasmine Shampoo is onze go-to vegan shampoo. Deze shampoo is plantaardig, veganistisch en parabenenvrij! Volg de coördinerende conditioner op om alle voordelen te ervaren.