Hoe droogshampoo op de juiste manier te gebruiken en wat is tenslotte het doel?

We houden er allemaal van om schoon aanvoelend en fris uitziend haar te hebben. Maar laten we realistisch zijn – we hebben niet altijd de tijd voor een haarverzorgingsroutine van 30 minuten elke ochtend.

Met een eenvoudige investering in droogshampoo voor haar, kunt u dertig minuten extra slapen of tijd hebben om langs te gaan bij uw favoriete coffeeshop. Meer dan dat, droogshampoo biedt een schat aan andere haarhacks, zoals het verhogen van het volume en het verbeteren van de haargreep. Lees verder om eindelijk te begrijpen hoe droogshampoo werkt en hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken.

Wat doet droogshampoo?

Onze hoofdhuid produceert natuurlijke olie, talg, die de lokken verzacht en de hoofdhuid beschermt. Ondanks deze voordelen geeft overtollige olie een vettig gevoel en uitstraling aan ons haar. Als je haar de neiging heeft om vettig te zijn, kan dit een echt probleem zijn, omdat het haar er tegen het einde van de wasdag al onaangeroerd uit begint te zien. De olie verzwaart ook de wortels, waardoor fijn haar er slap uitziet.

We weten allemaal dat het dagelijks wassen van je haar je lokken uitdroogt, dus het toevoegen van droogshampoo om een wasdag uit te stellen is niet alleen tijdbesparend, maar ook uiterst gunstig voor de gezondheid van je haar. Met behulp van ingrediënten op basis van alcohol of zetmeel kan droogshampoo olie en zweet uit het haar op de kruin opnemen, waar olie en onaangename glans zich verzamelen. Op deze manier helpt het het haar te verfrissen zonder een gewone shampoo en leidt het dus tot gezondere en meer gehydrateerde lokken.

Er zijn echter nog meer voordelen. Het gebruik van droogshampoo is geweldig voor het toevoegen van volume en textuur aan uw dagelijkse stijlen. Ook kunnen de getinte droogshampoos je een tijdelijke kleurcorrectie geven wanneer je in de knel zit en niet naar de salon kunt komen voor een afspraak.

Hoe droogshampoo aan te brengen

Hoe je droogshampoo gebruikt, bepaalt het effect. Hier zijn enkele kernregels voor het op de juiste manier aanbrengen van droogshampoo en het verkrijgen van de beste resultaten:

Stap 1: Spray droogshampoo op je wortelgebied precies rond waar je het haar als eerste scheidt. Neem vervolgens secties van een halve inch rond het hoofd en breng gelijkmatig aan om het product oliën effectief te laten absorberen.

* U kunt af en toe droogshampoo op schoon haar gebruiken om volumineuzer te worden of textuur toe te voegen om fijne lokken glad te strijken, maar zorg ervoor dat uw haar droog is, omdat het gebruik van het product op nat haar het alleen maar vetter maakt.

Stap 2: Laat het product een paar minuten zitten om het de tijd te geven om oliën op te nemen. Poets of schud je hoofd niet direct na het gebruik van droogshampoo.

Stap 3: Masseer het product zachtjes in je hoofdhuid. Het bewerken van het product in de wortels is erg belangrijk, omdat het overslaan van deze stap u kan achterlaten met een wit residu op uw haar.

Droogshampoo Tips

Als je al deze dingen doet, maar droogshampoo niet voor je lijkt te werken, lees dan verder om meer tips en trucs te leren die het spel kunnen veranderen.

#1: Gebruik de beste droogshampoo

Het product dat u gebruikt, kan een enorm verschil maken in het resultaat! U kunt droogshampoo gebruiken in de vorm van een spuitbus, poeder en schuim; het kan ook een getinte formule hebben. Elke vorm geeft vergelijkbare resultaten, maar de manier om ze te gebruiken zal iets anders zijn. Hier zijn de beste in elke vorm:

  • Batiste Droogshampoo. Batiste is misschien wel de best beoordeelde droogshampoo op de markt van vandaag en het komt in de vorm van een spray. Met een formule op basis van rijstzetmeel verwijdert het efficiënt overtollig vet en vuil van de hoofdhuid. Het is niet getest op dieren en komt in een verscheidenheid van geuren en tinten. Het is echter niet alcoholvrij.
  • Shampure Aveda Droogshampoo. Net als andere droogshampoopoeders is het alcoholvrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een krullend haartype. Aveda is natuurlijk afgeleid en dierproefvrij, wat geweldig is voor diegenen die veganistische haarproducten kiezen.
  • OGX Bodifying Bamboo Fiber Full Dry Shampoo Schuim. Een speciale formule met bamboevezels en plantaardig collageen helpt volume en lichaam toe te voegen aan de sloten terwijl het oliën absorbeert. Het kan worden gebruikt op alle haartypes en met kleur behandeld haar.
  • Paul Mitchell Invisablewear Droogshampoo. Onzichtbaargoed is lichtgewicht vanwege de fijne nevelformule, waardoor het ideaal is voor volume en veilig voor gekleurd haar. Het wordt ook geleverd in een getinte versie voor brunettes en blondines – geweldig voor het verlengen van de levensduur van je kleur tussen salonbezoeken.

#2: Spray op afstand

Gebruik voor het beste resultaat droogshampoo op de juiste afstand. Wanneer u een poeder- of aerosolvorm gebruikt, is het het beste om de fles ongeveer vier tot zes centimeter van uw hoofdhuid te houden. Dit zorgt voor een betere dekking en gelijkmatige distributie van het product. Als je het dichterbij probeert toe te passen, kun je eindigen met een opbouw en een wit residu. Door het gebied met uw vingertoppen te masseren, past u het product aan enough om het residu te verwijderen.

#3: Gebruik het niet dagelijks

Droogshampoo is bedoeld om de levensduur van je stijl te verlengen en je een extra dag voor het wassen te laten gaan. Het was nooit de bedoeling om herhaaldelijk te worden gebruikt op haar op de tweede, derde en vierde dag. Je moet je haar en hoofdhuid opfrissen en voeden, dus een goede wasdagroutine is nog steeds een must. Overmatig gebruik van droogshampoo kan roos en andere bijwerkingen veroorzaken, waaronder vlokken van productopbouw.

#4: Overweeg om het op schoon haar te gebruiken

Een van de grootste hacks om een lange levensduur in je stijl te hebben, is om droogshampoo te spuiten zodra je stijl klaar is. Je zult bijvoorbeeld zeker droogshampoo willen gebruiken op de blowout van de salon. Dit geeft je niet alleen extra volume, maar het absorbeert ook alle olie die je hoofdhuid produceert terwijl je het kapsel draagt, waardoor het veel langer meegaat.

#5: Ace All Dry Shampoo gebruikt

Droogshampoo kan worden gebruikt voor het toevoegen van volume en het textureren van uw lokken. Als je merkt dat je haar snel na het stylen echt plat valt, is droogshampoo de eenvoudige oplossing die je naar een voller uitziende manen leidt. Daarnaast is het het perfecte hulpmiddel om te voorkomen dat je knallen aan je voorhoofd blijven plakken. Het is ook geweldig voor het toevoegen van grip aan het haar en kan worden gebruikt om bobby-pinnen vast te houden bij het creëren van een meer formele stijl. Een ander geweldig idee is om droogshampoo te gebruiken voor en na het krullen van het haar om wat grip te geven en de krullen te laten blijven. Weet je zeker dat je al deze opties hebt gebruikt?

#6: Probeer droogshampoo-alternatieven voor de verandering te gebruiken

Als je vet haar hebt en de hele tijd behoefte hebt aan droogshampoos, overweeg dan om voor de verandering eens populaire droogshampoo-alternatieven te gebruiken. Je zou waarschijnlijk verrast zijn om te horen dat je babypoeder, maïzena en cacaopoeder en zelfs handdesinfecterend middel als droogshampoo kunt gebruiken. Tegelijkertijd raden we niet aan om hier een gewoonte van te maken, omdat ze op de lange termijn meer uitdrogend en schadelijk kunnen zijn voor het haar en de hoofdhuid.

Zo simpel is het! Met slechts één haarproduct kun je nu genieten van meer vrijheid van vet haar en wortels, een lange levensduur in je kapsel, meer volume en textuur in fijn haar, of een betere grip voor je bobby pins. Begin met het opnemen van droogshampoo in je dagelijkse routine en je zult snel zien dat het verschil dat het maakt voor je haar gewoon geweldig is.