Hoe Dutch Braid: een stapsgewijze handleiding

Je hebt waarschijnlijk zowat elke beroemdheid deze felle, onderscheidende look zien dragen. Vlechtliefhebbers kennen Nederlandse vlechten niet alleen als een omgekeerde Franse vlecht, maar ook als een van de heetste haartrends die vandaag de dag de ronde doen. Zozeer zelfs dat we meteen opnieuw moesten kijken hoe we moesten gieten en stel een tutorial samen voor onze lezers, want deze veelbesproken look verdient zeker zijn 15 minuten.

De Hollandse vlecht, vooral wanneer gedragen Double-Dutch stijl (ook bekend als pigtails), houdt je lokken volledig vast en uit de buurt van je gezicht, met weinig risico op ontrafeling. Dit is misschien een van de redenen waarom deze gevlochten pigtail-look zo populair is tijdens de warmere, vochtigere, geen-haar-rond-mijn-gezicht-alsjeblieft maanden.

Table of Contents

We durven te wedden dat het leren maken van een Nederlandse vlecht nog nooit zo hoog op je prioriteitenlijstje stond. De hollandse vlecht is een recentere toevoeging aan de trendy kapselsafdeling, maar kwam in volle hevigheid. Geliefd bij beroemdheden en Instagram fitness influencers, de Nederlandse vlecht is zowel utilitair als schattig. Moeten we meer zeggen? Lees verder om te leren hoe je moet vlechten en zie vervolgens verschillende manieren om de variatie op te nemen die het meest geschikt is voor jou:

1

Stap 1

Begin met droogshampoo.

Begin met het aanbrengen van droogshampoo aan de wortels van je haar. Dit geeft je lokken wat volume en een vleugje extra grip – het zal veel gemakkelijker zijn om te vlechten met haar dat wat gruis heeft! We stellen voor Love Beauty en Planet Coconut Water &Mimosa Flower Droogshampoo voor maximaal volume!

hoe maak je een Hollandse vlecht droogshampoo

2

Stap 2

Maak een driestrengs vlecht.

Verzamel een klein stukje haar aan de voorkant van je haarlijn en begin met het maken van een driestrengs vlecht. Zorg ervoor dat je het haar onder in plaats van over elkaar kruist om een Nederlandse stijl te creëren

hoe maak je een hollandse vlecht driestrengs vlecht

3

Stap 3

Voeg nieuw haar toe.

Blijf nieuw haar toevoegen terwijl je je een weg naar beneden baant, zorg ervoor dat je haar kruist onder het middelste gedeelte van de vlecht!

hoe maak je een Hollandse vlecht voeg nieuw haar toe

4

Stap 4

Beveilig het einde.

Bevestig het uiteinde van je vlecht met een haarband.

hoe maak je een hollandse vlecht veilig

5

Stap 5

Vergrendel je vlecht op zijn plaats.

Vernevel je afgewerkte look met TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Texture Hold Niveau 1 om je vlecht vast te zetten en een vleugje textuur te geven.

hoe maak je een Hollandse vlecht voeg haarlak toe

1

Stap 1

Breng droogshampoo aan.

Als je begint met ongewassen haar, kan droogshampoo de hoofdhuid een geweldige verfrissing geven en een beetje textuur en gruis bieden voor een vlecht. We houden van de tractie en het lichaam waar ons tweededagshaar van krijgt TRESemmé Fresh Start Volumizing Droogshampoo.

dubbele hollandse vlechten met droogshampoo

2

Stap 2

Kam door het haar.

Zorg ervoor dat het product gelijkmatig in het haar wordt verdeeld door het van wortel tot punt door te kammen.

kam door je dubbele hollandse vlechten

3

Stap 3

Deel haar in het midden.

Creëer je middendeel door het haar in het midden te splijten met een fijntandige kam.

sectie van je dubbele Hollandse vlechten

4

Stap 4

Breng serum aan op de uiteinden.

Vlechten kunnen het uiterlijk van flyaways en rogue babyhaar overdrijven, vooral bij fijnere haartypes. Als je gevoelig bent voor halo-kroezen, raden we een lichte toepassing van serum aan, zoals TRESemmé Keratin Smooth Shine Serum, op de rand, lengtes en uiteinden.

serum op dubbele Hollandse vlechten

5

Stap 5

Begin met het vlechten van haar.

Begin je dubbele Nederlandse vlechten door één sectie per keer te doen. Verdeel de helft van je haar in drie kleinere secties, zoals je zou doen in een gewone vlecht. Begin het dichtst bij je voorhoofd of haarlijn / randgebied, steek het linkergedeelte onder het midden over en vervolgens het rechtergedeelte onder het midden.

Pak vervolgens nieuw haar van elke kant en herhaal de volgorde, waarbij je de vlecht voortzet terwijl je naar beneden beweegt. Pak nieuw haar elke keer dat je een link voltooit totdat je je nek bereikt. Opmerking: Voor langer haar ga je gewoon door met de Nederlandse vlechtsteek (links onder het midden, rechts onder het midden) totdat je de uiteinden bereikt, zonder iets van de zijkanten te pakken.

dubbele hollandse vlechten op één sectie

6

Stap 6

Bind elk uiteinde af met een elastiek.

Bevestig de uiteinden van elk van je dubbele Nederlandse vlechten met een haardas of elastiek.

bevestig de uiteinden van je dubbele hollandse vlechten met een haardas

7

Stap 7

Klaar!

Je dubbele Hollandse vlechten zijn gonna go!

dubbele hollandse vlechten finale
hoe nederlands vlechten solo vlecht
Deze Hollandse vlecht pronkt met je glanzende lokken.

We zijn verwend met zoveel keuzes over hoe we Nederlands moeten vlechten, maar een van onze favorieten moet de eenvoudige solovlecht zijn. Deze versie van de Nederlandse vlecht is een veelzijdige stand-alone die, net als de Franse vlecht, bij vrijwel elke gelegenheid gedragen kan worden.

In tegenstelling tot de Franse vlecht, wordt de Nederlandse vlechtsteek, zoals hierboven vermeld, gedaan door gebruik te maken van het achterbakse proces waarbij de haarlokken onder elkaar worden gekruist. We houden ervan hoe dit soort vlechten resulteert in een mohawk-geïnspireerd kapsel vanwege de hobbelige, centrale plaatsing. Lees verder om een eenvoudige en eenvoudige manier te vinden om een enkele Nederlandse ingebouwde vlecht te maken:

1

Stap 1

Begin met schoon haar.

Was het haar met TRESemmé Pro Puur Licht Vocht Shampoo en Conditioner om een beetje gewichtloos volume aan je haar toe te voegen.   Borstel of kam door je haar om eventuele klitten te verwijderen.

hoe een solo vlecht te gieten

2

Stap 2

Vlecht je haar.

Om de vlecht te maken, verzamel je een deel van het haar aan de bovenkant van je hoofd en verdeel je het in drie gelijke secties. Kruis het rechtergedeelte van het haar onder het middelste gedeelte en trek vervolgens het middelste deel van het haar naar links. Trek het linkergedeelte onder het middengedeelte en trek vervolgens het middelste gedeelte van het haar naar rechts. Blijf dit proces doen totdat je aan het einde van je vlecht bent.

hoe nederlands haar te vlechten met één solo vlecht

3

Stap 3

Maak je vlecht compleet.

Zodra je aan het einde van het maken van je Nederlandse vlechtsteek bent, bevestig je de uiteinden met een elastische band. Je kunt ervoor kiezen om het uiteinde weg te laten of het erin te stoppen om een schattig broodje te maken. Voor de laatste schuif je een paar haarspeldbochten in om de naden op hun plaats te houden.

hoe te gieten in 3 eenvoudige stappen

Een andere vlechttrend waar we dol op zijn, is de accentvlecht. Dit kapsel is eigenlijk gewoon een magere versie van je favoriete vlecht – in dit geval de Nederlandse vlecht – die kan worden getoond aan de haarlijn of verborgen tussen de rest van je haar, vandaar de naam.

Om te leren hoe je deze look onder de knie krijgt, TRESemmé Stylist Tyler Laswell deelt hoe je wat strandgolven kunt creëren met een coole Hollandse accentvlecht. Lees verder om zijn insidertips te bekijken over hoe je deze look in een mum van tijd onder de knie krijgt:

accent vlecht definitieve look
Foto door Alexander Tamargo / Getty Images voor TRESemme

Stap 1: Gebruik een krultang.

Gebruik een middelgrote krultang en maak willekeurig losse golven totdat al je haar is gekruld. Plaag lichtjes bij de wortels voor extra volume.

Stap 2: Scheid je haar.

Maak een zijdeel. Begin bij de haarlijn van het kleinere gedeelte en maak een Nederlandse vlecht die de haarlijn volgt, achter het oor naar de nek van de nek gaat en vervolgens doorgaat tot aan de uiteinden.

Stap 3: Vergrendel de stijl.

Maak de look af door te spritzen met TRESemmé Compressed Micro Mist Level 2 Hold Curl Hair Spray.

Stap 4: Voeg wat flair toe

Verfraai de vlecht door een cool haaraccessoire te gebruiken, zoals een haarring, voor extra flair.

Een van onze favoriete gevlochten looks deze tijd van het jaar moet de Nederlandse vlecht zijn. Het vinkt alle vakjes aan – super-trendy, campy en zoet, plus het is ook een geweldige hitteloze methode om killer curls te bereiken. Maar wat als je verliefd bent op de look, maar ook wilt opvallen tussen de massa? Het antwoord: Ga voor een Hollandse vlechtkroon.

nederlandse vlecht kroon hoofdband
Een Nederlandse kroonvlecht is een vrij unieke twist op deze populaire steek. Foto credit: Dvora

Stap 1: Maak een zijdeel.

Gebruik een fijne kam (of je vingers, als je een meer getoupeerd, natuurlijk ogend deel wilt), maak een zijdeel op je hoofd. Kam door.

Stap 2: Neem een deel van het haar waar je deel begint.

Knijp een stuk haar van twee inch aan je dikkere kant en splits dat gedeelte in drie kleinere secties. Neem vervolgens de linkerstreng en steek deze onder het midden over en steek vervolgens de rechterstreng onder het midden over. Breng nieuwe strengen van elke kant naar binnen telkens wanneer je een link voltooit.

hollandse vlechtkroon met een middendeel
Je kunt beginnen met Nederlands vlechten vanaf de haarlijn (als een ingebouwde vlecht), of je vlecht om je hoofd lusen voor een gemakkelijkere hack.

Stap 3: Ga helemaal rond je hoofd door.

Ga door met je Hollandse vlechtkroon helemaal rond je hoofd en vergeet niet om nieuw haar van boven en onder te nemen terwijl je oversteekt. Je komt uiteindelijk aan de andere kant van je deel terecht.

Stap 4: Schakel over op een gewone Hollandse vlecht.

Wanneer je het punt boven je andere oor bereikt, betekent dit dat je geen hoofdhuid meer hebt! Verander je steek naar een gewone Hollandse vlecht en zet aan de uiteinden vast met een dunne haarband.

Stap 5: Loop de staart over je hoofd achter je eerste vlecht.

Stop het uiteinde in met een bobby pin om te verbergen.

nederlandse vlechtkroon
Trek aan de zijkanten van je links naar “pannenkoek” of vetgemest het.

Stap 6: Werk af met haarlak.

Strijk eventuele flyaways en halo-kroezen glad met een spritz van een haarlak, zoals TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Verleng Hold Level 4. Dit zorgt er ook voor dat je stijlstijlen de hele dag op hun plaats zijn.

1. Opgewaardeerde Franse vlecht

5 strengen hollands vlecht bleekblonde dikke vlecht
Deze gespreide bleekblonde hollandse vlechtpaardenstaart is gemaakt door de getalenteerde Laura Gravina van @LaurasLookbook.

Upgrade je klassieke Franse vlecht door in plaats daarvan te kiezen voor een 5 streng nederlandse vlecht. Begin deze stijl bij de kruin van je hoofd en breng het helemaal naar beneden tot aan de staart van je paardenstaart.

Maak de look af door een haarlok rond het uiteinde van de vlecht te binden en alles af te sluiten met een nevel van haarlak. We raden een bolwerk haarlak zoals TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Smooth Hold Niveau 2. Deze look is gemaakt door de getalenteerde Laura Gravina van @LaurasLookBook.

2. Wrap-Around Vlecht

5 strengen hollands vlecht hulstbeauty
Deze omhullende hollandse vlecht hoofdband is van @HolliBeauty_.

Met deze omhullende hollandse vlecht hoofdband kun je pronken met je lengte terwijl je toch een vlecht in je look verwerkt. Wkip die krullen toevoegt, vergeet niet om je lokken te beschermen en ze voor te bereiden met een beschermende spray zoals TRESemmé Thermal Creations Heat Tamer Spray. Bekijk de getalenteerde Megan van @HolliBeauty_, die deze prachtige look heeft gecreëerd.

3. Accessorize

5 streng nederlands vlecht draad lint
Deze 5 strengen hollandse vlecht, een van onze favoriete hollandse vlechtkapsels, is gemaakt door Brianna van @TheGoodHairDay.

Overweeg om een vakantieklaar accessoire zoals een levendig rood lint aan je stijl toe te voegen. Brianna van @TheGoodHairDay deze prachtige vlecht gemaakt en een pop van rode kleur toegevoegd om de look op te fleuren. Voeg een beetje volume toe en blaas het haar op de tweede of derde dag nieuw leven in voordat je aan deze vlecht begint door je wortels te besproeien met Dove Refresh + Care Volume en Fullness Droogshampoo.

Denk je erover om een van deze stijlen uit te proberen? Zorg ervoor dat je de resultaten met ons deelt via @AllThingsHairUS!