Hoe een dankbaarheidsdagboek uw geestelijke gezondheid binnen enkele minuten kan verbeteren

Werelddag voor geestelijke gezondheid staat in het teken van het maken van geestelijke gezondheid tot een wereldwijde prioriteit. Er zijn zowel grote als kleine manieren om de geestelijke gezondheid te verbeteren, en een van die schijnbaar kleine manieren is door een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Van deze dagelijkse praktijk wordt gezegd dat het de kracht heeft om je geestelijke gezondheid binnen enkele minuten te verbeteren, maar is het echt zo gemakkelijk?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie veroorzaakte de Covid-19-pandemie wereldwijd een toename van 25% in de prevalentie van angst en depressie. Nu de uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid toenemen, is het belangrijker dan ooit om het heft in eigen handen te nemen en dagelijkse praktijken toe te passen die ons emotioneel gezond houden.

Het University of Rochester Medical Center deelt dat journaling kan helpen stress te verminderen, angst te beheersen en om te gaan met depressie. Door je gedachten op papier te ordenen, helpt journaling je angsten en angsten te erkennen en geeft het je de mogelijkheid om positieve zelfpraat te voeren. Wat is er niet om van te houden? Experts raden aan om een dagboek bij te houden over wat je maar bezighoudt en je dagboek te gebruiken als een ruimte om je gedachten en gevoelens veilig te uiten.

Dankbaarheid journaling biedt dezelfde voordelen als algemene journaling, maar met het extra voordeel dat gepaard gaat met het focussen op en uiten van dankbaarheid. Studies tonen een sterk verband aan tussen dankbaarheid en welzijn, een afname van depressie en ook lagere stressniveaus.

dankbaarheidsdagboek
Neem een paar minuten van je dag om dankbaarheid te uiten.

Nu we de voordelen van het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek begrijpen, laten we eens kijken hoe we er een kunnen bijhouden!

1. Kies een dagboek.

De eerste stap is het kiezen van een dagboek om in te schrijven. Er zijn tal van tijdschriften op de markt die speciaal voor dit doel zijn gemaakt. Met een ochtend- en avondslot op elke pagina zijn er rijen lege ruimtes waar je kunt noteren waar je dankbaar voor bent. Als alternatief kun je elk dagboek in de winkel pakken of er een gebruiken die je al bezit!

2. Maak het gemakkelijk en toegankelijk.

Bereid jezelf voor op succes door je dagboek gemakkelijk toegankelijk te maken. Berg het op bij je nachtkastje, op je bureau naast je weekplanner of in je tas waar je het elke dag zult zien! Door je dagboek gemakkelijk toegankelijk te houden, bereid je jezelf voor op succes en vergroot je de kans om van deze praktijk een gewoonte te maken.

3. Daag jezelf uit om frisse ideeën te bedenken.

Als je eenmaal in de groef van het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek komt, is het gemakkelijk om in een sleur te vallen waarin je steeds dezelfde dingen begint op te sommen. Daag jezelf uit om frisse ideeën te bedenken! Dit zorgt ervoor dat je enthousiast blijft om de praktijk bij te houden.

4. Houd het simpel.

Denk niet te veel na over je lijsten en voel je vrij om het simpel te houden! Je dankbaarheidslijst kan van alles bevatten, van een vers gezette kop koffie tot zonnig weer tot een goede beoordeling van je baas. Je kunt groot of klein denken als het gaat om je dankbaarheidsdagboek. Voel je gewoon niet onder druk gezet om elke dag groot te denken.

5. Geen stress!

Tot slot, stress niet! De perfectionisten onder ons kunnen de nadruk leggen op het perfectioneren van de kunst van dankbaarheid. Vergeet niet dat deze oefening bedoeld is om je stressniveaus te verbeteren, niet om ze te verhogen. Ga met de stroom mee en concentreer je op je dankbaarheid!

Op zoek naar haargerelateerde tips en trucs? Volg ons zeker @AllThingsHairUS!