Hoe een haarstylist in uw omgeving te vinden met behulp van Instagram in 2023

Instagram is een van de grootste en beste tools die er zijn om allerlei dingen te vinden: recepten, lifestyle-inspiratie, zelfzorgbevestigingen, fitnesstips en JA, dit is hoe je haarstylist kunt vinden. Misschien zit je in een sleur met je haar, heb je al een tijdje geen geweldige relatie gehad met een stylist, of ben je onlangs verhuisd en heb je een haarstylist nodig in je nieuwe stad. Goed nieuws! Je kunt Instagram veranderen in je persoonlijke zoekfunctie, niet alleen voor een nieuwe look, maar ook voor de juiste professional om je te helpen daar te komen.

Hoe vind je een haarstylist via Instagram?

Veel van mijn klanten hebben me gevonden op Instagram, dus ik heb een goed idee hoe het werkt vanuit het andere perspectief. Ik heb zelf een stylist gevonden op Instagram. Na jarenlang het werk van @audreyinskeep te hebben gevolgd, ermee om te gaan en te bewonderen, besloten we elkaar eindelijk te ontmoeten en elkaars haar te doen. Wanneer mijn klanten weggaan, gebruik ik deze exacte tips om hen te helpen een nieuwe stylist te vinden.

Ten eerste helpt het om een idee te hebben van wat je wilt voor je haar. Wil je lichter/donkerder, rechter/golvender of korter/langer? Wilt u een specifieke dienst? Wil je een grote verandering aanbrengen, je klassieke look updaten of de status quo handhaven? Bedenk nu een paar woorden die beschrijven wat je wilt. Dit zijn uw zoekwoorden. Enkele voorbeelden zijn balayage, brunette, blond, lang haar, kort haar, Braziliaanse blowout, hairextensions, kapsel, beste kapsel, bruidshaar, prom hair, etc.

Dit is wat u moet doen

 • DOEN Zoek naar hashtags die bestaan uit uw zoekwoorden, plus uw lokale omgeving (bijvoorbeeld #balayageportland, #hairextensionsmiami, #brazilianblowoutlosangeles, #bostonbridalhair en #dallashighlights).
 • DOEN Controleer de tabbladen en kijk naar ‘recente’ berichten die overeenkomen met uw zoekopdracht. Die berichten hebben zeker veel inspiratie en actuele informatie.
 • DOEN Probeer je te concentreren op foto’s van mensen met je haartype, natuurlijke haarkleur, huidskleur, gezichtsvorm, enz.
 • DOEN Zoek naar hashtags die de persoon beschrijven die je wilt vinden, plus je omgeving (bijvoorbeeld #dchairstylist, #detroitcolorist, #phillybarber en #sfhairsalon)
 • DOEN Gebruik de functies ‘Opslaan’ en ‘Verzameling’ van Instagram. Zie je dat knopje rechtsonder in een paaltje dat op een lint lijkt? Dat wordt gebruikt om berichten op te slaan, zodat je ze later kunt openen. U kunt uw opgeslagen berichten ook in categorieën organiseren met behulp van de optie “Collectie”, zodat u uw brunchplaatsen niet allemaal vermengd krijgt met uw haarinspiratie.
 • DOEN Kijk door de pagina’s van een paar stylisten die je tegenkomt. Doen ze veel van hetzelfde? Zo ja, is het wat je wilt? Tonen ze een grote verscheidenheid aan kapsels, kleuren en soorten? Zo ja, is de uwe daar dan bij?
 • DOEN Neem contact op met de stylist op de manier waarop ze hun pagina hebben ingesteld. Sommige hebben knoppen om te bellen, sms’en of e-mailen. Sommigen hebben een link naar hun website/boekingspagina. Sommigen zullen zeggen in welke salon ze werken en het nummer daar laten zien.

Dit is wat u niet moet doen

 • NIET DOEN Zoek zelf naar uw zoekwoorden. Dit werkt voor het vinden van inspiratiefoto’s, maar de meeste resultaten zullen nergens bij u in de buurt zijn, dus het zal u niet helpen een stylist te vinden.
 • NIET DOEN Besteed te veel tijd aan het bekijken van de ’top’-berichten die overeenkomen met uw zoekopdracht. Ze kunnen om een specifieke reden erg populair zijn geweest, maar de foto’s zijn misschien niet meer actueel of relevant.
 • NIET DOEN Raak verstrikt in haar waar je van houdt, als het niet realistisch is voor je haartype (Charlize Theron’s fijne, dichtgeknipte snit zou er niet hetzelfde uitzien op het dikke haar van Chrissy Teigen)
 • NIET DOEN Zoek naar de beschrijving van de persoon die u wilt vinden zonder locatie. Waarom? Er zijn stylisten over de hele wereld.
 • NIET DOEN Bezoek iemands Instagram-pagina die iets liet zien dat je leuk vond en schrijf niet de paginanaam op of maak geen screenshot. Op die manier kun je er naar teruggaan en wordt het niet begraven tussen de memes, citaten en concertinformatie waar je altijd foto’s van maakt.
 • NIET DOEN Raak gefixeerd op de eerste stylist waarmee je je identificeert tijdens je zoektocht. Het is goed om naar opties te kijken, dus bewaar die, maar blijf kijken.
 • NIET DOEN Verwacht onmiddellijk een antwoord, vooral als je buiten de typische salonuren berichten stuurt. Social media kunnen maken we voelen ons verbonden met mensen die we niet echt kennen, maar onthoud dat ze ook hun privé – / familietijd verdienen, dus wees geduldig en wacht een dag of twee totdat ze je een bericht terugsturen.

Hier zijn enkele tips van een superster Instagram-stylist Amy aka @camouflageandbalayage:

Doe uw due diligence

Nu je weet hoe je een haarstylist kunt vinden en zelfs een paar mensen in je omgeving hebt, van wie je houdt, is het tijd om dieper te graven. Wat zeggen hun bios? Hoe zit het met hun bijschriften? Zie je iets dat je inspireert, tot je spreekt, klinkt als iemand met wie je een paar uur zou willen doorbrengen? Een persoonlijkheidsmatch is een belangrijk onderdeel van het echt verbinden met je nieuwe stylist. Lees de reacties op hun foto’s door; schrijven en zeggen hun klanten dat ze van hun haar houden? Dat is altijd mooi om te zien.

Kijk voor verder onderzoek of de stylisten een Yelp-pagina hebben. Als hun bio hun salon vermeldt, bekijk dan die salon op Yelp. Naast beoordelingen kan dit u helpen een beter idee te krijgen van de salonomgeving, wat ook belangrijk is. U moet controleren of uw bezoek bepaalde voorzieningen biedt, zoals WiFi, een drankenservice, parkeergelegenheid, creditcards accepteert of extra diensten zoals waxen / huidverzorging? Yelp laat deze onderwerpen meestal zien.

Last but not least, voor een consult, zullen de meeste stylisten gratis een korte consultafspraak aanbieden aan nieuwe klanten. Of, als er een toeslag is, is deze waarschijnlijk van toepassing op geboekte services. Dus, neem deze info, druk op de ‘gram’ en vind je droomstylist.

Als je dit artikel leuk vond over hoe je een haarstylist kunt vinden via Instagram, volg dan mijn pagina op Instagram voor meer haarideeën en tips.

Instagram Hairstylisten Account
Stylisten Motivator
Tips voor het vinden van een haarstylist
Hairstylisten Telefoon en Notebook