Hoe een half-up Franse vlechtkroon te doen in 6 eenvoudige stappen

Gevlochten kroon voor kort haar

Een half-up Franse vlechtkroon is een chique manier om je haar in een vlecht te doen. Het kapsel is een veelzijdige half updo die je een professionele maar casual naadloze look geeft. Het verwijst naar het bovenste halve gedeelte van het haar gestyled op een Franse vlecht over de kruin van het hoofd, terwijl het onderste halve gedeelte vrij over de schouders valt. Deze stijl werkt goed op zowel lang als kort haar. Of het nu gaat om een boho stijl modetrend, een formeel evenement of een casual dagelijkse kleding, de half-up Franse vlechtkroon is een prachtige manier om natuurlijk mooi haar te stylen.

Wat is het verschil tussen een Franse en een Nederlandse vlechtkroon?

Een Franse vlechtkroon is simpelweg het creëren van een Franse vlecht over de kruin van het hoofd. In vergelijking met een typische vlechtkroon is de look moeilijker te maken omdat een gewone vlecht wordt gedaan door eenvoudig het haar twee te scheiden en het haar te vlechten. De twee vlechten zijn aan de achterkant van het hoofd aan elkaar gebonden om een kroon te vormen.

Terwijl de Franse vlecht verwijst naar het toevoegen van delen van het haar omdat de vlecht overlapt, wordt de Nederlandse vlecht gedaan door delen van het haar toe te voegen en deze onder de vlecht te kruisen. Dit zorgt voor een soepelere en prominentere stijl over het hoofd in vergelijking met de Franse vlecht.

Half Up Franse Vlecht Kroon

Half-Up Franse Vlecht Kroon

Half-Up Franse Vlecht Kroon How-To: Stap-voor-Stap Tutorial

Stap 1. Begin met het scheiden van de haarlijn in het midden van het hoofd om twee gelijke delen van het haar te creëren. Pak een lijn haar die de haarlijn volgt – en kam terug van het middelste deel van het haar helemaal naar de wortels. Dit voegt volume toe aan extreem dun haar.

Hoe een kroonvlecht te doen: stap 1

Plaag aan de kroon om volume toe te voegen.

Stap 2. Begin met de Franse vlecht door drie delen van het haar direct bij de haarlijn te nemen – begin eerst aan welke kant de voorkeur heeft. Kruis het rechtergedeelte van het middengedeelte over en overlap het linkergedeelte over het middengedeelte. U kunt ook een kriskras patroon maken door delen van het haar toe te voegen en het rechtergedeelte over het middengedeelte en het linkergedeelte over het middelste gedeelte van het haar te overlappen.

Hoe een kroonvlecht te doen: stap 2

Doe een Franse vlecht met alleen het bovenste deel van het haar.

Stap 3. Doe de vlecht alleen tot achter het oor en blijf het haar vlechten totdat het halverwege achter het hoofd komt. Ga door met het vlechten van de rest van het haargedeelte in een gewone vlecht. Bevestig de vlecht met een rubberen stropdas en begin met het vlechten van de andere kant van de kroon.

Hoe een kroonvlecht te doen: stap 3

Ga door met het vlechten van de rest van het haargedeelte in een gewone vlecht.

Stap 4. Herhaal stap 1, 2 en 3 totdat al het haar in de vlecht is opgenomen. Terwijl je verder vlecht, trek je de patronen langs de zijkant om een grotere of een aangepaste Franse vlecht te creëren. Dit voegt volume toe aan het kapsel, omdat een strakke Franse vlecht zou resulteren in een dunne kroon over het hoofd.

Hoe een kroonvlecht te doen: stap 4

Maak een Franse vlecht aan de andere kant.

Stap 5. Pak beide uiteinden van de vlechten vast en wikkel ze over elkaar en zet ze vast met bobby-pinnen.

Hoe een kroonvlecht te doen: stap 5

Pak beide uiteinden van de vlechten en wikkel de ene over de andere.

Stap 6. Nadat je de vlechten op hun plaats hebt vastgezet, ontwar je het onderste gedeelte van het haar. Neem delen van het haar en krul ze met een stijltang.

Hoe een kroonvlecht te doen: stap 5

Krul de rest van je haar.

Video-tutorial Hoe een half-up Franse vlechtkroon te doen

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om je korte of lange haar te dragen, een half-up Franse vlechtkroon is een stijl die voor iedereen en voor alle gelegenheden werkt. Je hoeft niet op een speciale gelegenheid te gaan om er vrouwelijk uit te zien en je vrouwelijk te voelen als een prinses. Dit is een prachtige half-do die geen extra accessoires of extra zorg vereist om het de hele dag te houden. Het uitproberen van nieuwe manieren om je haar te dragen is vrij eenvoudig, alles wat je nodig hebt zijn spelden en vlechten en je bent op weg om een nieuwe en trendy look te dragen.

Half Up Franse vlechtkroon voor kort haar

Voel je vrij om de tutorial voor je blog te gebruiken (kopieer code hieronder) of deel het met je vrienden in sociale netwerken!

Hoe maak je een half-up kroonvlecht in 6 eenvoudige stappen

Met dank aan: TheRightHairStyles.com