Hoe een hoofddoek te binden voor 9 verschillende hoofdsjaalstijlen

Een hoofddoek is een universeel accessoire dat al tientallen jaren een hoofdbestanddeel is in kledingkasten. Sjaals voegen een vleugje kleur toe aan elke outfit en kunnen op veel verschillende manieren worden gestyled: als een neksjaal, een riem, op je tas en, natuurlijk, om prachtige hoofddoekstijlen te creëren.

Hier zijn 9 prachtige ideeën met eenvoudige uitleg over hoe je een hoofddoek kunt binden en een klassieke charme aan je stijl kunt toevoegen.

Hoe draag je een hoofddoek

De oorsprong van sjaalstijlen gaat terug tot het oude Egypte en Rome, maar ze werden pas in de 19e eeuw een modeteken. Tegenwoordig houden hoofddoeken hun vintage charme die doet denken aan de oude Hollywood-dagen toen sterren als Audrey Hepburn en Marilyn Monroe zijden sjaals droegen die om hun haar waren gedrapeerd.

Aangezien de retro-vibe nu een rage is, met een grote comeback van gordijnbangs en bouffant kapsels, zullen de stijlen van hoofddoeken ook dit jaar enorm zijn. Sterker nog, veel modebladen hebben haarsjaals al genoemd als een van de heetste trends van het jaar.

Zijden sjaals zien er geweldig uit in combinatie met vintage kapsels en pin-up krullen, maar ze zijn ook het perfecte accessoire om toe te voegen aan elk modern kapsel. Plus, wie heeft er tijd om pin-up krullen of vingergolven te maken, alleen maar omdat ze een sjaal in hun haar willen dragen?

Hier zijn 9 geweldige manieren om hoofddoeken te stylen die met elk haartype of textuur kunnen worden gedragen. Het beste deel, ze zijn gemakkelijk te doen!

Verschillende manieren om een hoofddoek te binden

#1: Eenvoudige paardenstaart met een sjaal sjaal

De makkelijkste en snelste manier om je hoofddoek te wiegen is in een paardenstaart. Hoewel een lage paardenstaart hier een klassieke stijl is, kun je ook een sjaal om een hoge paardenstaart binden! Het is het perfecte accessoire voor een casual of nette outfit. Je kunt deze look eraf trekken met steil haar of wat losse krullen toevoegen om volume toe te voegen.

Om de look te krijgen, vouw je je sjaal diagonaal doormidden om een driehoek te maken. Vouw vervolgens het punt van de driehoek in, zodat je een rechte rand hebt. Begin vanaf de andere kant met het inrollen van de sjaal totdat je een lange, gelijkmatige band hebt.

Stappen om een sjaal te vouwen voor een kapsel

Leg het midden van de gevouwen sjaal onder je paardenstaart en til twee uiteinden op, wikkel ze een keer rond de basis van de paardenstaart (of een knot, voor de verandering). Bind de hoofddoek in een knoop met twee losse uiteinden naar beneden hangend of maak een strik om de look af te maken.

Paardenstaart met een haarsjaal

#2: Hoofddoek Hoofdband

Soms bekend als de “Minnie Mouse” hoofdband wanneer gedragen met een strik, deze eenvoudige manier om je sjaal te binden zal zeker elke outfit compleet maken! Het ziet er geweldig uit met je haar omhoog of omlaag! Voor deze look kun je ook een kleinere vierkante hoofddoek of bandana gebruiken. Vouw je sjaal, schuif hem vervolgens onder je haar en knoop een knoop op de bovenkant van je hoofd waarbij de uiteinden uitsteken om op een strik te lijken.

Hoofdband Kapsel met een Sjaal Strik

Als je een grotere sjaal wilt strikken, vouw deze dan zoals hierboven uitgelegd. Draai vervolgens je haar naar voren en plaats je sjaal gecentreerd in de nek van je nek. Pak losse eindjes, breng ze naar voren terwijl je je haar naar achteren draait om volume toe te voegen en bind ze aan de bovenkant van je hoofd. Laat de uiteinden losvallen of verberg ze door ze in de zijkanten te stoppen.

Hoofdband Kapsel met een Sjaal Knoop aan de Bovenkant

Je kunt je sjaal ook als een eenvoudige hoofdband dragen door de band gelijkmatig over de bovenkant van je hoofd te draperen met de uiteinden naar beneden hangend. Bind een sjaal aan de achterkant van je hoofd onder je haar en laat de uiteinden los hangen.

Hoofddoek vastgebonden onder het haar

#3: Half Up “Topsy Tail”

Als je je niet wilt verplichten om je haar omhoog of omlaag te dragen, probeer het dan half en half! Deze stijl ziet er geweldig uit, of je haar nu recht, golvend of krullend is en is een leuke manier om een sjaal te dragen in de zomer.

Topsy Tail met een hoofdsjaal

Begin met het scheiden van je haar en bereid het voor op een half-up, half-down look. Verzamel haar in een losse paardenstaart, maak met je vingers een klein gaatje tussen de elastieken en de hoofdhuid en draai de paardenstaart omhoog en erdoorheen. Zodra je de twist hebt gemaakt, kun je je sjaal toevoegen als een strik of knoop waarbij de uiteinden los hangen.

Half-Up Half-Down Kapsel met een Sjaal

#4: Half Up French Braid met een hoofddoek

Dit kapsel heeft iets grilligs! Het is een leuke manier om je haar half omhoog, half naar beneden te dragen en een strik of geknoopte sjaal ziet er geweldig uit als je het erin mengt!

Half-Up Frans Vlecht Kapsel met een Sjaal

Om deze look te creëren, vouw je je sjaal in een band. Verdeel je haar vanaf de bovenkant in drie secties om een Franse vlecht te maken. Vlecht je haar half en zet vast met een paardenstaarthouder.

Lus je sjaal onder je paardenstaarthouderr in het midden, dus het zit stevig op zijn plaats. Knoop een knoop of maak een strik en laat de uiteinden los hangen. Vergeet niet om het af te maken met een beetje haarlak om alles op zijn plaats te houden!

Kapsel met sjaal uiteinden links om los te hangen

#5: Bandana Cover

Als je een fashion statement wilt maken en tegelijkertijd je haar wilt beschermen tegen winderig of regenachtig weer, dan is dit de stijl voor jou. In feite is dit een van de meest voorkomende manieren om een vintage zijden sjaal te stylen!

Je kunt een hoofddoek dragen als een halve hoofddoek met je haar naar beneden of in een lage knot. Het kan worden gedragen met steil haar, of je kunt een paar losse krullen toevoegen om meer volume toe te voegen.

Vintage Kapsel met een Sjaal

Om deze haarsjaalstijl te creëren, vouw je je sjaal diagonaal doormidden om een driehoek te maken. Houd de hoeken vast en drapeer de sjaal voorzichtig om je hoofd met de punt van de driehoek naar beneden gericht op je rug. Bind de sjaal achter in je hoofd.

Sjaal Zet haar op in een Updo

Laat wat haar of pony’s vooraan met je haar langs je rug stromen, of bedek het (indien versleten of in een lage knot) om een complete hoofdomslag te creëren. Als je een lange sjaal hebt, kun je de toegangsstof aan de achterkant in een tweede knoop binden en de uiteinden onder de sjaal stoppen om ze te verbergen. Als je wilt dat de sjaal losser hangt, kun je hem op zijn plaats vastzetten met bobby-pinnen.

Full Head Wrap met een zijden sjaal

#6: Traditionele vlecht met een sjaal

Kun je je niet verplichten om je haar volledig omhoog of omlaag te dragen, of hou je niet van haar in je gezicht? Dit is de look voor jou! Het is de eenvoudigste manier om een traditionele vlecht te verwisselen en ziet er prachtig uit met een zeemeerminvlecht.

Vlecht je haar zoals je normaal zou doen en stop ongeveer 5 centimeter voordat je de uiteinden bereikt. Bind een kleine paardenstaarthouder vast en plaats je opgevouwen sjaal in het midden, zodat deze stevig op zijn plaats zit. Bind vervolgens je sjaal om een strik of een knoop te maken.

Vlecht met een sjaal aan het einde

#7: Haarsjaal gevlochten in een vlecht

Geef je traditionele of Franse vlecht een totale make-over! Vlecht in een zijden sjaal om een vleugje kleur en volume toe te voegen.

Gevlochten Haarsjaal

Om deze look te krijgen, vouw je je sjaal en verdeel je het haar in drie secties om te vlechten. Bind vervolgens je gevouwen sjaal een keer rond het middelste deel van je haar. Voeg twee uiteinden toe aan twee zijstrengen. Begin je haar te vlechten zoals je normaal zou doen en zet het uiteinde van de vlecht vast met een haardas.

Hoe sjaal in het haar te vlechten

#8: Een headwrap vastbinden

In tegenstelling tot vierkante, zijden of chiffon sjaals, is een headwrap een groot, rechthoekig, vaak katoenen stuk stof dat wordt gebruikt om Afrikaanse headwrap-stijlen te creëren. Door er een te binden, kun je een bredere lijn stof op je hoofd bereiken. Bovendien kan katoen worden gedraaid tot leuke elementen aan de bovenkant van je voorhoofd.

Om deze look af te trekken, buig je de sjaal om hem smaller te maken en plaats je hem gecentreerd aan de achterkant van je hoofd. Breng dus twee uiteinden naar voren, draai ze en breng ze weer naar achteren, waarbij je elk uiteinde nu in de tegenovergestelde richting beweegt. Stop de klevende uiteinden onder de stof. Je kunt het uiterlijk aanpassen door twee uiteinden boven je voorhoofd aan elkaar te draaien en op te rollen.

#9: Tulband met een boog

Tulband is een van de meest populaire hoofddoek wikkelstijlen voor zwarte vrouwen. Een uitstekende manier om het te stylen is met een grote boog aan de voorkant. Andere klassieke varianten zijn om het hoofd te bedekken met de sjaal, uiteinden naar de voorkant of naar de achterkant van je hoofd te brengen, vervolgens twee uiteinden van de sjaal samen te draaien en ze respectievelijk rond de bovenste of lage knot te wikkelen. Volg een stapsgewijze zelfstudie naar de gewenste headwrap-stijl en maak je klaar om een head-turning look te trekken.

Met een breed scala aan ontwerpen en texturen en eindeloze stylingopties, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel vrouwen graag een zijden sjaal in hun garderobe hebben. Een sjaal is een tijdloze trend die altijd een klassiek accessoire zal blijven, en ik hoop dat je een paar geweldige manieren hebt geleerd om het in je haar te stylen! Volg @laurenkellynj voor meer kapselinspiratie, stylingtips en -trucs en productaanbevelingen.