Hoe een krultang op elke haarlengte te gebruiken

Er gaat niets boven een hoofd vol krullen om een air van relaxte vrouwelijkheid te geven aan iedereen die ze aantrekt. Als je niet van de natuurlijke krulovertuiging bent, zijn er deze magische kleine hulpmiddelen – * kuch * een krultang * kuch * – die zelfs de rechtste lange lokken perfect opgerold kunnen maken.

Om te leren hoe je deze look tot leven kunt brengen, blijf je lezen om onze stapsgewijze handleiding te vinden over het gebruik van een krultang op lokken van elke lengte:

1. Wees je bewust van krultangmaten.

krultang lang haar
Krultangen kunnen prachtige krullen op lang haar creëren.

Niet alle krultangen zijn gelijk gemaakt. Dat gezegd hebbende, afhankelijk van het type krullen dat je probeert te bereiken, moet je op de hoogte zijn van de verschillende maten en hoe ze zich verhouden tot je afgewerkte uiterlijk. Het is eenvoudig: als je lossere golven wilt, ga dan voor een krultang van 1 tot 2 inch; voor strakkere krullen, zoek naar een loopmaat die minder dan een inch is. Houd er ook rekening mee dat het belangrijk is om krultangrecensies te lezen voordat u uw aankoop doet. Van een krultang met 3 vaten tot automatisch krullen tot een spiraalvormige krultang, er zijn letterlijk tientallen opties en het is belangrijk om erachter te komen welke het beste bij je past.

2. Kies de juiste temperatuur.

Net als bij alle andere hittestylingtools zijn warmere temperaturen ideaal voor dikker haar. Ze kunnen dikker haar efficiënter stylen, terwijl lagere temperaturen het beste zijn voor fijner, dunner haar.

3. Kies een hoogwaardige krultang.

We hebben het over keramiek en toermalijn! Dit soort krultangen worden gezien als de gezondste hete hulpmiddelen voor je haar. Keramische krultangen zijn een solide optie omdat ze de warmte gelijkmatig over je lokken verdelen, terwijl toermalijn krultangen de ultieme keuze zijn omdat ze negatieve ionen afgeven die de nagelriem van je haar afdichten, wat bijdraagt aan een supergladde, kroesvrije afgewerkte look.

4. Snijd je haar.

Lang haar betekent dat je veel meer te krullen hebt. Verdeel je haar in verschillende secties en beveilig elke sectie die je niet gebruikt met een dubbele pin of een duckbill haarclip. Hoewel veel van deze clips zullen werken, laten plastic versies meestal minder knik in het haar achter die soms moeilijk te krullen is. Neem vervolgens een sectie in je hand vanaf de onderkant van je haar en je bent klaar voor hands-on krultangactie.

5. Klem, krul, herhaal.

Klem aan de uiteinden en krul omhoog totdat de hele loop bedekt is met plat haar. U wilt voorkomen dat haar over de ton wordt gelegd, omdat het ervoor zorgt dat het haar in sommige gebieden oververhit raakt en in andere helemaal niet verwarmt, d.w.z. “hotspots”, die mogelijk kunnen zingen of uw lokken ernstig kunnen beschadigen. Houd het haar 10-15 seconden per sectie vast. Als je je krul losmaakt en merkt dat je haar de spiraal niet vasthoudt, krul je gewoon opnieuw en voor alle andere krullen, houd dan iets langer vast dan je oorspronkelijke krul om te voorkomen dat je je lokken dubbel moet verwarmen.

6. Schud het uit.

Zodra je hele krullenkop op zijn plaats zit, neem je een kijkje in de spiegel en bepaal je of je van de look houdt of het een beetje wilt losmaken. Als je voor het laatste wilt kiezen, draai je gewoon je hoofd een paar keer om om je haar uit te schudden. We raden aan om je krullen op deze manier uit te schudden in plaats van ze met je vingers te kammen, omdat je handen soms oliën bevatten die je haar er snel een beetje vettig uit laten zien of zelfs de spiraal helemaal plat maken.

7. Vergrendel het.

Als je het gevoel hebt dat je krullen misschien niet vanzelf vasthouden, voeg dan een beetje medium-hold haarlak toe aan de mix om een blijvende look te creëren. Wij houden van Nexxus Kam Thru Finishing Mist, een haarlak die zachtheid, glans en de hele dag vasthouden toevoegt zonder die ongewenste crunch.

Het stylen van kort haar kan een uitdaging zijn. En een krultang gebruiken? Nog lastiger, omdat sommigen van ons nog steeds niet verder lijken te kunnen kijken dan de traditionele blow-out. Begrijpelijk, want de belangrijkste verkoop van kort haar is de lichtere, wash-and-go-aantrekkingskracht. Hoewel we niet iemand zijn die repareert wat niet kapot is, houden we er ook van om een goede haaruitdaging aan te gaan, vooral als het gaat om het uitproberen van een look die trending is geweest, zowel op mode-catwalks als straatstijlblogs.—EUNICE LUCERO

krultang kort haar losse bob
Getextureerde bobs met losse, luie bochten zijn een rage. Foto credit: indigitalimages.com

Een van de heetste looks this jaar is de gekrulde en getextureerde bob. Helaas hebben we niet allemaal persoonlijke glam squads op onze wenken bediend, klaar om ons ~done~ te krijgen wanneer we maar willen. Met de juiste tools en enkele D.I.Y.-trucs kunnen we deze celebrity-look echter zeker voor minder krijgen. En ook in het comfort van onze huizen! Lees verder voor meer informatie over het gebruik van een krultang op je korte lokken:

Stap 1: Kies de juiste krultang.

De eerste stap naar het stylen van kort haar met een krultang is het kiezen van de ideale loop voor je haarlengte. Krultangen vaten komen meestal in stappen van een inch, met sommige vanaf 5/8 “helemaal tot 2”. Kleinere vaten produceren kleinere, strakkere krullen. Dit maakt het ideaal voor gebruik op korter haar, omdat het haar misschien niet genoeg lengte heeft om rond grotere vaten te lopen en een ringetje te vormen. Voor kort tot middellang haar raden we vaten aan die 3/4″ tot 1 1/4″ dik zijn. Elke grotere, en de krullen vormen nauwelijks een bult – maar als dat de look is waar je voor gaat, goed en wel! #beachwaves

Stap 2: Shampoo en conditie.

We houden ervan om fris te beginnen met elke stijl, en vooral met krullen kun je nooit een schoon genoeg canvas hebben. Vuil, olie en productvuil kunnen onnodige slip en slapheid aan uw lokken veroorzaken, waardoor uw krul ’s middags voortijdig wordt afgevlakt. Ongewassen haar is ook moeilijker te stylen, om mee te beginnen. Het absorbeert stylingproducten mogelijk niet zo optimaal als haar dat goed is gewassen en geconditioneerd.

Stap 3: Beschermen en voorbereiden.

Voordat u sloten onderwerpt aan een mechanische styling, is het altijd, altijd in uw belang om ze te coaten met een thermische beschermingsmiddel. Als je sceptisch bent en dit als een overbodige stap beschouwt, denk dan aan het niet hebben van pannenlappen bij het krijgen van vers gebakken koekjes uit de oven – die broei is echt en natte lokken zijn vooral kwetsbaar om er beschadigd van te raken. Crèmes kunnen te zwaar zijn op kort of fijn haar en kunnen wat limpage doen, dus we geven eigenlijk de voorkeur aan sprays die van de wortel tot de punt worden aangebracht. We houden van hoe TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray jaagt het haar gelijkmatig zonder het gewicht te verminderen.

Als je meer controle en kruldefinitie wilt, voeg dan een mousse of blowdry lotion toe aan je lokken na je hittebeschermende middel. Krulspecifieke variaties, zoals Dove Style+Care Krullen Definiërende Mousse—kan ook wat kroezenbescherming bieden. Verdeel over strengen met behulp van een kam of je vingers.

Stap 4: Föhnen.

Voordat je haar rond een strijkijzer krult, droog je het haar met een föhn tot het vochtig is. Of wees een goed meisje en wacht tot het 90 procent droog is, wat gezonder is voor je lokken.

Stap 5: Sectie je haar

Deel het haar in zes secties en beveilig elk met een darby- of duckbill-clip, zoals je zou doen met lang haar. Dit is geen harde en snelle regel, omdat sommige korte kapsels minder secties kunnen gebruiken. Soms zou je verrast zijn door hoe snel je je haar kunt krullen als je het gewoon in de gaten houdt.

Stap 6: Begin met krullen.

We houden er meestal van om lang haar weg te krullen van het gezicht om onze gelaatstrekken te openen. Maar voor een frissere, dikkere look bij het omgaan met kort haar, houden we ervan om de krulrichtingen te mengen (kortom, ga buck-wild). Hoe dan ook, krullen zien er het beste uit als de secties ongeveer 1 1/2 “dik zijn. Begin met je onderste scheidingen, ga verder met het draaien van elk gedeelte rond het strijkijzer, kronkelend tot je rond oorhoogte reikt. Laat ongeveer 1/2 “haar ongekruld aan de uiteinden voordat je draait – de uiteinden los laten geeft een moderner gevoel. Laat het strijkijzer ongeveer 10 seconden intrekken voor een stevige krul. Herhaal dit ook op alle bovenste secties.

* Een opmerking over geklemde strijkijzers en toverstokken: als je een krultang met een klem gebruikt, houd dan de tanden open terwijl je haar rond de loop draait. Klem tanden tegen elkaar wanneer je 1/2 ” tegen het einde hebt bereikt. Voor toverstokken begin je vanaf de bovenkant van de sectie en werk je naar beneden, waarbij je aan de uiteinden dezelfde hoeveelheid toelage overlaat om een goede krul te vormen. Pas op met de hitte!

Stap 7: Schud het van je af.

Zodra alle secties zijn gekruld, gaat u verder met het verfijnen van de secties rond de haarlijn zoals gewenst. Afhankelijk van de look waar je voor gaat, kun je elk gedeelte vinger stylen om de ringetjes enigszins te scheiden of het haar voorzichtig borstelen voor een zachtere, meer natuurlijke look. Werk af met wat lichte haarlak zoals Nexxus Kam Thru Finishing Mist die we hierboven noemden voor een hele dag maar toch aanraakbare hold.

Dat is het! Gebruik deze tips om het meeste uit een van onze favoriete hot tools te halen.