Hoe een rommelige knot te doen, zelfs als je haar kort en dun is

Ondanks de moeiteloze look die rommelige knotkapsels geven, is het creëren van een fatsoenlijke rommelige knot om overal buiten je keuken of slaapkamer uit te gaan niet zo eenvoudig. Zeker als je fijn, steil, middellang haar hebt. In The Right Hairstyles geloven we dat geen haarmissie onmogelijk is; daarom hebben we een stap-voor-stap rommelige knot tutorial voorbereid die je leert hoe je je haar in een knot kunt stoppen met minimale inspanning en hoofddraaiende resultaten.

Als je het geluk hebt om lang, vol haar te hebben, kijk dan eens goed naar de derde manier: in tegenstelling tot andere gebruikelijke manieren om een rommelige knot met dik haar te maken, maakt deze het mogelijk om een meer ingewikkelde en elegante updo te creëren.

Bekijk de video tutorial en scroll naar beneden voor de lijst met stappen en nog meer hacks en methoden!

Hoe een rommelige knot met dun haar te doen

De waarheid is dat wanneer je kort, dun haar hebt, je altijd een soort hack nodig hebt om een rommelige knot er goed uit te laten zien. Anders zal het broodje echt klein zijn, wat twee dingen betekent:

  • je gezicht zal er voller uitzien (daarom moet je vooral op je hoede zijn voor kleine broodjes als je een volledig rond gezicht hebt);
  • je haar ziet er erg dun uit (en je wilt je dunne haar er voller uit laten zien, nietwaar?).

Gelukkig kennen we drie hacks die je helpen een volumineuze rommelige knot voor dun haar te maken.

#1: Leuke Rommelige Knot voor Dun Haar

Deze methode helpt je een rommelige knot te maken met halflang haar en zelfs een kort lobbenkapsel. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

Stap 1: Borstel je haar, trek het in een hoge paardenstaart en zet stevig vast met een elastiek. Wikkel een elastische stropdas meerdere keren om de paardenstaart op te tillen en weg te zetten van je hoofd.

Stap 2: Trek het haar naar voren om een gladde paardenstaartlook te voorkomen. Voor een rommelige knot moet het hele kapsel er een beetje rommelig uitzien, niet alleen de knot zelf.

Messy Knot voor Dun Haar Stap

Stap 3: Plaag je paardenstaart grondig (raadpleeg indien nodig deze teasing guide). Wees niet te stil, want dun haar is gevoelig voor beschadiging. Als je haar schoon is en geen vet heeft, spray het dan met droogshampoo voor een betere grip. Je zult al snel eindigen met een rommelige en donzige paardenstaart zoals deze:

Paardenstaart plagen om een rommelig broodje te maken

Stap 4: Pak nu delen van je geplaagde haar en speld het vast aan de basis. U hoeft geen extra wendingen of knopen te maken. Het idee is om het geplaagde haar aan alle kanten vast te pinnen om de vorm van een knot na te bootsen. Je mag de tips niet verbergen, want ze vullen het ‘doen heel goed aan.

Stap 5: Trek de voorste stukken eruit. Als je wat babyhaar hebt, maak het dan niet glad met haargel – het is prima om het ook op je gezicht te laten vallen. Als je haar aan de achterkant te kort is en niet in een paardenstaart kan worden getrokken, kun je het gewoon knippen met een bobby pin.

Leuke Rommelige Bun

#2: Enorme rommelige bun met een donut bun maker

Het gebruik van een donutbroodjesmaker is misschien wel de gemakkelijkste manier om dun haar in een knot te stoppen. Het probleem is dat zulke knotjes uiteindelijk gladde en gladde ballerinabroodjes worden – niet een kapsel waar we hier naar streven. Dus, hier is wat we voorstellen om in plaats daarvan te doen:

Stap 1: Borstel je haar en bind een hoge paardenstaart aan de bovenkant van je hoofd.

Stap 2: Trek het haar naar alle kanten zodat het er niet te glad uitziet.

Stap 3: Neem een knotmaker voor je haarkleur. Zoek een touw dat een broodjesmaker in zijn vorm vasthoudt; hiermee kunt u het uitpakken. Kortom, dit is het omgekeerde van wat je met je sok doet om een sokkenbroodje te maken. Wikkel de ongerolde broodjesmaker dus om de basis van je paardenstaart en zet hem vast met bobby pins.

Stap 4: Leg de lokken van je haar gelijkmatig aan alle kanten. Zo ziet het eruit:

Enorme rommelige Bun Tutorial Stap

Stap 5: Begin met het vastmaken van de strengen aan de basis. Het is beter om ze vast te pinnen zoals ze zijn, zonder te draaien, omdat je misschien haar mist om sommige gebieden te bedekken. Nogmaals, het zichtbaar laten van de uiteinden en het trekken van je voorste stukken zal de look alleen maar perfectioneren.

Enorme rommelige knot met dun haar

#3: Rommelige knot voor kort haar met hairextensions

Een andere manier om een ingewikkeld enorm rommelig knotkapsel te creëren, is het gebruik van hairextensions. Maak je geen zorgen, je hebt hier geen permanente hairextensions nodig. Meer dan dat, zelfs de goedkoopste clip-ins zullen het doen (dit zijn degenen die we in de video hebben gebruikt om zeker te zijn van wat we zeggen). Als je voor goedkopere extensies gaat, spray ze dan met wat droogshampoo om overmatige gladheid kwijt te raken. Deze eenvoudige hack maakt het stylen van een rommelig broodje veel gemakkelijker.

Stap 1: Borstel je hairextensions door en maak de basis los om klaar te zijn om hem te knippen.

Stap 2: Knip je haar in de buurt van de slapen. Plaats het bovenste gedeelte bovenop je hoofd, zodat het niet in de knoop raakt met je extensions. Clip vervolgens de extensies naar het onderste gedeelte. Als je glad, steil haar hebt, plaag dan de wortels een beetje zodat de extensions beter klemmen.

Beste manier om in extensies te knippen

Stap 3: Leg het bovenste gedeelte van je haar neer en borstel het samen met de extensions door. Trek vervolgens je haar omhoog in een hoge paardenstaart. Laat het haar een beetje los of sleep het naar voren als de paardenstaart is vastgebonden.

Stap 4: Scheid de paardenstaart in twee strengen. Splits vervolgens opnieuw elke streng in tweeën en draai ze om elkaar heen (je kunt proberen de standaards te draaien zoals ze zijn, zonder in twee delen te splitsen, maar deze stap geeft een beetje meer controle over je haar). Draai vervolgens twee delen van de paardenstaart om elkaar heen. De twists zorgen ervoor dat kleuren perfect passen, dus zelfs als je extensions niet goed bij je haarkleur pasten, kan de knot nog mooier blijken te zijn, met een aantal geweldige highlights en lowlights.

Messy Bun met extensies Tutorial Stap

Stap 5: Trek en trek aan de secties om ze luchtiger te maken; wikkel vervolgens de gedraaide paardenstaart rond de basis van je pony. Zet de rommelige knot vast met bobby pins en spray wat haarlak voor een betere grip.

Chic Messy Bun voor dun haar met extensions

Hoe een rommelige knot te doen met lang of dik haar

Als je lang, dik haar hebt, zullen rommelige knotjes minder een uitdaging zijn. De klassieke methode is om je paardenstaart te draaien en om zichzelf heen te wikkelen, vast te zetten met een paar bobby-pinnen. Belangrijke ingrediënten om toe te voegen aan het kapsel zijn het losser maken van het haar door eraan te trekken nadat de paardenstaart is vastgebonden (of zelfs nadat de knot klaar is), evenals het trekken en stylen van enkele voorste stukken.

Als de klassieke methode niet voor u werkt en u moeite heeft om het rommelige broodje op zijn plaats te houden, zijn hier de 3 manieren om het aan te passen. Experimenteer met elke manier om te zien welke je de meest afgewerkte maar toch elegante en moeiteloze look geeft.

  1. Trek niet al je haar uit bij het maken van een paardenstaart, waardoor een middelgrote regenboog knot achterblijft. Draai en wikkel vervolgens de uiteinden rond de basis van je pony en zet hem vast met bobby-pinnen. Trek en trek aan de secties om te eindigen met de look die je het leukst vindt.
  2. Maak een paardenstaart. Neem dan nog een elastiek; begin alsof je een andere pony doet, maar trek slechts de helft van je haar erdoorheen. Draai de elastieken en haal het door al het haar dat je nu hebt (de deels doorgetrokken paardenstaart samen met de uiteinden). Zorg ervoor dat het elastiek niet helemaal naar de basis van de paardenstaart gaat. Je kunt het dorstelastiek of de bobby pinnen gebruiken om de rommelige knot op zijn plaats te zetten.
  3. Een andere manier om een perfecte rommelige knot met lang haar te stylen, is door te beginnen met een halve paardenstaart, maar vervolgens kleinere delen van de lus aan de basis te draaien en vast te pinnen. Draai en pin vervolgens de resterende uiteinden waar ze beter passen.

Klaar om te pronken met je rommelige broodje? Vermeld @therighthairstyles op Instagram of laat een reactie achter op onze videozelfstudie.