Hoe een undercut te laten groeien: 3 kapsels om de scheerbeurt te verbergen

Het is een paar maanden geleden dat ik besloot om een ondersnijding in mijn lange haar te scheren. En in die tijd heb ik geleerd dat mijn haar veel sneller groeit dan ik had verwacht, wat betekent dat mijn verloofde vrijwel om het weekend mijn ondersnijding heeft moeten scheren. Het was veel om te verdragen! Wat leidde tot mijn beslissing om een undercut uit te laten groeien voordat ik mijn haar rond de zomer in een lob hakte. Voor deze tussenfase heb ik een paar haarstylingtips onder de knie die mijn haar dat eronder uitgroeit zorgvuldig verbergen. Lees verder om te zien hoe je een undercut soepel kunt laten groeien met deze stijlen:

1. Hollandse Vlecht Updo

het uitgroeien van een ondergesneeuwd kapsel om hollandse vlecht updo te dragen
Zorgvuldig pinnen bedekt een overwoekerde ondersnijding. Foto credit: Allison Schmidt

Alle drie deze stijlen zijn bedoeld om de nu twee centimeter gegroeide ondersnijding te bedekken die zich in de nek van mijn nek bevindt. Deze eerste stijl is mijn favoriet voor dagen dat ik een vettig haarmasker doe. Ik doe een klein beetje kokosolie over de uiteinden van mijn haar. Ik maak dan een deel in het midden 0f mijn haar en doe aan elke kant een hollandse vlecht pigtail. Om mijn ondersnijding te bedekken, speld ik de vlechten over de nek van mijn nek.

2. Prinses Roll

uitgroeien van een undercut | kapsels om de prinsessenrol te dragen
De prinsessenrol. Foto credit: Allison Schmidt

Voor een elegant, jaren ’50 geïnspireerd kapsel, hou ik van de prinsessenrol. Geholpen door een elastische hoofdband duurt dit kapsel slechts een paar minuten om te doen. En het is vooral geweldig voor tweede- of derdedagshaar! Ik fris mijn roots gewoon op met een beetje Dove Refresh + Care Volume en Fullness Droogshampoo. Dan doe ik een hoofdband over mijn haar en lus rond de uiteinden totdat ik deze mooie gerold look krijg.

3. Lage paardenstaart

het uitbouwen van een ondergesneeuwd kapsel om de lage paardenstaart te dragen
Bedek die babyhartjes met een lage pony. Foto credit: Allison Schmidt

Voor de makkelijkste stijl van allemaal hou ik wel van een goede lage paardenstaart. Om ervoor te zorgen dat een lage pony een ondersnijding bedekt, bevestig je de haarband direct onder waar de ondersnijding eindigt. Maak het dan op met een haarlint! Deze eenvoudige stijl duurt slechts een minuut en is geweldig voor luie haardagen. Maak de look af met TRESemmé Volume Verdikking Spray om de stijl op zijn plaats te houden en het een beetje meer pit te geven.

Met deze waterdichte kapsels zul je nooit stress hebben over hoe je een ondersnijding kunt laten groeien en het bewijs van je scheerbeurt kunt verbergen!