Hoe haar te krullen met een stijltang als een pro thuis

Leren hoe je haar krullen met een stijltang is een soort essentiële vaardigheid om te leren, vooral als je meer ontspannen bochten wilt maken, zoals zomerse strandgolven of losse Hollywood-krullen. Zoals met alles, oefening baart kunst. Bovendien draait het allemaal om vallen en opstaan en het vinden van de methode en het uiterlijk dat het beste bij je past.

Hoewel deze techniek ingewikkeld kan aanvoelen, is het eigenlijk vrij eenvoudig als je het onder de knie krijgt. Blijf lezen om de beste techniek te leren voor het krullen van haar met een stijltang en wees geduldig met jezelf terwijl je leert!

Klaar om te leren hoe je haar krult met een stijltang? Laten we beginnen.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

1. Begin met het beschermen van je haar.

hittebeschermend middel voor stijltang
Hittebeschermend middel is altijd een must.

Wanneer u een stijltang gebruikt, spray dan op een thermische beschermingsmiddel in uw haar. We houden van de soepele resultaten die we krijgen van TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray. Nadat je je haar hebt gespuugd, kam je het product door om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bedekt is. Deze extra beschermingslaag voorkomt dat het haar zingt op hotspots op het strijkijzer. Voor dik haar, sectie en spray om er absoluut voor te zorgen dat alle lokken een gelijkmatige coating hebben.

5. Sectie haar.

Verdeel je haar in twee secties vanaf de oren omhoog. Klem het bovenste deel van het haar op je kruin en zet het vast met een clip.

6. Trekken en draaien.

Beginnend met het onderste afscheid, verder van het haar in kleinere secties, werken twee tot drie secties meestal het beste, maar het hangt af van hoe strak je wilt dat je krullen zijn.

De truc om te leren hoe je haar krult met een stijltang is om je strijkijzer vast te houden als een krultang. Om dit te doen, houd je je stijltang dicht bij de hoofdhuid, wikkel je het haar tussen de tanden en beweeg je langzaam naar beneden terwijl je het strijkijzer af en toe ronddraait beide tanden.

Als vuistregel geldt dat hoe strakker en dichter het wikkelen van het haar rond het strijkijzer, hoe strakker de krullen, wat ideaal is voor ringetjes, voor lossere, romantische krullen, het tegenovergestelde doen.

7. Meng de textuur.

golvend haar met stijltang
Verander de textuur van de krullen.

Voor een interessantere look, probeer flicks toe te voegen met de krullen. Om de bewegingen te maken, klem je het strijkijzer halverwege het haargedeelte vast en draai je het weer op zichzelf om een U-vorm te creëren. Blijf in deze hoek en beweeg naar de punt. Zorg ervoor dat u ook enkele veegbewegingen aan de achterkant toevoegt.

8. Werk af met een spray.

haarspray op gekruld haar
Sluit je stijl op met haarspray.

Geef je krullen wat structuur en controle door een haarspray toe te voegen, zoals Love Beauty en Planet Light Hold &Frizz Control Kokosmelk &White Jasmine Light Hold Hair Spray.

Je kunt er ook voor kiezen om haar te vernevelen met een shine spray, zoals Bed Head van TIGI Headrush, voor een luxe hoogtepunt. Als lossere krullen of meer golvende krullen nodig zijn, gebruik dan een borstel, zoals een peddelborstel, om je ringetjes voorzichtig te scheiden. U kunt ook de vingers gebruiken om door het haar te lopen en het zachtjes van wortel tot punt schudden.

Zoals we al eerder zeiden, oefening baart kunst! Wees geduldig met jezelf terwijl je deze nieuwe techniek leert en blijf oefenen totdat je het goed hebt.