Hoe haarconditioner te gebruiken, volgens uw haartype

De meeste shampoos bevatten chemicaliën die behoorlijk ruw kunnen zijn op je haarzakjes, terwijl haarconditioners bevochtigingsmiddelen, oliën en vetalcoholen bevatten die je haar flexibel en zacht maken. Het is van vitaal belang om de meest geschikte haarconditioner voor uw huid- en haartype te vinden. Veel formules bieden verschillende voordelen, dus zorg ervoor dat u er een vindt die geschikt is voor u. Voordat je leert hoe je haarconditioners moet gebruiken, moet je weten wie ze moet gebruiken, wanneer en waarom. Lees verder om erachter te komen!

Wie kan haarconditioners gebruiken?

Iedereen die niet gevoelig is voor bepaalde ingrediënten moet een haarconditioner gebruiken, als ze gezond, mooi haar willen. Hoewel je hoofdhuid een natuurlijke conditioner produceert die talg wordt genoemd, zorgt shampoo ervoor dat alles uit je haar wordt verwijderd. Eenmaal ontdaan van zijn natuurlijke vocht en oliën, heeft je haar wat extra hydratatie en conditionering nodig. Door het te wassen met een shampoo en daarna geen conditioner te gebruiken, wordt je haar erg kwetsbaar voor verschillende factoren zoals wind, zonnestralen of op warmte gebaseerde stylingtools.

Mensen met droog haar zullen er veel baat bij hebben als ze regelmatig een haarconditioner gebruiken. Zelfs als je haar droog is door te vaak te veel warmte te gebruiken, zal een conditioner je helpen de schade te herstellen en je haar te voeden.

Ken je haartype

Je kunt niet zomaar een haarconditioner voor je haar gebruiken. Het is essentieel om meer te weten over uw hoofdhuid, huid en haartype voordat u een haarconditioneringsproduct kiest. U moet ook rekening houden met uw haarstylingroutine bij het bladeren door verschillende producten.

Er zijn veel soorten haar en ze hebben allemaal verschillende texturen die verschillende ingrediënten vereisen voor een succesvolle behandeling. Als je je haar kleurt of vaak föhnt, is de kans groot dat je een rijke conditioner nodig hebt om je gemartelde lokken te hydrateren. Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, probeer dan iets natuurlijks en voedends te gebruiken, zoals de vitamine B5-conditioner met dode zee-mineralen.

#1: Geblondeerd haar

Kun je conditioner op droog haar aanbrengen? Ja, dat kan, en dat zou je moeten doen! Als je je haar vaak bleekt of verft, zal het last hebben van extra slijtageschade. Het beste wat je kunt doen, is zowel shampoo als haarconditioner vinden die expliciet zijn geformuleerd voor gekleurd haar en vervolgens een paar trucs leren over het correct gebruiken van conditioner en shampoo. Je salon kan je ook enkele productaanbevelingen geven, dus wees niet verlegen om het te vragen.

#2: Getextureerd haar

Sommige mensen kunnen veel dikkere haarschachten hebben dan anderen. Als je een van die mensen bent, zoek dan naar een krachtigere haarconditioner die je haar beter kan beschermen en genezen. Een goed voorbeeld is Arganolie conditioner met Dode Zee mineralen. Dat zal helpen je haar te genezen, terwijl het zijdezacht en glanzender wordt.

#3: Krullend Haar

Krullend of golvend haar is meestal gevoelig voor kroezen en droogheid. Het is essentieel om te weten hoe je conditioner op krullend haar goed kunt aanbrengen voor de beste resultaten. Mensen die gezegend zijn met rijke krullen willen misschien ijveriger zijn over hoe ze haarconditioner verspreiden. Het is absoluut noodzakelijk om het gelijkmatig over je hele haar te verspreiden en elke streng te coaten voor de beste resultaten. Wees gul met de conditioner, je haar zal dankbaar zijn.

Gebruik haarconditioner op de juiste manier

Hier zijn de verschillende eenvoudige stappen van het correct gebruik van haarconditioner:

#1: Was je haar

Stap onder de douche en begin met je normale haarwasroutine. Je conditioneert je haar nadat het grondig is gewassen, dus gebruik je favoriete shampoo om je lokken en hoofdhuid een goede scrub te geven. Het zou het beste zijn als je je meer zou concentreren op het grondig wassen van je hoofdhuid, maar zorg ervoor dat je niet aan je natte haren trekt, omdat dit bovendien de haarpunten kan beschadigen, waardoor er meer breuk ontstaat.

#2: Spoel je haar grondig uit shampoo

Het gebruik van warm water helpt om alle shampooresten uit je haar te wassen. Warm water betekent echter niet warm water. Een warme temperatuur is veel veiliger voor je haar, dus je moet stomende warme douches vergeten, vooral als je gekleurd of beschadigd haar hebt. Het is essentieel om voorzichtig te zijn wanneer je je vingers door je haar laat gaan, zodat je niet aan je haarlokken trekt. Je weet dat je het hebt gespoeld op het moment dat alle shampoo eruit is en wanneer je haar ‘piepend’ aanvoelt.

#3: Verwijder overtollig water uit je haar

Het gebruik van een haarconditioner op soppend nat haar zal niet veel helpen, omdat de conditioner niet lang genoeg aanblijft om effecten op je haar te hebben. Wikkel je haar met een zachte katoenen stof (een oud t-shirt is voldoende) en laat het het water opzuigen. Laat het enkele minuten intrekken om zoveel mogelijk water uit je haar te halen voordat je de conditioner aanbrengt. De tijd zal rijp zijn wanneer je haar aan isvochtig.

#4: Breng nu haarconditioner aan

Doe gewoon een beetje haarconditioner in je hand. De exacte hoeveelheid die je nodig hebt, hangt af van de lengte van je haar. Een hoeveelheid ter grootte van een dubbeltje is wat professionals aanbevelen, terwijl drogisterijmerken mogelijk een grotere hoeveelheid nodig hebben omdat hun producten meestal worden verdund. Je hebt een hele handvol haarconditioner nodig om een hele haarlengte te bedekken voor heel lang haar.

Laat de handen door het haar lopen, zorg ervoor dat je haarconditioner zich gelijkmatig door de middelste schachten van je haar verspreidt en breng het aan op elke haarlokken die je kunt. Verspreid de conditioner naar de haarstrenguiteinden, omdat de uiteinden het oudste en meest beschadigde segment van je haar zijn. Plaats geen haarconditioner in de buurt van je wortels en hoofdhuid, omdat het je follikels kan verstoppen, wat resulteert in een toename van de olieproductie en een langzamere haargroei. Vermijd ook het aanbrengen van haarconditioner op je haarwortels, omdat het je haar kan verzwaren, waardoor het er vettig uitziet.

Over het te lang laten zitten van een haarconditioner

Als je de haarconditioner nog een paar minuten aan laat staan, heb je niet meteen een probleem. Als je er echter een gewoonte van maakt om je haar voor een langere periode te conditioneren, zal je haar het gevoel hebben dat het bedekt is met productopbouw.

Er zijn minimale voordelen als je een haarconditioner langere tijd aan laat staan. Als je extra tijd hebt om je haar te verwennen, zoek dan naar een diepe behandeling haarconditioner, omdat de formule is gemaakt zodat het langer op je haar kan blijven zitten en je lokken dieper kan doordringen.

Wanneer je de juiste conditioner voor je haartype vindt, zorg er dan voor dat je deze altijd na het wassen gebruikt. Al snel zul je merken dat je haar levendiger, zijdeachtiger en sterker wordt. Het is een kleine stap in je haarroutine die een enorm verschil maakt.

Uitgelichte afbeelding via Instagram