Hoe het haar thuis chemisch recht te maken en het daarna te beschermen

Op een gegeven moment droomden velen van ons ervan om steil haar voor een langere periode te hebben. Godzijdank voor Braziliaanse blowouts, keratinebehandelingen en relaxers! Hoewel deze behandelingen het haar er strak en recht uit laten zien, komt nazorg met een prijs. Het maakt niet uit hoe je het haar chemisch rechttrekt, je moet altijd onthouden dat de gezondheid van je lokken op de eerste plaats komt, vooral als het gaat om chemicaliën die op de lange termijn schade kunnen veroorzaken.

Om je te helpen, delen we enkele insider haartips over hoe je haar chemisch kunt stijlen met thuiskits, plus hoe je daarna voor je haar kunt zorgen. Dit omvat hoe je je haar onder controle kunt houden en wat je moet vermijden. Van weten wanneer je je haar kunt kleuren tot het veranderen van je haarverzorgingsregime, lees verder om enkele van de meest gestelde vragen te ontdekken om je te helpen je haar beter te verzorgen na een chemische stijltang.

Nog nooit je haar thuis chemisch rechtgetrokken? Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

1. Stel altijd een timer in

chemisch steil maken van haarpunten thuis
Krijg geweldig steil haar met chemische stijltangen.

Voordat u besluit om het haar thuis chemisch recht te trekken, moet u ervoor zorgen dat u alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen leest die worden geboden door de kit die u hebt gekocht. Houd er rekening mee dat bij chemische behandelingen (vooral relaxers) het proces tijdgevoelig is. Stel een timer of een alarm in. Zorg ervoor dat je dit proces in een geventileerde ruimte doet om van dampen af te komen; zet je ramen open of doe het buiten als het kan.

2. Overdrijf het niet

Zorg er op ontspannen haar voor dat je werkelijk behoefte aan een touch-up – zo niet, dan kunt u mogelijk uw haar overbewerken. Als het ongeveer zes tot acht weken na je laatste behandeling is geweest, of als je minstens 1/4 centimeter nieuwe groei hebt, ben je duidelijk. Als je echter net vlechten hebt verwijderd of onlangs je haar hebt gekleurd, is het goed om nog ongeveer een week te wachten met ontspannen om onomkeerbare schade te voorkomen.

Als je twijfelt over het chemisch rechttrekken van je haar, zijn er veel voor- en nadelen die je in gedachten wilt houden bij het nemen van de uiteindelijke beslissing om een behandeling te doen.

Chemische haaruitstrijking: de voordelen

De voordelen van chemisch gestrekt haar maken deze behandeling voor zoveel mensen een absolute must. De behandeling temt kroeshaar, waardoor je strakke en gladde lokken krijgt. Chemisch gestrekt haar kan tot 6 maanden meegaan, wat perfect is voor mensen die altijd een strakke look willen. Bovendien, als u deze behandeling zelf doet, zijn thuiskits zeer betaalbaar en vrij eenvoudig om te doen.

Chemische haar stijltang: de nadelen

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat elke permanente vorm van behandeling enige schade aan uw strengen zal veroorzaken. Wanneer het haar chemisch wordt rechtgetrokken, breken de bindingen, waardoor je haar recht en glad kan zijn. Dit veroorzaakt breuk en schade aan je haar, daarom is after-hair care dus belangrijk.

Het is ook goed om te weten dat je misschien niet je oorspronkelijke textuur terugkrijgt. Zodra de behandeling is uitgewerkt, kunt u achterblijven met kroesgevoelig, multi-textuur haar. Als je dit goed vindt, hoef je je geen zorgen te maken.  Het kan echter zijn dat u behoorlijk wat onderhoud doet als u geen fan bent van uw haartextuur nadat de behandeling is uitgewerkt.

Je hoofdhuid en haar kunnen reacties hebben op de chemicaliën die in deze behandelingen worden gebruikt, dus het is het beste om altijd eerst een testlijn te doen voordat je all-in gaat.

chemisch steil haar ombre
Krijg steiler haar, veilig.

Stap 1. Sectie haar.

Nadat je je haar hebt gewassen en geconditioneerd, gebruik je een rattenstaartkam om het haar in vier werkbare secties te verdelen door het haar in het midden van je hoofd, van voor naar achter en van oor tot oor te scheiden. Breng met handschoenen de keratinebehandeling in secties aan in uw haar, van wortel tot punt met behulp van een applicatorborstel.

Stap 2. Kambehandeling door haar.

Voor een gelijkmatige verdeling kam je de behandeling door je haar met een breedtandige kam. Dit zal ook helpen om overtollig product te verwijderen. Al je strengen moeten worden gecoat.

Stap 3. Föhnen.

Föhn elk deel van je haar met warme of gemiddelde hitte, houd het concentratiemondstuk langs de haarschacht waardoor de haarschubben plat worden afgesloten.

Stap 4. Stijltang.

Deel het haar zoals jij wil dat het wordt gedragen, om te voorkomen dat je je haar stylet na het vlak strijkproces, wat kan resulteren in deuken of vlekken langs het oppervlak van het haar. In secties van één of twee inch begint je je haar plat te strijken op 450 graden. Als u het op een lagere temperatuur instelt, kan de stijltang niet afdichten tijdens de behandeling.

Stap 5. Wacht 72 uur.

Laat je haar de komende 72 uur zoals het is. Slaap op een satijnen of zijden kussensloop om je lokken te beschermen. Katoen zorgt voor wrijving en kan je vers behandelde haar beschadigen. Daarna kunt u uw normale styling- of was- en verzorgingsroutines uitvoeren.

Wil je thuis een relaxer proberen? Scroll naar beneden voor meer informatie.

ontspannen haar
Het ontspannen van je haar maakt lokken strak.

Stap 1. Mix relaxer en activator.

Meng de relaxer en activator totdat deze vrij is van klonten en volledig gecombineerd is.

Stap 2. Deel het haar in vier secties.

Gebruik een rattenstaartkam om het haar in vier werkbare secties te verdelen door het haar in het midden van je hoofd, van voor naar achter en van oor naar oor te scheiden.

Stap 3. Bereid haar voor.

Bereid je haarlijn en hele hoofdhuid voor met vaseline of basisolie om irritatie te voorkomen.

Stap 4. Breng relaxer aan.

Gebruik handschoenen en begin met het aanbrengen van een relaxer op je nieuwe groei. Begin met het achterste gedeelte van je haar, sectie voor sectie, waarbij je het haar horizontaal binnen elke sectie scheidt. Met andere woorden: Deel het haar, breng een relaxer aan en herhaal deze stappen op de volgende delen van het haar. Gebruik de gladheidstechniek alleen tijdens het aanbrengen door het achteroppervlak van de borstelharen van een kam te gebruiken.

Ga door met dit proces voor alle vier de delen van het haar, waarbij je je voorste en achterste haarlijn tot het einde laat staan. Besteed niet te veel tijd aan één gebied, omdat dit kan leiden tot oververwerking. Elke sectie duurt ongeveer vijf tot acht minuten.

Stap 5. Tijd om te wassen.

Nadat je je laatste sectie hebt voltooid, is het nu tijd om te wassen. Was het haar met neutraliserende shampoo om de chemicaliën te deactiveren met behulp van de gladstrijkingstechniek met uw handen totdat de relaxer volledig uit het haar is verwijderd en het water helder is. Als je je hoofdhuid scrubt of masseert, zal het verbranden en irritatie veroorzaken.

chemisch stijl maken haar föhn
Een blowout is een chemicaliënvrije manier om je haar recht te trekken.

Een blowout is een chemicaliënvrije manier om je haar recht te trekken.

Kan ik na een chemisch rechtzettingsproces nog steeds heat-stylen?

Je hebt je haar vers gedaan, maar je kunt gewoon niet wachten om een paar veerkrachtige krullen aan je haar toe te voegen. Misschien wilt u uw paarden vasthouden, afhankelijk van de behandeling die u heeft gekregen. Als je haar vers is behandeld met een Braziliaanse of keratinebehandeling, volg dan de instructies van je kit voordat je warmtestylingtools op je haar gebruikt. Als u het op elk moment van tevoren gebruikt, kunt u sporen en deuken achterlaten op het oppervlak van uw haar. Als je een relaxer had, kun je de stijl verwarmen zodra je haar droog is. Zorg ervoor dat u schade of breuk voorkomt door een hittebeschermend middel te gebruiken zoals TRESemmé Thermal Creations Heat Tamer Spray.

Ik kreeg brandwonden van mijn chemische rechter. Wat moet ik doen?

Vaak krijgen vrouwen tijdens chemische behandelingen brandwonden als gevolg van een geïrriteerde hoofdhuid voorafgaand aan het aanbrengen. Als dit is gebeurd, pluk dan niet de korstjes. Je kunt aloë vera-gel op de hoofdhuid aanbrengen om de verbranding te kalmeren. De volgende keer dat je voor een chemische behandeling gaat, zorg er dan voor dat je hoofdhuid niet geïrriteerd is, en als je het proces zelf uitvoert met een thuiskit, probeer dan niet de voorgestelde tijdslimieten te overschrijden. Volg de instructies in de kit, gebruik vaseline om brandwonden te voorkomen en breng de chemicaliën niet dicht bij uw wortel aan.

chemisch steil haar wassen van je haar
Het gebruik van een haarverzorgingssysteem dat helpt bij het herstellen van uw lokken is gunstig voor chemisch behandeld haar.

Moet ik mijn was- en verzorgingssysteem vervangen?

Chemische behandelingen kunnen breuk veroorzaken als u uw haar niet goed verzorgt. Als uw huidige was- en verzorgingssysteem geen anti-breuk aanprijst, dan ja. Wanneer je haar chemisch rechttrekt, kan het schadelijk zijn voor je haar. Na verloop van tijd, het haar kan zwak, broos en droog worden. Gebruik een lijn zoals de TRESemmé Pro Pure Damage Collectie, wat helpt om het haar sterk, gezond en beheersbaar te maken. TRESemmé Pro Pure Schade Shampoo reinigt je haar en helpt het te beschermen tegen breuk, en TRESemmé Pro Pure Damage Conditioner helpt om vocht te herstellen. Beknibbel daarnaast niet op leave-in conditioners en haarmaskers die beide helpen om je haar te herstellen.

Wanneer kan ik mijn haar kleuren na het chemisch rechttrekken?

chemisch steil haar gekleurd
Raadpleeg voor de zekerheid de fabrikant van uw chemische stijltang om erachter te komen wanneer het het beste is om uw haar te kleuren.

We raden aan om de instructies van de fabrikanten van de chemische behandelingen te volgen voordat u kleur aan uw haar toevoegt.