Hoe je je haar bij de wortels kunt plagen voor een perfect volume

Wat komt er in je op als je aan groot haar denkt: het zuiden, de jaren ’80, schoonheidskoninginnen? Ik ben hier om je te vertellen dat je volume in je haar kunt creëren dat smaakvol en trendy is, terwijl je er niet uitziet als een #FlashbackFriday. Ik plaag veel haar, waaronder mijn eigen, dus ik wil enkele technieken delen die van toepassing kunnen zijn op elke stijl die je probeert te bereiken. Ik zal een stapsgewijze tutorial met je delen over hoe je haar kunt plagen, product- en kamaanbevelingen kunt geven en laten zien hoe je veelgemaakte fouten kunt voorkomen.

De juiste producten kiezen

De eerste stap naar groot haar is het hebben van de juiste tools en producten. Ik heb in de loop der jaren talloze kammen geprobeerd, en hoewel er veel zijn die de klus kunnen klaren, zijn hier een paar die hebben bewezen mijn favorieten te zijn. De Pink Pewter “Never Let Go” kam is specifiek geweldig voor stylisten omdat het een handvat heeft waarmee je kunt blijven werken zonder het neer te leggen, wat geweldig is voor de efficiëntie. Ik vind dat het puntige handvat perfect is voor het maken van gelijkmatige secties, terwijl de tanden van de kam ideaal zijn voor het creëren van een vollere plaag. De “Never Let Go” kam is gelijk aan een traditionele rattenstaartkam, die heel gemakkelijk te vinden is, en je hebt er misschien al een thuis.

Een andere geweldige kam is een Lift Teasing Comb en Hair Pick. Deze kam is twee uiteinden, waarbij beide uiteinden een doel dienen. Het uiteinde met de tanden kan worden gebruikt om te plagen, terwijl het uiteinde met de plectrum na het plagen wordt gebruikt om de bovenkant van het haar glad te maken zonder de rugkam te verwijderen, wat ik in het stapsgewijze gedeelte zal demonstreren.

Producten voor het plagen van haar

Vervolgens heb je de juiste producten nodig om ervoor te zorgen dat je stijl de hele dag door standhoudt. Heb je je haar geplaagd om het 10 minuten later plat te laten vallen? Dit kan vooral waar zijn als je glad, zijdeachtig haar hebt. Door grit en textuur aan je haar toe te voegen voordat je gaat plagen, gevolgd door haarlak na het plagen, om het op zijn plaats te houden, zal het het verschil maken in het resultaat en de levensduur van de stijl. De Sexy Hair Surfer Girl Texture Spray en Moroccan Oil Dry Texture Spray zijn twee producten die geweldig zijn voor het toevoegen van textuur en gruis voordat je begint met het rugkamproces.

Nadat je je haar hebt geplaagd, eindig je met haarlak op het geplaagde wortelgebied om op zijn plaats te blijven zitten. Kenra Volume 25 Hairspray is een beproefde favoriet en werkt op verschillende haartypes.

7-stappen tutorial over het plagen van haar

Nu je klaar bent met alle tools en producten die nodig zijn om de perfecte tease te bereiken, is hier de stapsgewijze zelfstudie.

 1. Concentreer je op gebieden die je terug kamt, voeg de textuurspray toe voor grit en houd vast.
 2. Hoe haar te plagen: stap 1

 3. Gebruik de rattenstaart of “Never Let Go” -kam, neem een 3/4-1-inch breed gedeelte en til het haar recht omhoog met spanning. Werken met kleine, gelijkmatige secties is de sleutel.
 4. Hoe haar te plagen: stap 2

 5. Beginnend op ongeveer 3-4 centimeter afstand van de hoofdhuid, kam in het gedeelte duwt het haar naar beneden naar de hoofdhuid. Herhaal dit 2-4 keer totdat de kam dicht bij de hoofdhuid komt.
 6. Hoe haar te plagen: stap 3

 7. Herhaal stap 2 &3 door het mohawk gedeelte en de zijkanten.
 8. Hoe haar te plagen: stap 4

 9. Als je klaar bent met plagen, spray je haarlak alleen bij de wortels voor houvast en structuur.
 10. Hoe haar te plagen: stap 5

 11. Gebruik het haarplukeinde van de lift-plagerige kam voorzichtig door de bovenste secties om eventuele zichtbare plagerijen glad te strijken en te verwijderen. Pas op dat je er niet te veel doorheen kamt.
 12. Hoe haar te plagen: stap 6

 13. Pas aan de uiteindelijke gewenste vorm aan en kam de uiteinden glad.
 14. Hoe haar te plagen: stap 7

Aanvullende tips en veelgemaakte fouten

Klaar om haar te plagen? Met deze tips en wat oefening ben je op weg om een perfect, langdurig volume in het haar van jou of je klanten te creëren.

 • Borstel altijd het haar voordat je gaat plagen, knopen of klitten verwijdert. Dit voorkomt schade en breuk.
 • Werk altijd met kleine, gelijkmatige secties.
 • Plaag nooit nat of vochtig haar
 • Gebruik bij het plagen geen op en neer gaande beweging. Werk het haar alleen naar beneden naar de hoofdhuid om scheuren en klitten te voorkomen.
 • Complete warmtestyling (curling, straighten, etc.) voorafgaand aan het teasing proces. Retoucheer daarna, indien nodig.

OPMERKING: Kam voor het wassen voorzichtig door het haar, beginnend bij de uiteinden, en werk naar de wortels toe om plagen te verwijderen. Omdat het haar rekt als het nat is, heeft het een grotere kans om te knappen wanneer het wordt geborsteld. Daarom wilt u voorkomen dat u door geplaagd haar kamt als het nat is om breuk te voorkomen. Als u teder bent, kunt u conditioner toevoegen aan de geplaagde secties om te helpen met combiNg.

Ik hoop dat je de productsuggesties en deze stapsgewijze tutorial over het plagen van haar nuttig hebt gevonden. Met deze tips en een beetje oefening ben je op weg om mooi en langdurig volume te creëren. Volg mee voor meer op @kayla_williams_hair op Instagram waar ik nog veel meer tips en tutorials deel.