Hoe je je krullen ’s nachts kunt houden

Voor veel van degenen op het type 3 en zelfs type 4 krulspectrum, leveren tweededagskrullen vaak de beste resultaten op. Na een dag versleten te zijn, zullen je krullen losser zijn en je “ik werd zo wakker” vibes geven. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je “zo wakker” krullen krijgt en geen gekrompen of half afgeplatte krullen? Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je naar bed gaat om je krullen ’s nachts te houden. Niemand is perfect en we hebben praktisch geen controle tijdens het slapen, maar deze tips zullen de kansen in je voordeel brengen om wakker te worden met zachte, mooie golven.

Voordat je hoofd het kussen raakt, moet je je haar voorbereiden. Reinig eerst je krullen door je strengen met je vingers te kammen. Het uitborstelen van je krullen lijkt misschien contraproductief, maar het is belangrijk om ze een snelle kam te geven om te voorkomen dat er ’s nachts knopen ontstaan. Doen niet gebruik hiervoor een echte borstel; het zal te veel zijn en je zult meer vorm verliezen dan je wilt.

Gebruik een kleine hoeveelheid haarolie op je krullen om te voorkomen dat ze ’s nachts droog en pluizig worden. Nexxus Oil Oneindig Voedende Haarolie is hiervoor een geweldig product omdat het licht is en helpt kroezen te verminderen en flyaways te temmen.

Nu je klaar bent om het hooi te raken, is het tijd om te beslissen wat je met je haar moet doen! Als je een verhuizer en shaker bent terwijl je slaapt, dan is het het beste om je haar voorzichtig in een losse, lage knot te stoppen. Gebruik een knapperige of katoenen hoofdband om het broodje vast te zetten. Je wilt geen elastiek gebruiken omdat het de follikel beschadigt terwijl je slaapt. Een lage knot kan helpen je krullen te behouden terwijl je de hele nacht gooit en draait. Als je een nog slaper bent, zul je niet veel schade aan je krullen veroorzaken en ze met een paar belangrijke producten in de ochtend doen herleven.

houd je krullen 's nachts losse golven
Tweede dag krullen zijn de perfecte losse golf textuur!

Een tip om je krullen een nacht te houden die misschien een beetje vreemd klinkt: Houd je kamer op een koele temperatuur terwijl je slaapt. Als het te warm is, zweet je je krullen uit en veroorzaakt je een groot bedhoofd. Laat je kamer niet bevriezen, anders ga je rillen om lichaamswarmte te creëren en toch je krullen uitzweten. Vind de juiste temp die je koel, comfortabel en zweetvrij houdt.

Producten om ’s ochtends te gebruiken

Zodra je wakker wordt, is het tijd om je krullen voor de dag te laten herleven. Droogshampoo is voor mij persoonlijk een must; het absorbeert alle ongewenste olie en geeft mijn haar volume en leven. Dove Refresh + Care Fresh Coconut & Hydration Droogshampoo geeft je haar een nieuw leven en zal je krullen versterken als ze wat meer nodig hebben geestdrift.

Nadat je haar is verjongd, gebruik je een krultang om krullen te retoucheren die te ver weg zijn. Werk af met een goede mist van Bed head van TIGI Foxy Curls Spray om je krullen te definiëren en kroezen te voorkomen.

Klik hier voor de primeur over haar ploppen!