hoe je thuis een keratine behandeling kunt doen zoals bij de kapper

Hoe je thuis een keratine behandeling kunt doen zoals bij de kapper

Ben je op zoek naar manieren om je haar thuis te behandelen met keratine, zoals bij de kapper? Dan ben je op de juiste plek. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je thuis een keratine behandeling kunt doen, en welke producten je nodig hebt.

Wat is keratine?

Voordat we beginnen met het uitleggen van de behandeling, is het belangrijk om te weten wat keratine precies is. Keratine is een eiwit dat van nature in ons haar zit. Door de jaren heen kan de hoeveelheid keratine afnemen, waardoor het haar beschadigd en droog wordt. Een keratine behandeling kan helpen om deze hoeveelheid weer aan te vullen, waardoor het haar weer gezond en glanzend wordt.

Stap 1: Was je haar grondig

Voordat je begint met de keratine behandeling, is het belangrijk om je haar grondig te wassen. Gebruik een milde shampoo om alle vuil en olie te verwijderen. Spoel je haar vervolgens goed uit, en breng een conditioner aan. Laat de conditioner een paar minuten inwerken voordat je het uitspoelt.

Stap 2: Breng de keratine behandeling aan

Nu je haar schoon is, is het tijd om de keratine behandeling aan te brengen. Verdeel het haar in gelijke delen, en breng de keratine behandeling aan vanaf het midden van het haar tot aan de haarpunten. Zorg ervoor dat je de behandeling overal in het haar verdeelt, maar vermijd de wortels.

Stap 3: Laat de keratine behandeling intrekken

Nu de keratine behandeling in je haar zit, is het belangrijk om het haar te laten rusten en intrekken. Wikkel het haar in een handdoek en laat de behandeling minimaal 30 minuten intrekken. Hoe langer je de behandeling laat intrekken, hoe beter het resultaat zal zijn.

Stap 4: Föhn het haar en stijl het

Nadat de behandeling is ingetrokken, is het tijd om het haar te föhnen en te stijlen. Föhn het haar grondig, en gebruik vervolgens een stijltang om het haar te stijlen. Zorg ervoor dat je de stijltang op de juiste temperatuur zet, anders kan het haar beschadigen.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe vaak moet ik een keratine behandeling doen?
– Dat hangt af van je haartype en de conditie van je haar. Voor de meeste mensen is een keratine behandeling om de 3-6 maanden aan te raden.

2. Kan ik een keratine behandeling ook doen als ik geverfd haar heb?
– Ja, dat kan. Een keratine behandeling kan juist helpen om geverfd haar gezond te houden.

3. Kan ik mijn haar wassen na een keratine behandeling?
– Het is aan te raden om het haar minimaal 48 uur na de behandeling niet te wassen. Dit helpt om de keratine beter in het haar te laten trekken.

4. Kan ik na een keratine behandeling nog steeds mijn haar krullen?
– Ja, dat kan. Na de behandeling kun je gewoon je haar blijven krullen of stylen zoals je gewend bent.

5. Is een keratine behandeling schadelijk voor het haar?
– Nee, een keratine behandeling is niet schadelijk voor het haar. Het voegt juist voedingsstoffen toe aan het haar, waardoor het gezonder en glanzender wordt.

Conclusie

Een keratine behandeling kan veel voordelen bieden voor het haar. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om het haar gezonder en glanzender te maken. Met deze stappen en informatie kun je thuis zelf een keratine behandeling uitvoeren, zoals bij de kapper. Vergeet niet om de behandeling regelmatig te herhalen voor het beste resultaat.